סיור קולינרי שישנה את מה שאתם חושבים על הארלם
כולל כל המקומות שלא תרצו להחמיץ בחלק המפתיע ביותר בניו יורק סיטי. השף כפיר בן-ארי לוקח את חיים הנדוורקר לסיור בדרום החם של הארלם

אם אתם מגיעים להארלם הרי שיש כאן לא מעט מסעדות שחבל להחמיץ. "סילוויה'ס" היא ללא ספק אחת המסעדות היותר מפורסמות והיותר ותיקות כאן שמגישה אוכל מן הדרום הכולל צלעות ברביקיו מצוינות. מהצד השני, כדאי לבקר גם במסעדת "ראו'ס" האיטלקית. הבעיה היא, שקרוב לוודאי שלא תצליחו למצוא שם שולחן משום שכדי להיכנס אליה צריך להיות "מקורב". ומובן שאסור לשכוח את שתי המסעדות של השף הכוכב מרקוס סמואלסון, "סטריט בירד" ו"רד רוסטר", כשהשנייה הפכה לכזו שכל חובב אוכל המגיע להארלם עוצר בה. סמואלסון, מהרבה בחינות, מסמל את ההתחדשות הקולינרית בשכונה. יחד עם זאת, אפשר למצוא מבקרים שיגידו שההמולה סביבו מופרזת, אבל לך תתווכח עם הצלחה.
מנת עוף מטוגן, לחם תירס ובירה ב- Sylvia's - דלגהשף כפיר בן-ארי לוקח אותנו לסיור קולינרי בדרומה של הארלם. האזור, הוא אומר, פורח בצורה בלתי רגילה בשנים האחרונות. הנה כמה מהמלצותיו.
**
אז אם אתם הולכים לרד רוסטר המפורסמת של סמואלסון – הצ׳יקן וואפלס נהדרים תמיד עם מנת צד של עגבניות ירוקות מטוגנות. לסמואלסון יש מסעדה שניה בהארלם, סטריט בירד. אני מאוד אוהב את העוף רוטיסרי השלם שם.
וופל ועוף מטוגן ב-Red Rooster - דלגעל השדרה שמינית - פרדריק דאגלס נמצאת "בייר" (Bier) שהיא בין מסעדה לפאב וביר גארדן. הבעלים, כריס, מוזג לי תמיד כשאני מגיע את הבירה המפורסמת sion from cologne. טעימה ולא דופקת לי את הראש. אני אוהב לנשנש כאן את הנקניקייה הלבנה הברלינר קאריוורסט (currywurst) עם חרדל קארי.
מחפשים אוכל אתיופי? יש כאן מסעדה אתיופית טובה שקוראים לה זומה. אני מאוד אוהב את הקיטפו שלהם, מעין סטייק טרטר אבל מתובל וחריף. יש כאן יין דבש מעניין שמתאים מאוד למנה הזאת.
"אנג׳ל אוף הארלם", מקום נהדר לקוקטייל ולנשנוש על הבר. אני שותה כאן קוקטייל דארק אנד סטורמי ואוהב במיוחד לאכול את הברביקיו גויאבה וכנפי עוף.
ב"לולו'ס" שעל רחוב 116 אני מאוד אוהב את הסמלט (דג קטן בגודל ברבוניה) פיש אנד צ׳יפס.
הסופרמרקט ״בסט״ הוא מקום נהדר לבלות ב״ספריית הבירה״ שלהם בלשוני, ובקומה השנייה נמצא כנראה ההיצע הגדול ביותר של בירות מכל רחבי העולם. אם אתם אוהבים לבשל, יש גם מגוון נאה של ירקות פירות אורגניים ועשבי תיבול נהדרים.
לחובבי הבשר, "הארלם שאמבלס" הם הקצבייה הטובה ביותר – לא רק בהארלם אבל גם בניו יורק. הבשר כאן מגיע מבקר שאוכל עשב בלבד, מרדיוס של 100 מייל מהארלם. אני משתמש בו גם למסעדה ולקפה שלי וגם לצרכי המשפחה.
מעבר לזה, יש גם ג׳וינט מקסיקני, קטן וחמוד בשם "קנטינה" שבו, חוץ ממרגריטת תותים קפואה ומרגריטות נוספות, תמצאו גם טורטיות שאופים במקום וגוואקמולה לא רע.
בשדרת לנוקס תמצאו בר יין ומסעדה בשם "בארוואיין" (Barawine). בקבוקי היין מתומחרים פה יפה, ויש גם ריזוטו שרימפס נפלא (ותפריט בראנץ').
וופל עם פירות, רומלט וכוסות רוזה מבעבע בבראנץ' ב-barawine - דלגאם אתם מחפשים קצת טעם צרפתי, הרי שיש כאן מסעדה בשם "שרי" (Chéri) שהיא ביסטרו פריזאי חמוד. אלן הבעלים אוהב מאוד לשיר, לנגן על הפסנתר ולהרקיד – זה המקום לכוס סוביניון בלאן טובה עם סלמון רייט (rillettes) וגם לצחוקים עם אלן והסובבים אותו.
בית קפה מאוד נחמד נמצא ב-129 ושדרת לנוקס. המקום נקרא Lenox coffee. יש להם סנדוויצ'ים, קערות בוקר וסלטים מצויינים.
קערת ארוחת בוקר (שיבולת שועל שהתבשלה במשך הלילה) וקפוצ'ינו ב-Lenox coffee - דלגכדאי גם לבקר בשוק האפריקאי ברחוב 116 בין לנוקס לשדרה החמישית. ביקור במקום ייתן לכם הרגשה שאתם נמצאים לרגע באפריקה המערבית. תמיד יש פיצ׳פקעס למצוא והפתעות. יש שם גם שוק דגים טריים, והוא הכי טוב באזור כולו.
ברחוב 125 והשדרה ה-12, כמעט נושק לנהר ההאדסון, קיים הברביקיו האהוב עלי בניו יורק – "דינו" (קיצור ל"דינוזאור ברביקיו"). המנה האהובה עלי שם היא צלעות החזיר לשניים, עם תוספות עונתיות נהדרות ולחם תירס עסיסי.
צלעות, רטבים, מאק אנד צ'יז, סלט קולסלאו ולחם תירס ב-Dinosaur bbq - דלגבאופן כללי, הייתי מציע לצאת לפיקניקים בסנטרל פארק ובמורנינגסייד עם המשפחה בסופי השבוע, עם הרבה פירות עונתיים, בקבוק רוזה וענבים קפואים כדי לשמור את היין קר.
ואם אתם כבר בסביבה – בשדרה השביעית (שדרת אדם קלייטון) יש המון כנסיות גוספל. תמיד כיף לבקר בימי ראשון ולצעוק הללויה עם הבחורות שצועקות באקסטזה לתוך המיקרופונים שנייה לפני שעור התוף שלי מתפוצץ. גם אם אומרים לכם שאין מקום – תמתינו. בסוף כולם נכנסים.
This is America!
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר