מתכון לחמין צמחוני
חמין ממש לא חייב להיות מלא בבשר ועופות. חנה גרשוני עם חמין צמחוני קליל יחסית לפי מתכון של שומרי משקל
מתכון לחמין לפי שומרי משקל
חומרים:
240 גרם גרגרי חומוס יבשים
240 גרם שעועית לבנה יבשה
2 כפות שמן תירס
3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
6 תפוחי אדמה קטנים, קלופים
6 ביצים קשות בקליפתן
120 גרם אורז שטוף, לא מבושל
פפריקה מתוקה לפי הטעם
מעט כורכום טחון
מלח ופלפל שחור
שקית "קוקי" קטנה
ההכנה:
משרים את החומוס והשעועית מכוסים במים למשך לילה. למחרת מסננים.
מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שיתרכך. שומרים מחצית מכמות הבצל המאודה לבישול עם האורז. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, חומוס, שעועית ואת הביצים.
מבררים את האורז, שוטפים ומסננים. שמים את האורז עם יתרת הבצל המטוגן בשקית "קוקי", מנקבים במזלג ומוסיפים לסיר החמין. מכסים במים, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כל הלילה. רצוי לכסות את מכסה הסיר במגבת כבדה.
6 מנות, כ-300 קלוריות במנה.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר