ארבעה מתכונים חורפיים עם דלועים
החורף כבר כאן, בחוץ קריר עד קר ולפרקים סגריר וזהו זמן נהדר לחגוג את עיצומה של עונת הדלעת. בדיוק לשם כך וכדי לחגוג את התקופה הקצרצרה והגשומה הזו של השנה, רקח השף זיו מנשה (קיטשן מרקט) ארבעה מתכונים חורפיים על טהרת הדלעת. מהצ'ירשי היומיומי ועד גלידת הדלעת החגיגית
קצת על הדלעת: היא בת למשפחת הדלועים, שהיא משפחה של פירות (כן, כן) המונה למעלה ממאה זנים ומינים וכוללת בין היתר פירות מוכרים ואהובים דוגמת האבטיח, המלון והמלפפון. עוד קרובי משפחה מיוחסים, אם כי פחות שגרתיים, הם כל סוגי הקישואים: מהזוקיני הקיצי ועד הפטיסון, אותו קישואון שלרוב תמצאו בגרסתו הגמדית, כשהוא מוחמץ ובצנצנות (או טרי ועל פי רוב גדול יותר, בשוקי איכרים). לכל אלו מצטרפים כמובן שלל סוגי הדלעת, על הטעמים, המרקמים והצבעים השונים, מדלעת הספגטי הכתומה ועד דלעת הערמונים הירוקה. איך שלא תבחרו לאכול אותה, וגם אם תבחרו את הדלעת ה"גנרית", הנה ארבעה מתכונים שמוכיחים עד כמה היא ורסטילית ומשתנה, ממנה למנה: מריזוטו עם דלעת צלויה, דרך ממרח הדלעת הטריפוליטאי (צ'ירשי) ועד גלידת הדלעת המתובלת.

מתכון לסלט אורוגולה עם דלעת צלויה ותמרים


מתכון לגלידת דלעת וקרמבל תבלינים

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר