מה עושים עם בורגול? 16 מתכונים מומלצים - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה עושים עם בורגול? 16 מתכונים מומלצים

לכתבה
טאבולה גלילי (וטאבולה יפני מאחוריו). מקורו של סלט הטאבולה במטבח הסורי־לבנוני דן פרץ

מקציצות ועד סלטים ותבשילים (והכל צמחוני): הגיע הזמן להוסיף את הבורגול לאוכל שלכם

4תגובות

פעם, שמרו את גרעיני החיטה באסמים ואת חלקם שברו, בישלו ושוב ייבשו בשמש, על מנת להקל את הכנת התבשילים בחורף. בפי הערבים נקראת החיטה הזאת בורגול, ובעברית ריפוׄת, ואין טובה ממנה להכנת תבשילים, מרקים וסלטים - צמחוניים כולם, והיא יכולה להחזיק על גבה את הארוחה, ממש כמו תוספות ראויות ודומות לה - הלחם, האורז או תפוחי האדמה. הבורגול הדק משמש להכנת קובה וסלט טאבולה, הבורגול הגס לתבשילים כמו מג'דרה וזה בדיוק מה שנבשל ממנה השבוע: תבשילים כמו שולבטו למשל או המג'דרה ואפילו קציצות. מצד שני, הבורגול עשוי לככב בסלטים מרעננים שהמוכר מתוכם הוא הטאבולה כמובן. יצור כלאיים מעניין בין סלט לתבשיל הוא הקובנייה הטבעונית, שכדאי לנסות להכין אותה. לכבוד יום שני ללא בשר, הנה 16 מתכונים צמחוניים וטבעוניים עם בורגול. למתכונים מומלצים נוספים 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות