מאפה רוברב כפרי (גאלֶט) - הארץ - חדשות, ידיעות מהארץ והעולם - עיתון הארץ
אתר "הארץ" אינו נתמך בדפדפן שלך. לחצו כאן להורדת דפדפן חדש
להורדת כרום להורדת פיירפוקס
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בראש החדשות:
בוריס ג'ונסון
בני ברק
הפודקאסט השבועי
רבקה פאלוך
ביל גייטס
המהדורה היומית

מאפה רוברב כפרי (גאלֶט)

Galette בצרפתית מציין מגוון רחב של דברים שטוחים. במקרה זה מדובר במאפה בצק העוטף מלית של פרי

דרגת קושי: בינוני
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

Galette בצרפתית מציין מגוון רחב של דברים שטוחים — מתקליטור ועד ביסקוויטים. במקרה זה מדובר במאפה מבצק המזכיר מאוד בצק פאי, שעוטף מלית של פרי. כדי שהבצק לא יירטב מהמלית, מרפדים אותו בפרוסות חלה, בריוש, שקדים טחונים ואפילו קרם פטיסייר.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
175  גרם (¼1 כוסות) קמח
30  גרם (2 כפות) סוכר
קורט מלח
2 כפות מים קרים מאוד או מי קרח
1/2 כפית תמצית וניל
400 גרם רוברב חתוך למקטעים באורך 3 ס”מ
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
250 גרם תותים חצויים
2 כפות אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
2 פרוסות בריוש או חלה בעובי 1 ס”מ (או חופן גדול שקדים טחונים)

לזיגוג:

חלמון חלמון
כף חלב
כפות סוכר סוכר (רצוי דמררה)

להגשה (לא חובה):

גלידה גלידה, קרם פרש או יוגורט סמיך

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

מערבלים חמאה, קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה למרקם פירורי. מוסיפים מים ווניל ומערבלים 3-2 דקות רק עד להיווצרות בצק. אם התערובת לא מתגבשת לבצק, מוסיפים עוד כף מים.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן פחוס. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית:

שמים רוברב, 2 כפות מים וסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים באופן חלקי ומבשלים 3-2 דקות עד שהרוברב מתרכך מעט. מצננים לטמפ’ החדר ומוסיפים תותים ואגוזים.

מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מרכיבים, אופים ומגישים:

מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 30 ס”מ ומעבירים לתבנית. מניחים במרכז העיגול פרוסות חלה (או מפזרים חופן שקדים טחונים) ומעל את מלית הפירות. מקפידים להשאיר שוליים של 4-3 ס”מ מהבצק ללא מלית, שאותם מקפלים על המלית כך שהמרכז נותר גלוי. מברישים את השוליים בביצה טרופה עם כף חלב וזורים סוכר.

אופים 25-20 דקות עד שהבצק זהוב. מצננים כ-10 דקות ומגישים לצד יוגורט, גלידה או קרם פרש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות