מתכונים נפלאים עם חצילים
בעידן הנוכחי בו אפשר למצוא את מרבית הירקות כמעט כל השנה, כמעט שכחנו שזוהי עונת החצילים. מטוגן, קלוי, צלוי ואפוי - הנה עשרה מתכונים שכדאי לעשות עם חצילים

כמו כוסברה ופטרוזיליה, יש אנשים שלא מסוגלים לאכול או לסבול חציל. כמותם הוא שנוי במחלוקת – או שאוהבים או ששונאים, אך אף פעם לא אדישים. ולמה? לא פעם ההסבר לכך נובע מטעמו הייחודי, הדומיננטי, שאחריו התבשיל אינו אותו הדבר. לעומתם, היה כבר מי שאמר שזה השונא חצילים פשוט עוד לא טעם את המאכל הנכון. יכול להיות, אבל בסופו של דבר זה תמיד עניין של טעם.
אפשר להגיד הרבה דברים על החציל, אך בראש ובראשונה צריך להגיד: רב פנים הוא החציל ומתאים את עצמו לכל טכניקת בישול כמעט. זוהי אחת הסיבות שאפשר למצוא אותו במטבח שלנו באינספור מופעים – מטוגן, קלוי, אפוי, מבושל ומאודה, צלוי וכן הלאה ובהתאם לכך מנעד הטעמים המופקים ממנו ואינספור המנות שניתן להכין ובכל פעם – ניצוץ חדש של טעם מבליח ממנו וכאילו נולד החציל מחדש.
על אף שנראה החציל כאילו נולד וגדל במטבח הים תיכוני והוא נחלתו הבלעדית, מפתיע בכל פעם לגלות שהחציל נולד בכלל בהודו ומשם התפשט מערבה ומזרחה. עשה סיבוב יפה בסין ומצד שני - באירופה כשבספרד, צרפת, טורקיה ויוון ובכלל בבלקן, השאיר אחריו חותם של מנות. ובכל אחד מהמקומות החציל זוכה בטעם אחר, מהמתוק ועד החריף, באינספור מתכונים.
בעבור חובבי החציל בחרנו מתכונים נפלאים עם החצילים, בין אם כשחקן ראשי ובין אם משנה, בסלט או בתבשיל, על הגריל או בתנור, מטוגן ומוקפץ. רוצו לשוק





ניוקי טבעוני של טחינה וחציל שרוף





מוסקה טבעונית של השף גל ברזילי

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר