מתכונים לארוחה ים תיכונית של סוף שבוע - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים לארוחה ים תיכונית של סוף שבוע

לכתבה
סופריטו שורשים עונתיים מגד גוזני

ממולאים יווניים או לחמעג'ון טורקי, מזטים תוניסאים או ספיחה מסוריה, קציצות מקפריסין ופסטה מסיציליה. בקיצור, כל מה שטעים סביבנו ומתאים לשולחן ים תיכוני

תגובות

אם נשים לרגע את עצמנו במרכז התמונה, אין ספק שאנחנו מוקפים באוכל טוב. בכל פעם כשעולה השאלה - של מי האוכל הזה? נוצרת מלחמה קטנה וענייני ניכוס וקולוניאליזם מוציאים את החשק מהאוכל. לקראת סוף השבוע, אנחנו מציעים להניח לרגע את המלחמות האלה בצד ולראות דווקא את הפן החיובי שבנקודה בה אנחנו עומדים. אוכל יהודי מתערבב עם ערבי, צרפתי עם איטלקי, מרוקאי ותוניסאי, טורקי ולבנוני, סורי ויווני, הכל מכל ואיזה אוכל נהדר שזה יוצר. לו רק זה היה מתרגם לעניינים פוליטיים, המצב של כולנו היה טוב יותר. אם לא הפוליטיקאים, אנחנו ניצור את הגשר הזה במטבח הפרטי שלנו, עם קצת מכל מה שטעים לאכול במרחב שמסביבנו: מזטים עם חלות מתוקות, מרקים מחממים, פסטה סיציליאנית, לחמעג'ון וספיחה, קציצות מקפריסין ובגזרת התבשילים סופריטו וממולאים, לאנשי הדגים נציע מנות שופעות עגבניות ולימונים ולקינוח - בסבוסה, כנאפה, עוגות עם שקדים ופיסטוקים, צנוברים ותמרים. מה צריך יותר מזה? למתכונים מומלצים נוספים

כדור בצק - חלה עם הילדים

חלה מתוקה מושלמת לשבת

מירי רביבו
חציל קלוי ביוגורט ומקלות בצל

חציל קלוי ביוגורט ומקלות בצל פריכים

הדיי עפאים
מרק שעועית עם מנגולד

מרק שעועית עם מנגולד

יותם כהן, שף אורח
פּסַארוֹסוּפָּה - מרק דגים מפיראוס

פּסַארוֹסוּפָּה - מרק דגים מפיראוס

אליאב גולדנברג, שף אורח
חשוות אל-אוזי

חשוות אל-אוזי – תבשיל אורז ובשר

רפיק ג'ברין, שף אורח

מתכונים לשולחן מזטים תוניסאי

הדיי עפאים

קפטדס בנוסח הקפריסאי

רונית ורד

סוד הלחמג'ון הטורקי: פריך, זהוב וממכר

הדיי עפאים
ספיחה

ספיחה - מאפה סורי עם בשר טחון

דורעם גונט
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יווני

ממולאים יוונים עם אורז ללא בשר - גמיסטה

צביקי עשת ואליאב גולדנברג
סופריטו שורשים עונתיים

תבשילים יש מאין: מתכונים קלים לסופריטו

אסי לוי, שף אורח
בוקאטיני אלה פלרמיטנה

בוקאטיני אלה פלרמיטנה – פסטה עם סרדינים טריים ושומר בנוסח פלרמו

יוגב ירוס, שף אורח

שני מתכוני דגים ים־תיכוניים

הדיי עפאים
דניס בגריל עם עגבניות וזיתים

דניס בגריל עם עגבניות וזיתים

דורעם גונט
בסבוסה

בסבוסה קוקוס עם שקדים ותפוז

הדיי עפאים
עוגת פיסטוקים,לימון ומי ורדים

עוגת פיסטוקים, לימון ומי ורדים

לימור לניאדו תירוש
כנאפה טורקית

כנאפה אישית כמעט כמו בטורקיה

הארץ
עוגה בחושה עם תמרים

עוגה בחושה עם שקדים, צנוברים ותמרים

מיקי שמו, קונדיטור אורח



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות