מסעדות מומלצות בבנגקוק | איפה אוכלים בבנגקוק? - אוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בנגקוק רותחת: 20 מקומות שחובבי האוכל חייבים להכיר

לכתבה
בנגקוק, לוהטת

המהפך הקולינרי שעובר על בנגקוק ממקם אותה בשורה אחת עם בירות האוכל הגדולות בעולם. בין צ'יינה טאון למסעדה הכי טובה באסיה - אלו המקומות שכל חובב אוכל צריך להכיר

8תגובות

אף פעם לא הבנתי את האנשים שבשבילם בנגקוק היא רק תחנת מעבר, לצ'אנג מאי או לאיים, בדרך לשדה התעופה או ממנו, ובמקרה הטוב מותירים לה שלושה ימים בסוף הטיול, וגם זה לקניות בלבד. בנגקוק, היא הרבה מעבר למקדשים, קניות וחיי לילה פרועים. מה למשל? הרשו לי לפתוח בקלישאה: החל מחומרי הגלם ועד השפע המסחרר של דוכנים ומסעדות, המתאימים כיום לכל כיס, חך וטעם - בנגקוק היא גן עדן קולינרי עם מעט מאוד מתחרים בתחום. ואין זה פלא - עם תשוקה מולדת ובלתי נדלית לאוכל – אין כמו התאילנדים כדי לחגוג את אהבת האכילה בחוץ וכש-15 מיליון תושבים, תיירים ועובדים נמצאים בה בה מדי יום ורוצים לאכול – היו בטוחים שהתוצאה היא מסעדה אחת גדולה: רחובות שנראים שוממים לפנות בוקר, עשויים להפוך לעת ערב לשוק ענק, צפוף, קולני וצבעוני עם כמות רוכלים שהעין והבטן לא מספיקות לעכל והם נושאים עמם גרילים קטנים וכמה שולחנות מסביב, פירות מפתים וריחות שאינם נותנים לחובבי אוכל מרגוע; או לעומת זאת, קניון יוקרתי מפואר תמיד יסתיר בחובו מתחם אוכל עמוס, מגוון וזול שלא רק מהווה מפלט מזגני בשיא החום. 

בכל מקום בו תסתובבו בעיר, תתפתו למשהו טעים - בין אם זה בננה לוטי או סלט פפאיה ירוק טרי שנעשה זה עתה, אטריות שמעורבבות-מוקפצות בווק יחד עם תבשיל של חלב קוקוס בקארי, או עשן שמיתמר מגריל ומביא ניחוח סאטה, תירס או נקניקיות שמנמנות, ובשנים האחרונות גם תורים ארוכים למתוקים ששוטפים אותה ובסופם מציעים תענוג מפוקפק מלא בסוכר. בקיצור, בנגקוק היא עיר עם מענה בלתי פוסק לאכלנים, בכל רגע נתון. זוהי כנראה אחת הסיבות לפריחה ולשגשוג של הסיורים הקולינריים בתאילנד בכלל ובבנגקוק ובסביבתה בפרט, כמו גם לצמיחתם של בתי הספר לבישול תאילנדי.

לוטי ברחובות בנגקוק
רותם מימון

בין ישראל ותאילנד נחתם לאחרונה הסכם שמיים פתוחים שאמור להגביר את קצב המבקרים הישראלים ואין זה פלא. בשנים האחרונות עקפה תאילנד את בכירות המדינות המתויירות וניצבת בראש היעדים המועדפים, לא רק על התייר הישראלי, אלא בכלל. ואם מוסיפים לכך את העובדה שבשלוש השנים האחרונות מתחולל בה מהפך קולינרי רציני, לא רק בתחום אוכל הרחוב בו היא שולטת ביד רמה מזה עשורים רבים – אלא דווקא בתחום סצנת המסעדות ויעידו על כך רשימות מרשימות שונות אותן כבשה בנגקוק בשנים האחרונות כשהיא מציבה תחרות אמיתית לטוקיו, רכבת אווירית של שפים בינלאומיים שבחרו לפתוח בה מסעדות ומעבר לכל זה - בסוף שנת 2017 יופיע כאן מדריך המישלן הראשון, שמותיר את השפים של בנגקוק בציפייה דרוכה וישפיע באופן ודאי על התיירות הקולינרית אליה.

אם כך, לנסות ולבחור את המקומות הטובים ביותר שיש לבנגקוק להציע, זו חוצפה הגובלת ביומרנות. איך אפשר לבחור רק 20 מקומות מעיר שיש בה עשרות אלפי דוכני רחוב, מאות שווקים קטנים כגדולים ואין ספור מסעדות? ובכן, אי אפשר. על כן, אלו לא הטופ של הטוב (טוב, חלקם כן), אלא מקומות שביקרנו ואהבנו לאחר ביקורים חוזרים ונשנים בה, חלקם אמנם תיירותיים במפגין, חלקם מקומיים באופיים שאפילו תפריט באנגלית לא תמצאו, חלקם מכוון לפודיז שועי עולם שמחפשים את המסעדה הבאה שעוד לא אכלו בה וכן – חלק מהמקומות הם טרנדיים ומדוברים בעיר כרגע. כמו שאמרנו, עיר עם פתרון לכל תקציב ולכל חך.

מסעדת גאגאן
Brent Lewin / Bloomberg via Gett

גאגאן - Gaggan

נכון לרגע זה כולם מדברים על גאגאן, ובצדק. שלוש שנים רצופות של זכייה בתואר המסעדה הכי טובה באסיה עושות את שלהן כמו גם מקום שביעי ברשימת המסעדות הטובות בעולם. מסעדת גאגאן של השף ההודי אנאנד גאגאן בבנגקוק, הפכה מעוד מסעדה של זר לסנסציה מקומית שמספרת את המהפך הקולינרי הנרחב שעוברת העיר התאילנדית בשלוש השנים האחרונות: לא רק אוכל רחוב, לא רק מסעדות ביניים ולא רק מזון תאילנדי, כי אם רוח מולקולארית גבוהה, עדכנית ובינלאומית ובמקרה הספציפי הנ"ל – מסע מהפנט בן 25 טעימות שנעות בין הודו ליפן ונועדו להוציא מכם קריאות וואו בכל ביס (שימו לב למנה המבוססת על יוגורט ישראלי). זה מרשים, גדול מהחיים ולא דומה לאף ארוחה שטעמתם קודם. נוסעים בקרוב לבנגקוק? מהרו להזמין מקום במעבדה של גאגאן, כי לדברי השף תוך שנתיים היא כבר לא תהיה קיימת. מחיר החוויה: 4,000 באט, לא כולל שתייה, טיפ ומס.

מסעדת גאגאן בבנגקוק
Brent Lewin / Bloomberg via Gett

68/1 Soi Langsuan, Ploenchit Road, Lumpini, פרטים באתר:  eatatgaggan.com

Bangkok Bold

בנגקוק בולד
רותם מימון

בקניון נוצץ מעברו השני של נהר הצ'אופרייה ובסמוך לאחד המלונות היוקרתיים והיקרים בבנגקוק, נמצאת גם אחת המסעדות הטובות כרגע בעיר, ששווה למחול על הכבוד וכן – לצאת למסעדה בקניון. לפני הכל בנגקוק בולד היה סטודיו לבישול נחשב שלאחר עומס בביקושים ולחצים גדולים, החליטו בעליו לפתוח מסעדה שגם כאן הרעיון – בישול תאילנדי קאלסי שעבר תחת מגעה של השפית נוי שאף היא גדלה והתמחתה במטבחים בחו"ל וחזרה לעשות העצמה למטבח עליו גדלה, והתוצאה היא תפריט מסחרר. כדי להבין את הסיפור אפשר לראות את מנת הקאו סוי שבמקום נודלס שמה פטוצ'יני ובכל מנה משחק של איזונים- מלוח,מתוק, חריף וחמוץ. מנה מצוינת שמדגימה זאת היא מנה של תפוח פינק ליידי עם קוקוס מקורמל ושרימפס יבש שמשחקת בין החריף למתוק ובין פריך למחוספס או הספרינג רול שעל פניו נראה פשוט ומוגש עם מני פטריות אבל מדובר בעצם ברול טרי משוגע, חריף, ירוק ומהנה. גם סלט פומלה היא מנה שאסור להחמיץ – עם קרם בוטנים וקוקוס קלוי קריספי מתפוצץ בפה מטעמים ומעגבניות שרי קטנות. את המנה העיקרית תתקשו לבחור ובמקרה שלנו – מאמסן אדיר – קצת מתקתקת וקצת חריף עם עוף עסיסי ובבטטה או לעומת – סטיר פריי שרימפס עם צ'ילי ושום. בכל מקרה אסור לצאת מכאן בלי לטעום את עוגת הפאנדאן. חשוב מאוד לא לעשות ככותב שורות אלו ולא להגיע לבד למסעדה שכן ג ם חמש מנות שתאכלו כאן לא יצליחו לספר את המקום ותצטערו שאתם לא יכולים לאכול יותר.

F2, Riverside Plaza, Charoen Nakorn Rd.

ממתקים בשוק הסיטונאי בבנגקוק
רותם מימון

SomBoon seafood

סומבון בנגקוק
רותם מימון

מסעדת הדגים ופירות הים בסגנון סיני-תאילנדי נפתחה ב-1969 וחולשת כיום על שבע מסעדות ברחבי בנגקוק שלכל אחת מהן האופי והייחוד שלה והמשותף להן הוא שהן המיועדות בעיקר לקהל המקומי, אולם הסניף שלה בסוראוונג בנגראק (לא רחוק משוק הלילה בפטפונג) הוא המעניין שבהן. אקווריומים המבשרים לקהל מה הם הולכים לאכול: סרטנים, לובסטרים ושרימפס ובפנים תפריט ארוך המלא בעשרות מנות שסובבות בעיקר סביב פירות הים הללו וגולת הכותרת שלו היא fried curry crab. מנה זו שהפכה ברבות השנים למנת הדגל, מעידה על סגנון הבישול כאן: אוכל טרי, מרענן, חמוץ וחריף במחירים סבירים ביותר. אל תצאו מכן מבלי לטעום את הקלאמרי והתמנון ששוחים ברוטב לימון, מנה מצטיינת שהולכת נהדר עם אלכוהול ונחשבת לפתרון לגיטימי לג'ט לג, חזיר בבישול ארוך שבאופן מפתיע מזכיר איזה חמין מהביל וחצילים בהוט פוט.

169/7-12 Surawong Rd.,Suriyawong, Bangrak

Thip Samai

רותם מימון

ובכן, אפשר שזו מלכודת תיירים ואחת הנקודות המצולמות / המוכרות ביותר בבנגקוק, שהתהדרה זה מכבר בתואר "מנת הפאד תאי הטובה בעולם" (ובתור הארוך ביותר לה, בהתאם). את הדיון מדוע הפכה דווקא מנה כמו פאד תאי לאחת המזוהות עם המטבח התאילנדי כשיש טובות ממנה נשמור ליום אחר, אבל ב- Thip Samai, משהו בין דוכן עם מקומות ישיבה למסעדה שמגישה רק מנה אחת (בשלוש ורסיות), צריך לבקר ולו רק כדי לראות על מה הגארדיאן מדבר ולא מעט מגזיני אוכל נחשבים התעלפו. המקום נפתח בשעה 17:00 וכבר קודם לכן נאסף פה הקהל על מנת להמתין לפתיחה. התפריט מחזיק כמה גרסאות לפאד תאי, כולל אחת צמחונית, אחת ללא פירות ים ואחת נטולת נודלס בעבור הצליאקים, וכן - גם סלט או שניים. הקהל הבנוי ברובו מתיירים מזמין אחת משתי מנות הדגל (80-120 באט) – פאד תאי עם מנגו ירוק וסרטנים והקלאסיקה המכילה בין היתר קוביות טופו ושרימפס ענקיים. התיבול הוא עדין עד לא קיים, לכן המלצרים מגישים בצד גם צלחת עשבי תיבול ושאר תבלינים, כדי שתעשו זאת בעצמכם. בקיצור, יש טעימים ממנו ברחובות בנגקוק, יש זולים ממנו בהרבה – אבל פאד תאי כמו של מיסטר סמאי לא תוכלו למצוא בשום מקום אחר. על המקום בהרחבה - כאן

Thip Samai, 313 Thanon MahaChai rd., Bangkok.

China town

צ'יינה טאון בנגקוק
רותם מימון

קשה לדבר על אוכל בבנגקוק מבלי להזכיר באותה נשימה את צ'יינה טאון בכלל ואת רחוב יאווראט בפרט. צ'יינה טאון היא אחד האזורים המתוירים, הצפופים, העמוסים ובה בעת גם הטעימים בעיר והיא נקודת פתיחה מומלצת ומהממת חושים למי שמדובר אצלו בביקור ראשון בתאילנד. במהלך היום מדובר באחד האזורים הרועשים, הפקוקים והצבעונים בבנגקוק, אך בשעות הערב והלילה מתווספים לכל אלה גם בליינים ואכלנים שמחפשים אוכל טוב ובזול. ממש זול. על פחות מקילומטר, רחוב יאווראט הוא אוצר בלתי נדלה ומתפקע מרוב דוכנים ומסעדות עם אוריינטציה סינית בעיקרה. זוהי הסיבה שתמצאו כאן מנות שלא רואים באזורים אחרים בעיר (מי אמר סנפיר כריש, אוזני חזיר, דים סאם, אומלט מולים, פרנץ' טוסט סיני ולא קיבל?) ועל כן נדרשים לבוא לכאן עם ראש פתוח וארנק מתפקע בשטרות (גם בעבור עושי הקניות מדובר באזור חלומי). על מנת להבין את כל מה שיש לאזור להציע, יש לפנות ביומן כמה שעות ולהתחיל להסתובב, לצאת מהרחוב הראשי לסמטאות הקטנות ולגלות שווקי משנה (עם חיבה מיוחדת לתכשיטי זהב וענתיקות) ומקדשים צנועים. בקיצור, נקודת חובה לפתיחת המסע הקולינרי שלכם בתאילנד.

צ'יינה טאון בנגקוק
ללא קרדיט

Yaowarat Rd, Samphanthawong

Khakaisuanmali

אטריות אורז טריות חרוכות עם שומן חזיר, ביצה ועוף
רותם מימון

לא רחוק מהפאד תאי של ט'יפ סמאי, ובאמצע הדרך אל הקאו סאן, נמצאת הסמטה החבויה בעלת השם הכמעט בלתי אפשרי להגיהה. אם מגיעים בשעות אחר הצהריים אפשר לחזות בפלא הכנת האטריות (כן, ברחוב), אך לא זו הסיבה האמתית להגיע לכאן, אלא העובדה שבסמטה הנ"ל מסתתרת אחת המנות הטובות בבנגקוק, כמו גם המיוחדות שבה. בעברית קלוקלת נקרא לה – קוי טיאהו קואה גאי – שפירושה – אטריות אורז טריות חרוכות עם שומן חזיר, ביצה ועוף. משהו בין פאד תאי לפאד סיו, רק בביצוע הרבה יותר עשיר, מעושן ומאוד מאוד טעים. גם כאן, מדובר במנה לא מתובלת בעליל ועדיין מאוד עשירה, אבל מי שכן זקוק לתועפות טעמים תבליניה ממתינים בסבלנות על השולחן – חומץ עם צ'ילי, סויה, סוכר וסיראצ'ה ובשעת ערב חשוכה, עם הבירה הנכונה – סגרתם לעצמכם ארוחה עם פחות מ-80 באט.

Hom Duan

קאוי סוי במסעדת Hom Duan
רותם מימון

בתי אוכל רבים יש בבנגקוק, אולם מעט מאוד מקומות מוקדשים במלואם לאוכל של צפון תאילנד. פה ושם, במתחמי אוכל בקניונים ובמסעדות קטנות אפשר למצוא כמה מנות ייצוגיות מאזור צ'אנג מאי והסביבה, אבל מסעדות צפוניות ממש, מהתחלה ועד הסוף – אין הרבה. הום דואן, מסעדה קטנה ומשפחתית בת שנתיים, היא אחת הבולטות בנוף (ולמטיילים בצ'אנג מאי אפשר למצוא שם סניף מקומי גם כן). כעשרה שולחנות במקום והאורחים מוזמנים לגשת לדלפק, להציץ אל הסירים הפתוחים ולבחור מה לאכול. ארוחה כאן היא טיול מענג בין טעמים שקצת פחות נפוצים בבנגקוק, גם אם אכלתם רק אוכל תאילנדי כל הטיול, והוא עשבוני, מתובל מאוד, נטול חלב קוקוס בעיקר והרבה יותר חד. חובה לצאת מכאן אחרי שטעמתם את נושאת הדגל של הצפון – הקאו סוי, האטריות של צ'אנג מאי. ארוחה לסועד עד 200 באט כולל שתייה.

70/2 Sukhumvit 63 חמש דקות הליכה מה-BTS בקו סוקומוויט, תחנת אקאמאיי.

Issaya Siamese Club

Chef Ian Kitticha
Santosh Harhare / Hindustan Time

אפילו בעזרת תוכנת ניווט משוכללת ומפה קשה למצוא את המסעדה החבויה במבנה בן מאה שנה באחד מרחובות קלונג טואי, ובכל זאת – מאמצי החיפוש שווים את זה. כדי להבין את המקום צריך לנסות ולדמיין בליבכם איזו מסעדה היה פותח שף כמו חיים כהן או אסף גרניט אם היה נדרש למקום על טהרת המטבח הישראלי השורשי (אם היה כזה דבר) וזו למעשה Issaya Siamese Club – מסעדתו של השף סלב התאילנדי הראשון – פונגטאווט (או בקיצור – איאן) קיטיצ'אי, שמוביל את הגל התאילנדי החדש של בישול מתכונים מסורתיים באופן עדכני, מבלי לשבור את החוקים הנוקשים. אחרי שחולפים על הגינה הטרופית המרהיבה ביום (ובלילה חשוכה מעט) מגלים את מבנה העץ בעל מספר החללים המעוצבים כסלון ומטבח ביתיים. בין אם בוחרים במרפסת העץ (הלא ממוזגת) או בחלל הבית הפנימי – מדובר בחוויה מרהיבת עין, יותר מהכל. לא בכדי דורגה המסעדה לאחרונה במקום ה-21 ברשימת המסעדות הטובות באסיה, כיוון שהשף הלך פה קודם כל על חגיגה ויזואלית הניכרת בכל מנה בתפריט טעימות השף (המומלץ יותר מהתפריט הרגיל). לעתים נראה שהשף שם דגש גדול מדי על וירטואוזיות ההגשה, כמו גם היצירתיות, על חשבון הטעם, אבל בכל מקרה מצאנו פה פרשנות מעניינת למטבח תאילנדי מסורתי ואת הספריבס הממכרות בבנגקוק (ואכלנו לא מעט כאלה לאורך השנים) וקוקטיילים תאילנדיים משוגעים (אל תפספסו את הגרסה התאילנדית לסנגריה ענקית). אגב, אם אתם נדרשים למקום רומנטי במהלך חופשתכם בבנגקוק, זה כנראה המקום. המחיר לארוחת טעימות בין 2,000-3000 באט.

Issaya Siamese Club
רותם מימון

Chuea Phloeng Rd, Thung Maha Mek, Sathon

Suhring

ברוטזייט במסעדת סורינג
באדיבות המקום

בימים אלה מציינים שנה בדיוק לכיבוש הגרמני את בנגקוק. וליתר דיוק – שני אחים תאומים מברלין הצליחו לעשות את הבלתי ייאמן – לפתוח מסעדה גרמנית בבנגקוק ולהיכנס הישר אל המקום ה-13 ברשימת המסעדות הטובות באסיה, ויש האומרים שעתידם עוד לפניהם. על הנייר אפשר לתהות מה עושה אוכל גרמני בבנגקוק כשבחוץ משתוללות 40 מעלות, אבל הניחו למעלות שבחוץ ואל תתנו לכל זה לבלבל אתכם – מדובר באחת הארוחות הנפלאות שאכלנו לאחרונה. לכו על ארוחת טעימות השף וצאו למסע סוחף בין 12 מנות שמתחילות בילדות השפים עם מתכוני סבתם הגרמנית ולמשך שעה וחצי או שעתיים, בנגקוק תיראה לכם כמו בועה אירופאית קרירה והאוכל אפילו יידמה כביתי. את המסע מתחילים עם חמש טעימות קטנות שמתפוצצות בפה מרוב טעמים – ביס מושלם של פרעצל עם אובצקה, קונוס של בשר מעושן וסנדוויצ'ון של כבד ברווז עם חרדל, משם עוברים לפיקניק שנפתח על השולחן הכולל חם מחמצת פציח ומחוספס, חמאה אלוהית, שמאלץ, נתחי נקניק וגבינת קוטג' כמו שלא טעמנו אותה מעולם. השפצלה יעלה דמעות בעיני כל מי שיש בו לב וילדים בבית וליקר ביצים בקינוח יותיר אתכם המומים (לנו זה קרה). ובכל זאת כמה טיפים חשובים – הזמינו מקום על הבר המשקיף על המטבח – זוהי הנקודה הטובה ביותר במסעדה לצאת במתחולל מאחורי הקלעים וזה מרהיב כל כך. טיפ שני: זו הזדמנות לגלות את הריזלינג הגרמני האמיתי. תנו לסומלייה לעשות בכם כרצונו, ולהתאים לכל מנה את היין שלה. מדובר בחוויה מענגת. אל תחמיצו. המחיר לחווית סורינג – 2,800 באט.

10 Yen Akat Road Soi 3, Chong Nonsi, Sathorn

Le Du

מסעדת לה דו
רותם מימון

כשהשף טית'יד הידוע בכינויו טון פתח את Le Du, מסעדת שף תאילנדית, בגיל 27 הוא נחשב לכוכב נולד ולפורץ הדרך בעבור דור השפים הצעיר בתאילנד: מי שיצא לעולם, למד קולינריה בחו"ל, השתלם במסעדות הטובות ביותר בעולם (ובמקרה הנוכחי שלוש שנים באילוון מדיסון פארק בניו יורק) וחזר הביתה על מנת להביא בשורה אמיתית – בישול תאילנדי קלאסי בלבוש עדכני, עד כמה שהקלישאה הנ"ל שחוקה ומרגיזה. בתמורה הוא קיבל שלל תארים וזכיות, תכניות טלוויזיה (ובימים אלה טופ שף תאילנד) וגם לא מעט פעמים שמסעדתו הוזכרה במצעדים כאלו ואחרים כמסעדה התאילנדית הטובה ביותר בבנגקוק. ארבע שנים אחרי, המהפכה הושלמה. טון הוא כבר לא השף היחיד שעוסק בבישול תאילנדי עדכני, אך עדיין נותן את הטון. הוא דוגל בשימוש בחומרי גלם מקומיים ובתפריט עונתי (שנתן למסעדה את שמה – עונה בתאילנדית) ובעיקר בפארם טו טייבל, כך שכמעט כל מה שאוכלים אצלו גדל במיוחד עבורו בחוות קטנות ועצמאיות, אנטי תאגידיות. במסעדת לה דו לקח השף טון את כל מה שלמד אצל השף הניו יורקי דניאל הום ויישם את הטכניקות על מנות קלאסיות תאילנדיות בביצוע מופלא. לא פשוט למצוא את המסעדה, על אף שהיא מצויה במרחק של דקה הליכה מתחנת הרכבת העילית בצ'ונג נונסי. כשנכנסים, בבת אחת נשכח החוץ ומתחיל לונה פארק תאילנדי. תפריט הערב מציע שני מסלולי טעימות נגישים ומעולים ברחבי מרכז תאילנד, מחוז הולדתו. בתפריט אמנם תמצאו שמות למאכלים תאילנדים מוכרים, אבל מה שתקבלו אחר כך על הצלחת יהיה לעתים קרובות משהו אחר לגמרי, דמיוני על גבול הבדיוני – רק עד שטועמים. כך למשל סרטן נחלים למשל ממולא בקציפות שיזכירו לכם בדיוק מנה שאכלתם ברחוב רק בביצוע וירטואוזי נהדר, או קינוח של סטיקי רייס ומנגו מקבל שכבות של טעם ומרקמים ומראה שהשף טון ממתין להגעת מישלן ולא בכדי. בקיצור, על אף ריבוי הכוכבים מסביב, לה דו היא עדיין כוכב מנצנץ בשמי בנגקוק.

399/3 Silom Soi 7, Bangrak

BAAN

 בנגקוק BAAN
רותם מימון

על מנת להבין את הדרך שעשה השף טון (ע"ע Le Du) צריך אולי לאכול קודם לכן כאן בבאאן. אם במסעדתו הבכורה הוא מבשל תאילנדי בלבוש מודרני עדכני עם קציפות ומניפולציות מרהיבות ויקרות יחסית, כאן בדיוק הסיפור הפוך. אוכל תאילנדי ביתי שהשף גדל עליו עם מתכונים של אמו וסבתו, וכפי שלמד להכין אותם אחד לאחד. ובכל זאת, גם כאן לא נפקדת ידו של השף, מעבר למניפסט המרשים הפותח את התפריט ובו מצהיר טון על כך שזו מסעדת פארם טו טייבל מהתחלה ועד הסוף, על טהרת הסלואו פוד. בפועל, חומרי הגלם המעולים ממש באים לידי ביטוי בבחירה מרשימה של מנות, כך שדי מצער להסתפק רק בכמה 5-6 לארוחה. כן, יש כאן סום טאם, אבל גם סרטנים בקסרול עם אטריות זכוכית, מנות קארי ענקיות ומרקים, מנות ווק קלאסיות כמו גם קינוחים תאילנדים מסורתיים. אסור להחמיץ: kai pa loew tum מרק ביצים קשות וחזיר לימוני, עשבוני ונהדר, או pra kor moo yang מנה קרה של חזיר צלוי ברוטב ארדמני או - ka pao naaבשר קצוץ מוקפץ ומעורבב (סטיר-פריי) עם בזיליקום חריף. מחירי הראשונות נעים בין 120-490 באט, מנות הקארי והמרקים 250-350 באט, מנות ווק 180-490, המיוחדים סביב 250 באט והקינוחים בין 100-250 באט. בקיצור, אחת המסעדות שישראלים כמעט ולא מכירים וחבל – הזדמנות נהדרת לאכול סלואו פוד תאילנדי ממגעו של אחד השפים המסקרנים שפועלים כאן ולצאת בחשבון של 80 שקלים לארוחה לאדם.

139/5 Wireless RD, Lumpini, Prathumwan

Paste

מסעדת פייסט בנגקוק
רותם מימון
מסעדת פייסט בנגקוק
רותם מימון

אם כבר דיברנו על כוכבים מנצנצים ועל המתנה למישלן, הכירו את מסעדת פייסט, אולי אחד השמות החמים, המדוברים והמוערכים כרגע בקולינריה התאילנדית ולטעם כותב שורות אלו (ולא רק) מדובר באחת מעשר המסעדות הטובות בבנגקוק נכון לדקה זו. גם כאן, כמו שאפשר למצוא בלא מעט מסעדות עילית בבנגקוק – העומדים בראש המסעדה הם בני זוג – השף ג'ייסון הוא אוסטרלי והשפית בי היא תאילנדית, ושניהם ביחד עושים מטבח תאילנדי קלאסי בפורמט מודרני, אחרי שיצאו ללמוד בעולם – פתחו מסעדה תאילנדית באוסטרליה והחליטו לחזור הביתה (ובסוף 2017 עתידים לפתוח שלוחה של פייסט באוסטרליה). פייסט היא שיר הלל לאוכל התאילנדי של משפחת המלוכה בעיקר בה השניים משחזרים מתכונים בני מאות שנה מתוך ספרי מתכונים נשכחים, כשהמטרה הגלויה היא לשמר את אותן מנות שכמעט נעלמו מן העולם. בהתאם לסיפור ולזוג העומד בקדמת הבמה האוכל כאן חתרני וקלאסי, בועט ומלטף, יפהפה ומלכותי, מעודן ואפילו נועז. כדאי לנסות את שלל המנות הראשונות, במיוחד מנה עוצרת נשימה של שרימפס מעושן עם חזיר קצוץ מוקפים עם אורז וקוקוס קלוי מוגשים על פלח תפוח ארגמני או דמפלינג טפיוקה.

3rd. fl, Gaysorn Shopping Centre 999 Ploenchit Road, Lumpini

Or Tor Kor Market

רותם מימון

כשבכל פינת רחוב שלישית בערך אפשר למצוא מקבץ דוכנים עם אוכל רחוב שמהמם את הפה, בנגקוק היא אחת הערים המשופעות גם בשווקים רבים ומצוינים. לכל רובע או שכונה ישנו שוק רשמי הפועל בשעות היום ומציע לצד אוכל מוכן גם ירקות וחומרי גלם לבישול, ועדיין שוק אחד מצליח לבלוט כל השנים מעל כולם -Or Tor Kor Market (ומבטאים או טו קו). שוק או-טו-קו הצמוד לשוק סוף השבוע צ'אטוצ'אק נחשב, ולא לשווא, כאחד השווקים הטובים בעולם, על אף גודלו הצנוע. הרעיון מאחורי הקמתו היה לרכז במקום אחד את מיטב התוצרת החקלאית והקולינרית מהכפרים שמסביב לבנגקוק ולהביאה טרייה מדי בוקר לכרך הגדול. זו הסיבה שלא מעט שפים תאילנדיים פותחים פה את היום, וכדאי גם לכם. מעבר לכך שמדובר בשוק מקורה, מצוחצח ונקי, המבנה שלו קל לניווט: צורת מלבן ובתוכה מסודרים רוב הדוכנים בעשר שורות ובסופן מעין מתחם מסעדות קטנות מפתיע ומענג. זאת הסיבה שקל לטייל פה בין דוכן אחד המוקדש כולו לאננס, לדוכן ממתקים תאילנדי, לדוכן של שרימפס מיובשים וכן הלאה. שיטת ההליכה המומלצת: לחצות את השוק בסגנון שתי וערב ולגלות בכל דוכן עוד דבר שלא טעמתם, עוד ממתק, עוד מאכל ועוד משקה. בקיצור, חלומו של כל חובב אוכל ותחנת חובה בבנגקוק. להרחבה על המקום - כאן

,631 Kamphaeng Phet 1 Alley, Chatuchak למגיעים ברכבת התחתית MRT: רדו בתחנת Kamphaeng Phet וצאו ביציאה מספר 3 אל תוך השוק.

Praram 9 kai yang

Praram 9 kai yang
רותם מימון

מעבר לעובדה שבתאילנד בכלל וברחובות בנגקוק בפרט אפשר למצוא לא מעט עופות נהדרים הצלויים על הגריל, אם אתם חובבי הז'אנר כדאי ורצוי להכיר את המסעדה הזאת שאולי במבט ראשון מזכירה את שיפודי עזרא ובניו באזור, כלומר מסעדה גדולה ליד כביש עמוס ומעושן, אבל האוכל פה טוב פי אלף מונים. מסעדת הגריל הנ"ל החלה כדוכן קטן לממכר עופות צלויים על גחלים בסגנון מחוז איסאן. עם ההתמחות יצא שמו של המקום הקטנטן למרחוק ואט אט החלו להגיע אליו מכל קצוות בנגקוק על מנת לטעום את נפלאות העוף. מאז חלפו אי אלו שנים והדוכן הקטן הפך להאנגר עצום, עמוס בכל שעות היום ומעופות בגריל התפריט נמתח קצת יותר עם מנות קטנות וגדולות שכמעט ולא מוצאים במקום אחר והן על טהרת המנות האותנטיות של מחוז איסאן ומרכז תאילנד. ההמלצה שלנו – אל תתבלבלו ממראה העיניים, אלא תנו לתפריט לדבר. היופי כאן הוא שזה מסוג המקומות שכדאי ומומלץ להזמין את רובו של התפריט, לרצף עמו את השולחן ולצאת עם חשבון מצחיק. אמנם יש כאן גישה לדגים ופירות ים, אבל התמקדו בבשר. מעבר לעוף הצלוי (150 באט למנה ענקית), אל תחמיצו את סוגי הנקניקיות למיניהן – החל מהתאילנדית המסורתית ועד נקניקיות החזיר המותססות והנהדרות (65 באט למנה), את התשובה התאילנדית לביף ג'רקי ואת לאב מו ובכלל את הסלטים המשלבים נתחי בשר וחריפות מעקצצת. הממוצע לסועד 300 באט.

New Rama 9 Rd., Suan Luang 10250

Somtum Der

סום טאם דר
רותם מימון

במבט ראשון קשה לדמיין שלמסעדה הקטנה בת שתי הקומות, שבסלא דנג בסילום, ישנה אחות ניו יורקית שעוטרה בכוכב מישלן (וכבר הספיקה לאבד אותו). אבל עד שהאחות הקטנה לא עלתה לכותרות הקפידו תיירים להחמיץ את המקור הנפלא והצנוע הזה וחבל. סום טאם דר היא עוד דוגמה לכך ששפים תאילנדים צעירים נותנים פרשנות שלהם למטבח תאילנדי קלאסי, וזה לא עניין של מה בכך. את כל מנות הרחוב המפורסמות והקלאסיות אפשר למצוא כאן, בתפריט המצולם שמקל מאוד על הבחירה, רק פחות מחוספסת והרבה יותר נגישה, מאוזנת ואסתטית (ולמי שרגיש לרוטב דגים, למקום יש סוד ופטנט על שמם). החל מהסום טאם הנפלא שנתן למקום את שמו ואי אפשר לצאת מפה בלעדיו ועד למנות נבחרות מחבל איסאן ומצפון תאילנד, כמו סלט חזיר, קציצות תאילנדיות משוגעות ועוד. בקיצור, בלי יותר מדי יומרות – מקום זול, ידידותי וטעים, למי שרוצה אוכל תאילנדי כמו ברחוב, אבל במסעדה ממוזגת ומוארת.

5/5 Saladaeng Rd, Khwaeng Silom, Khet BangRak

Hua Mum Night Market

המשקאות בשוק לילה הואה מום
רותם מימון

לא מעט שווקים פועלים בבנגקוק בשעת לילה, ועם הזמן הפכו מאזור קניות למעין מתחמי בילוי וכמו שהתאילנדים אוהבים - משולב בזה הרבה מאוד אוכל טוב. במדריכי התיירים השונים מוצאים לא מעט רשימות של שווקים מומלצים הפועלים כשהטמפרטורות הופכות שפויות יותר, אבל אחד הסודות שאף רשימה לא תגלה לכם הוא שוק - הואה מום, שנוסד בספטמבר 2015 בצפון בנגקוק ומאוכלס רובו ככולו במקומיים בלבד, עד שיגלו אותו התיירים. מעבר לכך שהגעתם לשוק מקומי אמיתי עם הרבה מאוד מציאות בתחום קניית המתנות הביתה, ליבת השוק תוציא מכם את המיץ - ברים עם אויסטרים מתפקעים מטריות מול חנות לשייקים ומיצים טבעיים, דוכני בירות מלהיבים או פנקייקים תאילנדיים ירקרקים מפנדן, נקניקיות עטופות במעין קרפ כגרסה המקומית למשה בתיבה, ספריבס לאכול בעמידה וכמו שהמקומיים אוהבים - הרבה מאוד דוכני מתוקים. אם התעייפתם מהסיבוב תמיד אפשר לנוח באחד הברים שעוטפים את המתחם ולהשקיף על הכל מלמעלה בזמן שלהקת רוק תאילנדית מנסרת את הלילה. בואו מהר לפני שכולם יגלו את המקום.

11 Kaset-Nawamin Rd, Lat Phrao

Supanniga Eating Room

Supanniga Eating Room
רותם מימון

אנשי מסעדת Supanniga  עלו על הנוסחה המנצחת של איך גורמים לבליינים תאילנדים צעירים (וטוב נו, גם לתיירים) לצאת ולאכול אוכל מקומי קלאסי המבוסס על מתכונים מסורתיים ובכל זאת לשמור על פרופיל טרנדי. הרעיון הוא פשוט: מנות ביתיות אותנטיות ממזרח תאילנד ומאיסאן ממתכוני הסבתות של בעלי המקום ובהתאם למיקום גם השפעות מהמדינות מסביב. האוכל אולי תאילנדי, אבל המראה – אמריקה. המוזיקה, הקוקטיילים והאווירה הכללית בהתאם קורצים לא רק למקומיים, אלא גם לזרים שכל התפאורה הזאת עוזרת להם לבלוע את הגלולה התאילנדית ביתר קלות. ההצלחה עשתה את שלה וכיום למסעדה שני סניפים, שניהם בלב אזור הבילויים – אחת בסוקומוויט והשנייה והמומלצת בסאטורן, ולאחרונה ממש השיקו אפילו סירה המשייטת בנהר הצ'אופרייה עם ארוחות הערב והקוקטיילים של המקום (מומלץ בעיקר בשקיעה). למגיעים לסאטורן – אם אינכם פוחדים מקצת לחות – שבו במרפסת בקומה השנייה המשקיפה לרחוב (רוצים מזגן? הזמינו מקום מראש וציינו זאת במעמד ההזמנה) והתחילו להזמין – פלטת מתאבנים (245 באט) תעשה לכם היכרות או תזכורת לשלל מנות תאילנדיות שהכרתם לאורך הדרך, אל תפסחו על הנקניקיות הנהדרות מאיסאן (150 באט) ואת הגרסה המקומית ללאב עם פטריות. בניגוד להרבה מקומות בתאילנד בכלל ובבנגקוק בפרט – יש כאן תפריט טבעוני וצמחוני. בשורה התחתונה – מנות מעניינות שלא רואים בהרבה מקומות ואחד המקומות הכיפיים בבנגקוק.

28 Soi Sathorn 10 Silom, Bangrak

Btc Attica sky lounge

אם אתם בקטע של לוותר על ישראלים, ישראל וכל מה שקשור בזה במסלול שלכם בבנגקוק הנכם מוזמנים לדלג להמלצה הבאה, אבל אם אתם דווקא מחפשים לשבת ליד מטיילים כמוכם, כלומר דוברי עברית שבא להם חומוס, קבב ופסטה ברוטב עגבניות (מצוינים לסוגם) סיכוי יותר מסביר שתמצאו את עצמכם במסעדת אטיקה במלון איסין מאקאסן. בין שלל מסעדות בנגקוק, זוהי כנראה המסעדה הפופולרית ביותר בקרב ישראלים, בעיקר בזכות המרכז למטייל הסמוך שמושך אליו לא מעט מטיילים, בין אם בתחילת המסע בתאילנד ובין אם בסופו. בראש המסעדה עומד השף מידד סטבינסקי שכשבנה את התפריט שם לנגד עיניו את המטייל הישראלי שמחפש אוכל שמוכר לו מהבית והוא עשוי טוב ובמחירים נגישים. התוצאה היא בהתאם: תפריט רחב הכולל את החומוס הכי טוב בבנגקוק (וכבר טעמנו חומוס בבנגקוק), ארוחות בוקר ישראליות, טוסטים, שיפודים, שניצל וקבב וגם תפריט תאילנדי מופרד שכולל את הקלאסיקות המתבקשות: פאד תאי, קארי אדום, מסמאן, סום טאם ועוד שמנגיש את האוכל המקומי לישראלים שמפחדים ממנו, או חוששים לאכול ברחובות בנגקוק. בשורה התחתונה - המקום לאכול בו לכל מי שמתגעגע הביתה.

easyin makkasan hotel. petchaburi road 31

Lan j orn
רותם מימון

Lan j orn

המסעדה המשפחתית האיסאנית באזור תחנת הרכבת העילית של ראצ'טאווי נראית על פניו כמו אלפי מסעדות הפזורות ברחבי בנגקוק: היכל גדול, תפאורה פשוטה, תאורת פלורסנט, שולחנות פורמיקה וכמה כסאות ובקדמת הבמה – שלל פירות ים לבחירה, אבל מעבר דווקא כאן טעמנו כמה מנות מסעירות שתומכות באלכוהול וסייעו בספיגתו לאחר ערב ארוך של שתייה: יאם פלא דוק הוא למעשה דג נהרות מטוגן (ובמקרה הנוכחי שמפנון) עטוף בפנקו ומטוגן בשמן עמוק, או מנת מו מה נאו – חזיר ברוטב לימון חריף ושומי, טאם טנג הוא סלט מלפפונים מרענן שניקה לנו את החך בין מנה למנה ועוד אכלנו כאן לאב מו – חם, חריף ומתובל כך שמזל שבקבוק בירה כאן עולה קצת פחות מחמישה שקלים. לאמ מיותר לציין שעל כל המנות הללו יחד עם כמה בקבוקי בירה חשבוננו הסתכם ב-500 באט בלבד. תענוג בכל מובן שהוא.

petchburi road, Ratchathewi soi 14

מסעדת נאם בנגקוק
רותם מימון

NAHM

מה נשאר עוד להגיד על נאם שלא נאמר? ובכן, לטובת אלו שלא מכירים היכרות קצרה: מסעדת נאם למעשה היתה זו שהעלתה את המטבח התאילנדי על המפה העולמית, אבל בדרך הרגיזה לא מעט מקומיים. איך ייתכן שדיוויד תומפסון, שף אוסטרלי, מציג את המטבח התאילנדי בעולם ועוד מקבל על זה עיטורים ושבחים? ואז הם הגיעו לאכול בסניף המקומי בבנגקוק והתאהבו, מי יותר ומי פחות. אז אמנם נאם עוד שומרת על מעמדה ברשימת המסעדות הטובות בעולם ובאסיה (23 ו-5 בהתאמה), אבל יש להגיד את האמת - בבנגקוק כיום יש מקומות טובים יותר, בטח בגרסת מסעדת השף, לאכול אוכל תאילנדי "אותנטי" (ע"ע פייסט או לה דו, למשל). אמנם עדיין אפשר למצוא פה מנות מצוינות ושירות מיומן ויעיל (אך בה בעת גם חסר נשמה לטעם כותב שורות אלה) ואי אפשר שלא לחוש שנאם היא בסופו של דבר מפעל קולינרי שיודע היטב את העבודה. ובכל זאת, לפודיז קשה שלא לסמן וי על המסעדה, על כן – עצה שלנו – לכו על תפריט הצהריים ובו על מסלול טעימות השף. ב-1,600 באט תוכלו לקבל שש מנות שהשף בוחר ובאמצע שני משעשעי חך. בשורה התחתונה: זה טעים, מושקע אבל רק אם ממש חייבים.

S27 Sathorn Rd, Khwaeng Thung Maha Mek, Khet Sathon

___

לאכול כמו מקומי

אחת השאלות שכל טיילן חובב קולינריה שואל את עצמו בכל טיול זה - איפה אפשר לאכול כמו המקומיים, מבלי ליפול למלכודת תיירים או למסעדת שף שפונה בעיקר לאכלנים מהמערב? מכירים את המקומות הללו שכל התפריט כתוב בתאילנדית ואיש אינו דובר אנגלית, אבל דווקא שם נראה שנמצא האוכל הטוב ביותר? ובכן, לצד הפריחה הקולינרית של תאילנד צצו סיורי אוכל רבים שמתאימים לכל כיס ולכל חך כמעט. החל מסיורים של שעתיים בבנגקוק בלבד ועד סיורים מרובי ימים לצפונה ולדרומה של המדינה. גיגול קטן ברשת ינפק אתרים מתמחים רבים וההיצע הוא רחב, באמת לכל כיס. בדיוק בנקודה הזאת נכנסת השפית סוואלי אלדר, מי שהקימה בארץ בשנות ה-80 את מסעדת שנגרילה והיא ילידת תאילנד ומצאה פתרון בעבור המטיילים הישראלים. אחרי בקשות רבות של אכלנים ישראלים היא יזמה את "אוריינטל טור", סיורים קולינריים חווייתיים בעברית בארץ הולדתה המתרחשים בין פעמיים - שלוש בשנה, שכוללים את כל המנעד בין אוכל רחוב, שווקים, יצרני מזון קטנים ועד למסעדות השף, כולל בישול בסדנאות מקומיות. פרטים נוספים כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות