בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מאמץ או מנפץ?

הפלאפל הנתנייתי שגרם לנו להתגעגע לתל אביב

פלאפל מוסא נמצא בכל רשימת פלאפלים שמכבדת את עצמה ומכריז על עצמו כ"משוגע" בעקבות תוספות לא צפויות למנה, אבל לשיגעון לא נמצאו רמזים נוספים פרט לשיגעון גדלות

87תגובות
פלאפל מוסא
איתן לשם

במסגרת המדור החדש "מנפץ או מאמץ" נבקר את המסעדות, הדוכנים והמנות שהפכו למיתולוגיות ונבחן האם עמדו במבחן הזמן, מאז הוכרזו ככאלה. האם כוחם נותר במותניהם או שהפכו לצל חיוור לעברם המפואר? והפעם, התחנה השישית במסע: פלאפל מוסא בנתניה.

מדורי האוכל באשר הם מאוהבים ברשימות מסוג "10 הפלאפליות שאתם חייבים להכיר/ להתמכר/ להשתחוות אליהן". הרכב הרשימה משתנה בכל מדור ומדור לפי משב הרוח הלאומי (איזון בין פריפריה למרכז, לגליזציה לכדור הירוק וייסורי מצפון על הניכוס התרבותי של קציצת החומוס), אך עובדת היותו של "פלאפל מוסא" הנתנייתי ברשימה היא כמעט מוגמרת. כאילו מוסכם על כלל חובבי המנה הכי ישראלית שיש עליו קונצנזוס, על המוסא הזה. התשבחות מעידות על "מנה משוגעת" שממציאה מחדש את הפלאפל. האמנם?

כבר במשפט הראשון מול המוכרן הבנתי לאן הגעתי. "מה אתה שותה, קולה?", שאל אותי מבלי להמתין לתשובה. לקוח שלא משלם על שתייה הוא לקוח פחות משתלם ולכל עסק יש את הזכות והחובה להרוויח כמה שיותר – אבל מי אתה שתחליט עבורי שלא רק שאני רוצה לשתות, אלא גם את סוג המשקה שאקח. ולמה אתה חושב שאזמין קולה? אני נראה לך המוני ופשוט כמו המשקה הכי מתוק, נפוץ והכי סמל לתרבות הפלסטיק שיש? הא? חוצפן. אמרתי לו "קולה, ברור" וחיכיתי לשיגעון של המנה.

השגעת התחילה עוד הרבה לפני הביס הראשון. במעמד התשלום בו תומחרה הפיתה ב-20 שקלים. נכון, הרחק בשרון בעיר שמאמינה לעצמה שהיא על התשובה הישראלית לריביירה הצרפתית, גובים יותר מכל פלאפלייה משוגעת באמת בתל אביב. אין צורך להרחיב על מנות שתומחרו פחות ותהילתן נישאת למרחקים. אך אולי תהילתו של מוסא הזה גם כן שווה משהו? אולי אפילו 20 שקלים?

וידאו - דלג

ואיך הטעם? ובכן, אל פיתה רגילה לגמרי נזרקים כדורי פלאפל רגילים לגמרי. לאחר מכן מושלכת אליה גם ביצה, מהזן הרגיל, ולבסוף מצטרפים גרגירי חומוס די רגילים. התוצאה היא מנת פלאפל כל כך רגילה, שהמחשבה על תייר שאוכל את הפלאפל הזה וחושב לעצמו "על זה כל המהומה" ממש מכאיבה בלב. מילא הסלטים העבשים או מבול התוספות "המשוגעות" והלא שגרתיות שיש בוודאי מי שמניח שהן לא פחות מגאוניות (לכן בוודאי הן לא תפסו בשום מנת פלאפל אחרת מחוץ לנתניה), היהירות היא הדבר המרתיח.

תמחור של פלאפל עילית, גישה של מסעדת יוקרה ותמורה זעומה. אין דבר מרגיז מהערכה עצמית מוגזמת, וזה כנראה מה שמתרחש אצל קברניטי הפלאפלייה הזו. למעשה, זה גם מסוכן. הרי נהג גרוע הוא פחות מסוכן לאחרים בכביש מאחר והוא מודע לעובדת היותו נהג מחורבן, ואילו נהג גרוע שבטוח שהוא בקיא במלאכה, ממשיך לנהוג כאימבציל דרכים. כך גם פלאפל כזה, שמאמין לדירוגים שהם ניסיון מאולץ לייצג את הדעות של כולם. יהיו סועדים שייפלו באמונה העצמית הזו, וייפגעו.

אם יש משהו משמח מאוד בביקור ב"פלאפל מוסא" אזי הוא הוקרת תודה על תל אביב. אולי אין בה את "הפלאפל הכי טוב בארץ", ולא תמצאו בה "פלאפל משוגע" או חווייה כל כך עמוסה בפריטים לא נחוצים שהיא מעייפת. בתל אביב ממתינות לכם מנות פלאפל שפויות, בתמחור ראוי ובטעם נהדר. זה קצת מוזר להבין שכאן מתעניינים בלקוח יותר משם. כנראה שמודעות עצמית יכולה להיות דבר נהדר. אולי צריך לעשות רשימות דירוג גם לזה?

בשורה התחתונה: מנפץ. מיתוס על שום מה ולמה?

"פלאפל מוסא", שדרות חיים ויצמן 12, נתניה. ראשון-חמישי, 08:00-24:00; שישי, 07:00-16:00

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו