מה עושים עם שאריות האוכל משבת? - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה עושים עם שאריות האוכל משבת?

לכתבה
קוטג'־פאי עם כרישה. הכרישה המאודה, שמחליפה את רוב תפוחי האדמה, תורמת למרקם מעניין ולהדגשת הטעמים דן פרץ

נשארו לכם קצת אורז, שניצלים, חלות או ירקות משלל ארוחות סוף השבוע? אל תיזרקו - אפשר להכין מהם מטעמים נפלאים

תגובות

יש אנשים שלא מוכנים לאכול משהו שעבר לילה במקרר. מבחינתם אוכל טרי זה הכל. וכך, מדי יום ראשון מוצאים את דרכם אל הפח סירים שלמים שלא נאכלו משלל ארוחות סוף השבוע. לא חבל לזרוק? מעבר לעובדה שישנם תבשילים שדווקא הופכים לטעימים יותר אחרי יום במקרר, הדרך הפשוטה היא כמובן לחמם ולאכול את השאריות מאתמול ככה, כמו שהן, אבל אפשר גם להפשיל שרוולים ולתת דרור ליצירתיות. ליצור יש חדש מהיש הקיים ולהשתמש במנות שהכנתם כבר כחומר גלם למנה הבאה. בישול מחודש משאריות מאפשר להגיד שלום לדיוק, להיות חופשיים ומשוחררים במטבח, לאלתר זה שם המשחק. זה הזמן להיות יצירתיים, ועל כן להתענג פי כמה על התוצאה הסופית. אבל מעבר לכל זה, הפעולה החשובה מכל בבישול שאריות היא ההצלה של מזון יקר מלהיזרק לפח. ואין משהו ששנוא עלינו יותר מאשר בזבוז מזון. בעידן השפע, הכי קל להשליך את האוכל מאתמול לפח ולהכין אחד חדש וטרי, אבל לא כואב הלב? אם אתם איתנו בעניין ולא מוכנים להשליך לפח אורז שנשאר מארוחת סוף השבוע, כמו גם שניצל, חלות, עוף או בשר ואפילו עוגה בחושה שהתייבשה - הגעתם למקום הנכון. הנה כל ההצעות שלנו שכדאי לשמור, בכל מובן שהוא. למתכונים מומלצים נוספים

קרפצ'יו סלק שרוף של אייל שני

תחיית המתים: מה אייל שני עושה עם שאריות אוכל

מירי חנוך ואייל שני
עוף פרמז'נה

מה עושים עם שניצל מאתמול?

קרן הבר
עוף ממולא פתיתים

מתכון: עוף ממולא פתיתים בתנור

דורעם גונט
סלט עוף עם פלפלים קלויים ותפוחים

מתכון: סלט עוף עם פלפלים קלויים

דורעם גונט
קוביות פריכות של עוף ותפוחי אדמה

קוביות פריכות של עוף ותפוחי אדמה

דורעם גונט

לחם ממולא בכבדים וביצה קשה

הדיי עפאים
אנטיפסטי

לחם, ירקות, שוקולד: שלוש מנות לארוחת שאריות

גילי יובל

מתכון למעקוד הנהדר של ז'ילבר בוקובזה

הדיי עפאים
כריך קורנביף

כריך קורנביף

גיא גמזו, שף אורח
ניוקי מנגולד משאריות אורז

מתכון: ניוקי מנגולד משאריות אורז

דורעם גונט
אורז מטוגן משאריות

אורז מטוגן משאריות

דורעם גונט

שני מתכונים לשאריות אורז

אורה קורן
קוטג'־פאי עם כרישה

פאי של פועלים שמכינים משאריות הצלי או העוף

הדיי עפאים
כדורי אורז ומוצרלה מטוגנים

ארנצ'יני, אורזיני – אותה מהפכה

קרן הבר
קלצונה עוף

בין סנדוויץ' חם לבורקס: קלצונה מפתיע משאריות עוף

דורעם גונט
פשטידת לחם

נשאר לחם? הזדמנות מצוינת להיות יצירתיים

לימור לניאדו תירוש
פודינג לחם

ברד פודינג: מאפה מתוק ומושחת משאריות חלה ושוקולד

נירה רוסו
לחם פודינג

מה עושים עם החלה שנשארה משבת?

רותם מימון
כדורי שוקולד מהירים

כדורי שוקולד משאריות עוגה

רותם מימון
פרנץ' טוסט של אייל שני בפורט סעיד

לחם אבוד: מתכון לפרנץ' טוסט של אייל שני

אייל שני



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות