בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרא חציל

מתכונים נפלאים עם חצילים

בעידן הנוכחי בו אפשר למצוא את מרבית הירקות כמעט כל השנה, כמעט שכחנו שזוהי עונת החצילים. מטוגן, קלוי, צלוי ואפוי - הנה עשרה מתכונים שכדאי לעשות עם חצילים

8תגובות
חצילים
לימור לניאדו תירוש

כמו כוסברה ופטרוזיליה, יש אנשים שלא מסוגלים לאכול או לסבול חציל. כמותם הוא שנוי במחלוקת – או שאוהבים או ששונאים, אך אף פעם לא אדישים. ולמה? לא פעם ההסבר לכך נובע מטעמו הייחודי, הדומיננטי, שאחריו התבשיל אינו אותו הדבר. לעומתם, היה כבר מי שאמר שזה השונא חצילים פשוט עוד לא טעם את המאכל הנכון. יכול להיות, אבל בסופו של דבר זה תמיד עניין של טעם.

אפשר להגיד הרבה דברים על החציל, אך בראש ובראשונה צריך להגיד: רב פנים הוא החציל ומתאים את עצמו לכל טכניקת בישול כמעט. זוהי אחת הסיבות שאפשר למצוא אותו במטבח שלנו באינספור מופעים – מטוגן, קלוי, אפוי, מבושל ומאודה, צלוי וכן הלאה ובהתאם לכך מנעד הטעמים המופקים ממנו ואינספור המנות שניתן להכין ובכל פעם – ניצוץ חדש של טעם מבליח ממנו וכאילו נולד החציל מחדש.

על אף שנראה החציל כאילו נולד וגדל במטבח הים תיכוני והוא נחלתו הבלעדית, מפתיע בכל פעם לגלות שהחציל נולד בכלל בהודו ומשם התפשט מערבה ומזרחה. עשה סיבוב יפה בסין ומצד שני - באירופה כשבספרד, צרפת, טורקיה ויוון ובכלל בבלקן, השאיר אחריו חותם של מנות. ובכל אחד מהמקומות החציל זוכה בטעם אחר, מהמתוק ועד החריף, באינספור מתכונים.

בעבור חובבי החציל בחרנו מתכונים נפלאים עם החצילים, בין אם כשחקן ראשי ובין אם משנה, בסלט או בתבשיל, על הגריל או בתנור, מטוגן ומוקפץ. רוצו לשוק

לימור לניאדו תירו

שקשוקה חציל על פיתה בגריל

דורעם גונט

מסבחה חציל קלוי

חומוס מסבחה
לימור לניאדו תירוש

סביח חציל בלאדי

לימור לניאדו תירוש

סלט חצילים חמוץ-מתוק

סלט חצילים חמוץ מתוק
לימור לניאדו תירוש

ניוקי טבעוני של טחינה וחציל שרוף

ניוקי
לימור לניאדו תירוש

חציל ודג סלמון על גחלים

סינייה חציל

סינייה חציל עם צנוברים מעל
יעל אילן

קרם חצילים של עומר מילר

איתי ספיבק

חציל ממולא בטלה של דוחול ספדי

לימור לניאדו תירו

מוסקה טבעונית של השף גל ברזילי

אפיק גבאי


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו