מוסקה בציפוי עגבניות
משליכים את העגבניות ועוד פלפל אדום אחד חתוך קטן לתוך סיר כבד או ווק ברזל, עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל ו-2 כפות סוכר ומתחילים לעשות מוסקה בלתי נשכחת

עכשיו העונה של עגבניות תמר. מי שמשכים קום, גם אם אינו רוצה בכך, ולא נראה לו שהבוקר עומד להיות מזהיר, עשוי למצוא נחמה בת-חלוף בביקור מוקדם, כשעוד קריר, אצל הירקן בסביבה. ירקנים הם ציבור שפותח מוקדם את העסק, כי השוק הסיטוני מתעורר טרם שחר (וגם הוא מקום שתענוג לסייר בו בשעות מוזרות). אפשר לשטוף את העיניים ביפי המצאי שעל המדפים ואפשר ללכת ישר אל פינת עגבניות התמר הנהדרות, שעוד מעט ייעלמו.
הקורא החסכן יתנתב ישר לעגבניות הבשלות מאוד, שהירקן מתנדב למכור במחיר מצחיק, במיוחד אם עשית לו "ספתח" בשש ורבע בבוקר. בבית שמים אותן בסל יפה, שמשווה לכל העניין ארומה פרובנסלית ואף טוסקנית, ואז קוטמים את הקטבים. חותכים 20 עגבניות בדיסקית הצ'יפס של מעבד מזון, או סתם בסכין - כל עגבנייה ל-8 פרוסות.

משליכים את העגבניות ועוד פלפל אדום אחד חתוך קטן לתוך סיר כבד או ווק ברזל, עם רבע כוס שמן זית, מלח, פלפל ו-2 כפות סוכר (אפשר להוסיף כפית אחת ולא יותר של שום כתוש ושלושה עלי ריחן ו/או עלי גפן קצוצים דק מאוד).
מנמיכים להבה וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שהכל מתרכך. טועמים. אפשר להמתיק יותר.
עכשיו מכינים את קומת הקרקע של המאפה:
חותכים לקוביות שני בצלים ושני חצילים, ומאדים ב-3 כפות שמן תירס חם, עד שהחצילים יתרככו. אם רוצים להוסיף 1/2 ק"ג בשר כבש טחון - עושים זאת כשהחצילים רכים, וממשיכים לאדות 10 דקות עד שהבשר יאבד את צבעו הוורוד.
משטחים בתבנית פיירקס מלבנית את תערובת הבשר והחצילים. עליה יוצקים כ-3 כוסות מתבשיל העגבניות.
מערבלים במעבד מזון 4 ביצים ו- 1/2 כוס שמנת מתוקה 15% ויוצקים על העגבניות (אם כוללים במוסקה בשר, ורוצים לשמור על כשרות, ממירים את השמנת בטחינה). אופים הכל ב-180 מעלות צלזיוס במשך 40 דקות.
עוד קומה: אפשר לגוון עם קומת מרתף (מתחת לתערובת החצילים) של אטריות מבושלות ומסוננות, או פרוסות תפוחי אדמה מבושלים.

תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר