מפריקסה ועד צ'ורוס מושלם: המתכונים שיגרמו לכם לרצות לטגן משהו - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מפריקסה ועד צ'ורוס מושלם: המתכונים שיגרמו לכם לרצות לטגן משהו

לכתבה
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכר דן פרץ

פריטו מיסטו או פאקורה הודית, פריקסה של אייל שני או אגרול סיני: אם כבר מטגנים משהו בחנוכה, שזה יהיה בשביל סיבה טובה

תגובות

בימים כתיקונם, טיגון הוא פרסונה נון גראטה בביתנו. אין סיכוי לראות אצלנו שמן מתחמם לו, בקושי בחביתה. כולנו שמענו והכרנו מקרוב את נזקי הטיגון ובכלל - לטעמנו אפייה עושה את זה פעמים רבות טוב יותר, אז למה לטגן? כלומר, ברור לנו למה לטגן - אין כמו בצק שיצא הרגע מהשמן והוא טרי ומשובח, אין כמו שניצל או קציצות שהרגע עזבו את המחבת, אבל עם כל הכבוד לטעם והאושר הרגעי - הקלוריות ושאר העניינים הבריאותיים אינם שווים את זה. מצד שני, אנחנו לא בימים כתיקונם וברוח החג ורק בו, נתנו מעט דרור ושחרננו את החגורה. ואם לא נאכל סופגניות, אז לפחות נטגן משהו. כדאי להתחיל עם העצות הנצחיות לטיגוני לביבות של מיכל וקסמן והן רלוונטיות לא רק בחנוכה. משם כדאי להמשיך ללעטקס המסורתי של השף זמי שרייבר ומשם לצלול לשלל הטוגנים: פריטו מיסטו האיטלקי מול המטוגנים ההודיים, לעבור אל הירקות והאגרול ולקנח בצ'ורוס נפלא כמו בספרד. למתכונים מומלצים נוספים

לביבות משופרות

חיים כהן ואלי לנדאו: מתכונים מטוגנים כמו שצריך לחנוכה

חיים כהן ואלי לנדאו, צילומים: דניאל לילה | מוסף הארץ
לביבות תפוחי אדמה קלאסיות

הטיפים המנצחים ללביבות חנוכה שתמיד מצליחות

מיכל וקסמן
לביבות ירק

לביבות ירק בתנור: מלבבות אפילו יותר

קרן הבר
לעטקס תפוחי אדמה

לעטקס תפוח אדמה ובצל

זמי שרייבר, שף אורח

משהו חלוּמי: מתכוני הגבינה שאוהבת טיגון וצלייה

לימור לניאדו תירוש
ספינג'

איך מכינים ספינג'?

נטע מור, שפית קונדיטורית אורחת
סנדוויץ' עוף

סנדוויץ' עוף מטוגן של רשת Popeyes

הארץ

טעם של פעם: מתכון לבוריקה טריפוליטאית

הארץ
פטריות, ברוקולי, קורנישונים, במיה ובצל ירוק בציפוי פריך. גם ירקות כבושים ומשומרים יתאימו

אין כמו צלחת פריטו מיסטו

הדיי עפאים
סמוסה ירקות

מטוגנים הודיים לארוחת חטיפים אלטרנטיבית

רפגל סינג בנדארי, שף אורח
כרובית מטוגנת בלימון

כרובית בלימון עם צ'ילי ושומשום

רוני קשמין
חצילים מטוגנים עם סילאן

טעימה מברצלונה: טאפאס של חצילים מטוגנים עם סילאן

עמרי פולק
פריקסה

איך אייל שני מכין פריקסה?

מירי חנוך, אייל שני

הפריקסה התוניסאית היא הדבר הכי קרוב לסופגניה

מתן שופן
אגרול

איך מכינים אגרול בבית?

דורעם גונט
לביבות גבינה וחמוציות

לביבות גבינה וחמוציות

אמיר פורת ורוסלה יונה, שף קונדיטורים אורחים
צ'ורוס. הכי טעים בשעה שהוא  יוצא מן השמן ומתגלגל בסוכר

לפתוח את הבוקר כמו בספרד עם צ'ורוס ושוקו מתוק-חריף

הדיי עפאים
חלה מטוגנת של אורה קורן

מתכון לפרנץ' טוסט - חלה מטוגנת

אורה קורן
פנזרוטי

פנזרוטי: כיסון איטלקי מטוגן

אורה קורן
גלידה מטוגנת

גלידה מטוגנת

אבי זינגר



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות