מתכונים לארוחה ים תיכונית של סוף שבוע
לכתבהממולאים יווניים או לחמעג'ון טורקי, מזטים תוניסאים או ספיחה מסוריה, קציצות מקפריסין ופסטה מסיציליה. בקיצור, כל מה שטעים סביבנו ומתאים לשולחן ים תיכוני
אם נשים לרגע את עצמנו במרכז התמונה, אין ספק שאנחנו מוקפים באוכל טוב. בכל פעם כשעולה השאלה - של מי האוכל הזה? נוצרת מלחמה קטנה וענייני ניכוס וקולוניאליזם מוציאים את החשק מהאוכל. לקראת סוף השבוע, אנחנו מציעים להניח לרגע את המלחמות האלה בצד ולראות דווקא את הפן החיובי שבנקודה בה אנחנו עומדים. אוכל יהודי מתערבב עם ערבי, צרפתי עם איטלקי, מרוקאי ותוניסאי, טורקי ולבנוני, סורי ויווני, הכל מכל ואיזה אוכל נהדר שזה יוצר. לו רק זה היה מתרגם לעניינים פוליטיים, המצב של כולנו היה טוב יותר. אם לא הפוליטיקאים, אנחנו ניצור את הגשר הזה במטבח הפרטי שלנו, עם קצת מכל מה שטעים לאכול במרחב שמסביבנו: מזטים עם חלות מתוקות, מרקים מחממים, פסטה סיציליאנית, לחמעג'ון וספיחה, קציצות מקפריסין ובגזרת התבשילים סופריטו וממולאים, לאנשי הדגים נציע מנות שופעות עגבניות ולימונים ולקינוח - בסבוסה, כנאפה, עוגות עם שקדים ופיסטוקים, צנוברים ותמרים. מה צריך יותר מזה? למתכונים מומלצים נוספים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר