ממולאים: 20 מתכונים מעולים - מתכוני ממולאים - איך מכינים ממולאים? - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

20 דרכים להכין ממולאים מעולים

לכתבה
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יווני דן פרץ

עם עגבניות, בצלים, חצילים, פלפלים או גזר: כל סבתא יודעת שאין ירק שאי אפשר למלא - אז איך עושים ממולאים נהדרים בטעם של בית? הנה כל המתכונים והטיפים

5תגובות

ממולאים נפוצים במטבחים רבים ברחבי העולם ובלא מעט גרסאות, בהתאם לחומרי הגלם המצויים בסביבה. כך נפגוש במטבח הערבי את מחשי, ביווני את ימיסטה, ואצל רוב מדינות הבלקן זה יבוא בהטיות שונות למילה סארמה. כל סבתא יכולה להעיד שאין דבר שאי אפשר למלא: ירק, בשר, עוף, דג, בצק ובעצם - מה לא, ועם מה לא. יחד עם זאת, הגרסה הנפוצה בארץ היא גרסת הירקות הממולאים, רובם בבישול ארוך, עם מילוי של אורז, בדרך כלל עם בשר טחון. לא ברור למה לממולא יצא שם של מאכל מסובך להכנה, אבל זה רק נראה ככה: הטריק האמיתי שלו טמון דווקא ברגע הורדתו מהאש. בבישול ארוך מדי ישנה סכנה שהמילוי ייצא דייסתי והירק העוטף יימס, ומאידך - אם מורידים אותו מהאש רגע לפני, המילוי עשוי להיות נא מדי ולא בקטע טוב והירק עדיין קשה. כשמוציאים אותו בדיוק בזמן ומתבלים אותו נכון, לא משנה באיזו עדה מדובר, הוא מעורר טעם של בית. ומה תמצאו פה היום? ירקות ממולאים כמעט מכל סוג - מעלי גפן ועד גזר, מקולרבי ועד קישואים. לטיפים נוספים אמליץ לא לפספס את ההצעות והרעיונות של השף רפי כהן לממולאים טובים וכן את המתכון לממולאים ספרדיים של לימור לניאדו תירוש - שם תמצאו מדריך שלם ויעיל. לא כדאי לפספס את ממולאי הפלפלים של חיים כהן ואלי לנדאו, שמביאים גרסאות מעט שונות. שיהיה סוף שבוע חמים וביתי. למתכונים מומלצים נוספים

ממולאים עטיפת הספר של רפי כהן

איך עושים ממולאים טובים? 12 טיפים מנצחים של רפי כהן

רפי כהן, שף אורח
ממולאים

מתכון: ממולאים בסגנון ספרדי

לימור לניאדו תירוש
כרוב ממולא

מתכון: כרוב ממולא בשר

נירה רוסו
גזר ממולא אורז ובשר בתמרינד, צ'ילי והל. טיפ מנוף עתאמנה איסמעיל

גזר ממולא אורז ובשר בתמרינד, צ'ילי והל

מיכל וקסמן
ממולאים

מחווה לנאפולי: פלפל ממולא בחמש דרכים

חיים כהן, אלי לנדאו
עגבניות ממולאות. בשר אדום, מוצק

עגבניות ממולאות כמו בלסבוס

מיכל וקסמן

קולרבי במילוי פריקי ובניחוח ליים

מתן שופן
סלק ממולא בבשר ובורגול ברוטב תרכיז רימונים

סלקים ממולאים בבשר ובורגול ברוטב רימונים

לימור לניאדו תירוש
חצילים ממולאים בבשר עם לימון כבוש

חצילים ממולאים בבשר עם לימון כבוש

לימור לניאדו תירוש
קישואים ופלפלים ממולאים

מלאים, משמחים וטבעוניים: פלפלים וקישואים ממולאים באורז וירקות

קרן הבר
עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

עגבניות ממולאות בפריקה וחצילים

לימור לניאדו תירוש
סיר ירקות ממולאים באורז ובעוף

ירקות ממולאים באורז ובעוף בסיר אחד

זמי שרייבר, שף אורח
עלי גפן ממולאים באורז ובשר

מתכון: עלי גפן ממולאים באורז ובשר

לימור לניאדו תירוש
עלי סלק ומנגולד צבעוני במילוי אורז וסלק. לערבב ולהתאים עלים ומילויים

עלי סלק ומנגולד במילוי אורז וסלק

מיכל וקסמן
קישואים ממולאים

מתכון: קישואים ממולאים בפריקי

מתן שופן
מלפוף של דוחול ספדי

עלי כרוב ממולאים באורז ובשר

רונית ורד
תפוחי אדמה ממולאים בבשר

תפוחי אדמה ממולאים בבשר

חיים כהן, שף אורח
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יווני

ממולאים יוונים עם אורז ללא בשר - גמיסטה

צביקי עשת ואליאב גולדנברג
בצלים ממולאים

בצלים ממולאים של אביב משה

אביב משה, שף אורח
כרוב ממולא רומני

כרוב ממולא רומני כמו של פעם

מיכל רוזנבך



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות