בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחמין צמחוני

חמין ממש לא חייב להיות מלא בבשר ועופות. חנה גרשוני עם חמין צמחוני קליל יחסית לפי מתכון של שומרי משקל

תגובות

מתכון לחמין לפי שומרי משקל

חומרים:

240 גרם גרגרי חומוס יבשים

240 גרם שעועית לבנה יבשה

2 כפות שמן תירס

3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות

6 תפוחי אדמה קטנים, קלופים

6 ביצים קשות בקליפתן

120 גרם אורז שטוף, לא מבושל

פפריקה מתוקה לפי הטעם

מעט כורכום טחון

מלח ופלפל שחור

שקית "קוקי" קטנה

ההכנה:

משרים את החומוס והשעועית מכוסים במים למשך לילה. למחרת מסננים.

מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שיתרכך. שומרים מחצית מכמות הבצל המאודה לבישול עם האורז. מוסיפים לסיר תפוחי אדמה, חומוס, שעועית ואת הביצים.

מבררים את האורז, שוטפים ומסננים. שמים את האורז עם יתרת הבצל המטוגן בשקית "קוקי", מנקבים במזלג ומוסיפים לסיר החמין. מכסים במים, מתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה על אש גבוהה.

מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כל הלילה. רצוי לכסות את מכסה הסיר במגבת כבדה.

6 מנות, כ-300 קלוריות במנה.

חמין
לימור לניאדו תירו


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו