בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טעמנו את "ההמבורגר הטבעוני השביעי בטיבו בעולם", ממש כאן בתל אביב

הקציצה של "גודנס" לא מתרסקת מול הקרייב לקציצה אמיתית, אך גם לא מצליחה לרגש באמת. כשבתל אביב לבדה מתהלכים המבורגרים יצירתיים ונועזים יותר, קשה להצדיק את התואר הבינלאומי שנחת עליו

31תגובות
גודנס
יהונתן בן חיים

איך יודעים שהמבורגר טבעוני הפך ללוהט? רשימת "10 ההמבורגרים הטבעוניים הטובים בעולם" מצד גורמים מוערכים בעולם הטבעונות, למשל, היא סיבה טובה להאמין שאכן – יותר אנשים יוצאים מביתם ומזמינים המבורגר ללא בשר. והשפע ההולך וגדל הפך אותם בררנים. לכן כשנתקלנו ברשימה המכתירה המבורגר טבעוני מתל אביב כ"המבורגר הטבעוני השביעי בטיבו בעולם", גייסנו טבעוני לצדנו (כדי שיצדיק שימוש במשפט "כמה מחבריי הטובים ביותר הם טבעונים") ויצאנו לבדוק האם הקציצה הזו אכן כל כך טובה.

ברשימת ההמבורגרים של תנ"ך הטבעונים אתר "Happy Cow", לצד קציצות מקולורדו, מדריד וברלין, מונח ההמבורגר של גודנס, המסעדה הטבעונית התל אביבית. הקציצה מבוססת סויה, מורכבת מפטריות פורטבלו ובצל, כשאת ראשה מעטרים שומים בקונפי. המחיר (44 שקלים) שווה לכל נפש טבעוני שהומייה לקציצתה, אבל המחיר אינו כולל צ'יפס, תוספת או בשר. הנראות של ההמבורגר עוררה מיד את שאלת הבסיס בהמבורגרים טבעוניים – האם המטרה היא לחקות את המקור או לתת לו שפיץ כה ייחודי, שהוא יוכל לעמוד על רגליו בזכות עצמו? נראה שגם הקציצה וגם צורת ההגשה בחרו באופציית התשובות הראשונה, ומנסים ממש חזק להתחפש לבשר.

הקציצה עצמה שומרת על מראה חרוך ואפרפר, תחומה בלחמניית המבורגר מהסוג הקצת מבאס – לא בריוש חמאתי מן הסתם, אך גם לא לחמניית המבורגר אוורירית ורכה. הקציצה מכוסה ברטבים וירקות, דקה מדי עבור חובב המבורגרים אמיתי ובעלת טעם משני עמום. רוצים לומר, הקציצה לא הצליחה לפרוץ אל חיינו עם אמירה כלשהי. כן, פטריות עם בצל ושום זה נהדר, הקציצה שומרת על אחדות מרכיביה ובממשק בינה לבין כל השאר נוצר ביס חמוד שמהדהד המבורגר בקצה גבול הזיכרון. לא נכחיש, בהחלט מדובר על המבורגר חביב, אבל לנקוב בו כאחד מהטובים בעולם, כשרק בתל אביב עצמה יש לא מעט טובים יותר ממנו, יהיה לעשות שקר בנפשנו רודפת השלמות.

גודנס
איתן לשם

כדי להעניק לקציצה תחרות ובסיס להשוואה, הזמנו גם את המבורגר הלהיט "ביונד" (56 שקלים) שנתן את ההצגה הרגילה שלו. הוא מזכיר בשר קצת מעושן, דק וקטן מאוד, אך מצליח להעניק איזו ג'וסיות שכל כך חסרה בהמבורגרים מזן ה"כמו בשר". גם הוא היה מוצלח יותר מ"קציצת הבית" ואם המבורגר תעשייתי, שנמכר בסופרמרקטים וטעמו אינו משתנה בין טיפול של מסעדת גורמה ובין אי-טיפול של שף מטעם עצמו ברכב גזלן בצידי הדרך, מנצח את היצירה שלכם – זו שאמורה להוות תאווה חדשה לטבעונים – זה הזמן להתחיל את הדרשה ההיא מ"דרשני".

גודנס
איתן לשם

"המטבח הטבעוני" אם יש דבר כזה, מצליח ובענק גם בגלל הגיוון העמוק שהוא מצליח להביא לצלחות של כולנו. כן, אכלנים טבעוניים הם מגוונים יותר מאוכלי בשר, ועל כך אנחנו באמת מקנאים בהם. לכן זה מעט מבאס כשסמל השחיתות הבשרית מקבל מוצר שאמור להדהד אותו, ורק לא להיות חבר בנשף התחפושות. לטבעונים מגיע יותר גיוון, טעמים אדג'יים ומופרעים, גם בהמבורגר שלהם. כי בניגוד לפטריות רגילות עד כדי שעמום, אפשר להתפרע עם סלקים ואגוזים, עדשים ותירס, גזר וחיטה, יהודים וגויים. שילוב מיוחד שיכול לפרוץ את מעגל החיקוי הזה שסופו רק לתסכל טבעונים שלא יכולים לתקוע המבורגר, וגם להשביע אותם יותר. בכל זאת, כמה מחבריי הטובים ביותר הם כאלה (אמרתי לכם שזה ישתלם).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו