במרק או עם פולנטה: 24 מתכונים חורפיים עם פטריות - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

במרק או עם פולנטה: 24 מתכונים חורפיים עם פטריות

לכתבה
גיל אליהו

מבושלות או צלויות, טריות או אפויות, כמרק בכיכר לחם משנות ה-90 או בריזוטו, בבורקס או ליד פולנטה, עם פסטה וכמובן בסלט: כל מה שטעים להכין בעונת החורף עם פטריות

תגובות

אפשר להגיד שהמסע הקולינרי שערכתי בנובמבר האחרון בספרד, מברצלונה דרך הרי הפירינאים ועד לחבל הבאסקים (ובקרוב במדור), היה בסימן הפטריות. בכל מקום אליו הגעתי, מסעדת פועלים או טאפאס בר, מסעדת יוקרה או בית קפה ניצלו את המומנטום ואת התפוצצות השוק משפע מסחרר של פטריות במבחר כזה שמעולם לא ראיתי כמותו, להגיש את המנות שאוכלים רק חודשים ספורים בשנה. לכולם, מוכרי הפטריות ושפים כאחד, היתה את אותה התלונה - זו שנה גרועה לפטריות. "נובמבר ועדיין חם יחסית", ובכל זאת מטח הגשם הראשון הוציא את כולם ליערות לחזור עם שלל שהעלה בי את המחשבה שאם זו שנה גרועה, מה קורה פה בשנה טובה יותר. את מצאי הפטריות הם ניצלו לכל דבר כמעט, ממנות פשוטות - פטריות מוקפצות במחבת עם גבינות וביצים, תענוג ממכר, ועד מנות מורכבות מאוד ואפילו בקינוח. בחזרה לכאן, איפה אנחנו ואיפה ספרד.

בחיינו הישראליים והעדכניים אפשר להשיג את מרבית חומרי הגלם כל השנה, אבל לפעמים באות העונות ומזכירות לנו - מה צריך לאכול ומתי. למרות שניתן להשיג אותן במשך כל השנה, פטריות מתחילות את עונתן הטבעית החל מהסתיו וביתר שאת בחורף, על כן הן טובות כעת במיוחד. גם אם מזג האוויר עוד לא ממש סגור על עצמו השנה, החזאים מדווחים על כמה ימים שיזכירו משהו שמתכתב עם חורף, מה שאומר שאין כמו מנת פטריות הגונה ומחממת - כשטעם של אדמה וניחוח לא מכאן מתגנב לכל העסק. כפי שמיד תראו, הפטריות יכולים להשתלב במגוון רחב מאוד של מנות, ממרק כמובן בו הן תמיד אידיאליות (והבאנו לכם ספיישל משנות ה-90 בדמות מרק בכיכר לחם) ועד צלייה בתנור. הסוד הגלוי של הפטריות טמון ביכולת שלהן לספוג ולקבל את טעמי הרוטב בשמחה ובהכנעה, תוך השתלבות עם שאר המרכיבים, לכן היא נהדרת בפסטה או בריזוטו ועם פולנטה כמובן. הנה 24 אופציות נהדרות, ממש קצה כל מה שאפשר לעשות איתן, שאפשר לשמור ולשלוף בימים קרים במיוחד ולחשוב שפה זה אירופה. למתכונים מומלצים נוספים

מרק פטריות יער וערמונים של יענקל'ה תורג'מן

מתכון: מרק פטריות יער וערמונים טבעוני

יענקל'ה תורג'מן, שף אורח
מרק פטריות

מרק פטריות עם בצקניות (ושני פטנטים)

נירה רוסו
מרק פטריות וגריסים

מרק פטריות עם גריסים

דורעם גונט
מרק קרם תפוחי אדמה של אורה קורן

מרק קרם תפוחי אדמה עם פטריות וקרוטונים

אורה קורן
מרק פטריות

מרק פטריות עשיר

הארץ
קערות לחם ממולאות פטריות

כיכרות לחם ממולאות מרק פטריות ושמנת

דורעם גונט
סלט חם של פטריות ובורגול

סלט חם של פטריות ובורגול

לימור לניאדו תירוש
חומוס פטריות בצל

סלט חומוס עם בצל ופטריות

ששי שאולזון, שף אורח
בצק עלים ממולא פטריות וערמונים

כמעט כמו בורקס של פעם: בצק עלים ממולא פטריות וערמונים

מיכל רוזנבך
פטריות מוקפצות במחבת

פטריות מוקפצות

הנריק שלמודין, שף אורח
תבשיל קינואה

תבשיל קינואה עם בצל ופטריות

קרן הבר
אטריות מוקפצות בתרד וביצים

נודלס פטריות עם תרד וביצים

לימור לניאדו תירוש
אטריות מוקפצות בטופו ופטריות

אטריות מוקפצות בטופו ופטריות

לימור לניאדו תירוש
בולונז פטריות

בולונז פטריות

לימור לניאדו תירוש
פפרדלה פטריות

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

צביקה בסרמן, שף אורח
פולנטה עם פטריות וערמונים

פולנטה פטריות וערמונים

לימור לניאדו תירוש
ריזוטו פטריות וכרישה

ריזוטו פטריות וכרישה

לימור לניאדו תירוש
פורטובלו ממולא במש, עדשים שחורות ויוגורט

פטריות פורטובלו ממולאות במש, עדשים שחורות ויוגורט

לימור לניאדו תירוש
פטריות

פטריות ממולאות בריזוטו

אורה קורן
פורטובלו בהפתעה

מנה בהפתעה: פטריות פורטבלו ממולאות עטופות בעלי מנגולד

אמיר כלפון, שף אורח
מאפה פסטה עם פטריות, ריקוטה וטרגון בבשמל חמאה ויין לבן

מאפה פסטה עם פטריות וריקוטה בבשמל

גדעון בן עזרא, שף אורח
מתכון לניוקי עם ראגו פטריות

ניוקי עם ראגו פטריות

הארץ
תבשיל עוף, מנגולד, חציל יפני ופטריות מלך היער

תבשיל עוף, מנגולד, חציל ופטריות מלך היער

מתן שופן
דג בקארי 
ושיטאקי עטוף

דג בקארי ופטריות שיטאקי

לימור לניאדו תירוש



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות