בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המלצת השף

איפה אוכלים ושותים בלונדון?

השף אבי קונפורטי (צפרה, טופולופומפו) ממליץ על חמישה מקומות חמים שיענו לכם על השאלה איפה לאכול, לשתות ולהיראות בבירת אנגליה האפורה והקרירה

5תגובות

לונדון, בירת אנגליה, היא אחת הערים המעניינות, הגדולות והיפות ביותר לטעמי באירופה. תרבות, תיאטרון ואמנות תמיד היו מנת חלקה, אולם אוכל רב-גוני בכל צבעי הקשת במנעד טעמים, ריחות, מחירים ואיכות לא היה בה עד לפני פחות מעשרים שנה. האוכל האנגלי בכלל, ובלונדון בפרט, לא נשק מעולם לפסגת הקולינריה והצטייר כאפור, כבד מאד וככזה שלא מושך תשומת לב מיוחדת. 

בעשורים האחרונים, התנודות הסוציו-אקונומיות והפיננסיות של הכלכלה הגלובלית ובמוקד זה- האירופאית והבריטית, הביאו איתן המוני מהגרים ללונדון ואיתם גם טעמים וריחות שדחפו את עולם ההארחה והמסעדנות בעיר הגשומה לשיאים חדשים. כיום, בניגוד לתדמיתה הקולינרית השלילית מהעבר, לונדון מככבת כיעד קולינארי עם מקומות נחשקים וקונספטים חוצי גבולות ודימיון כמו גם מעוררי השראה במסעדות כ- "ואגאמאמה", "הקאסאן" ואחרות.

הנה חמישה מקומות שאני שמח לשוב בכל פעם מחדש לסעוד בהם:

 Cha cha moon

משיכתי למטבח האסייתי היא לא סוד, והמסעדות שלי "צפרה" ו"טופולופומפו" הן עדות חיה למשיכה. מכאן, המלצתי הראשונה מגיעה כמובן מהמטבח המשובח הזה. מסעדת Cha Cha Moon, היא בר אטריות סיני מבית היוצר שהביא מוסדות קולינאריים כמו, Wagamama, Hakkasan, Yauacha, Busabba , שמתרחק מתפיסת האטריות הצפויה, ומציע אלטרנטיבה טעימה, זולה ומהירה למסעדות היוקרה.

במסעדה תמצאו אוסף מסחרר של מתכוני אטריות ובצקים מאודים או מטוגנים, בטעמים חזקים, אותנטיים ולעתים קרובות מפתיעים. הישיבה היא לצד שולחנות ארוכים ומשותפים, ואם תגיעו בשעות הפחות העמוסות אולי תזכו למושב של כבוד בשורה ממנה אפשר להשקיף על חדר האוכל ולתוך המטבח.
התפריט מתחלק לחמש חטיבות המותחות את התפריט לא רק לסיני האותנטי, אלא גם לשאר מטבחי מזרח אסיה: אטריות במרק, לאו-מיאן (מנה שבה נוספים לאטריות עוד כמה מרכיבים והן מתובלות בציר שונה מזה שבו בושלו); ווק, (אטריות שעוברות טיגון מהיר בווק עם המרכיבים שמלווים אותן); אטריות קרות שמוגשות ברוטב פיקנטי ומנות אחרות שכוללות בעיקר מיני וונטון וקציצות מסוגים שונים.
מיקומה המרכזי בסמוך לבוטיקים של קרנבי סטריט ותג המחיר הנמוך גורם לכך שהיא עמוסת סועדים לאורך כל שעות היום.

15-21 Cha Cha Moon, Ganton Street

 

Barshu Restaurant

בלומברג

המסעדה הסצ'ואנית היחידה בלונדון שמחזיקה מרגע פתיחתה, בשנת 2006, יותר מתשעה טבחים מומחים מסצ'ואן, ומציעה מטבח סצ'ואני עם עומק תבלינים וטעמים אופייניים שמצליח להעיר את בלוטות הטעם שלי, לרגש אותי ולהוריד לי דמעות. הבישול האיטי והטעמים החזקים מורגשים במנות שבתפריט. המלצה: אוהבי החריף-הימנעו ממנות המסומנות ככאלה מפני שפה הם באמת מתכוונים לזה.

Barshu Restaurant, Frith street 28

St. John Restaurant

למרות הצהרתי הראשונית על כך שהמטבח האנגלי אפור וככזה שאין בו דבר למעט פאי רועים, פיש וצ'יפס ופודינג לקינוח, מסעדת סנט ג'ון מייצגת נאמנה את המטבח האנגלי, היא היוצאת ובולטת מהכלל. המסעדה, שקיימת כבר 20 שנה, מביאה לקדמת הבמה בישול ומודעות לכל חלקי החיה ללא כל עכבות. כאן נהניתי מלשונות טלה קטנטנות ונימוחות, אוזני חזיר פריכות, תבשיל קיבה ארומטי ומחייה נפשות ואולי הכמות הגדולה ביותר של מח עצמות שאכלתי מימיי.

אם " Nose to Tail" היא תפיסה המוצאת חן בעיניכם אז זה המקום לאכול בו.

94-96 St. John Restaurant, Commercial Street

 

POLLEN STREET SOCIAL

מסעדת כוכב מישלן אחד, מתוחכמת אך יחד עם זאת גם נגישה ומומלצת לכל חובב מזון באשר הוא. המסעדה היא נקודת המפגש של מטבחי אנגליה וצרפת עם ביטוי מודרני של שף מוכשר בעל יד מדויקת. כאן נהניתי לטעום מנות כגון סלט סרטנים מצוין, טרין חזיר מעודן עם פודינג שחור ונגיעות חרדל תפוחים, בטן חזיר בקראסט תבלינים על פירה שום ועוד מנות מעניינות הכוללות חומרי גלם פחות שגורים בחך הישראלי (כגון בשר צבי). לאחר הארוחה תוכלו לעבור לבר הקינוחים, ליהנות ממנות אחרונות ולהשקיף על המטבח הפתוח.
הרבה מפות הכתמנו שם ותמיד שמרנו מקום למגש הגבינות ופורט בן גילי.

8/10 Pollen Street, London W1S 1NQ
 

THE GREENHOUSE

אם מעניין אתכם אבק של כוכבים ואוכל שנראה כאילו הוא לקוח מספר בישול מוצלח במיוחד, אזי מסעדת שני כוכבי המישלן הזאת היא המקום בשבילכם. מסעדת "הבית הירוק", כפי שמתבקש משמה, מתהדרת בגינה ירוקה שאפשר לברוח אליה מהרעש וההמולה וממש לשכוח שאתם בלונדון הסואנת, ואפשר לדמיין שאתם בארוחה קסומה בכפר.

במקום להתלבט מה להזמין אני ממליץ לנסות את תפריט הטעימות בן שש המנות שנבחרות בקפידה ומורכבות מחומרי גלם עונתיים ממעלה ראשונה. תפריט הטעימות הוא עדכני, חכם ומספק בצורה שתשאיר אתכם עם טעם של עוד (אך עם פחות 100-120 ליש"ט בכיס).

יחד עם שירות יעיל ולא מתנשא, תפריט יין חצוף ומעניין, צפויה לכם חוויה לא ישראלית בעליל.

27a Hay’s Mews
Mayfair, London, W1J 5NY



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו