בסלטים, בקציצות או במרק: זה זמן הסלרי
לכתבהשנוי במחלוקת לא פחות מאשר כוסברה או פטרוזיליה, אבל עמוק ומשמעותי מכל עלה ירוק אחר - הסלרי, מהשורש ועד הגבעול, הוא הירק שלכם לחורף הקרוב ואלו כל הדברים שאפשר לעשות עמו
ברגע שהניו יורק טיימס יוצא בכתבת פרופיל בת אלפיים מילה אודות הסלרי ומכתיר אותו כגיבור הבלתי רשמי של התקופה, ככל הנראה שמדובר בכרובית הבאה. הניו יורק טיימס ממשיך ומסמן את המנות והמסעדות שהחלו להעביר את הסלרי לקדמת הבמה. לא רק תבלין בקציצות או עוד ירק במרק, אלא כוכב רשמי, עמוק ובעל אופי ונוכחות. בארץ, יש להודות על האמת, השימוש בסלרי נדמה כשנוי במחלוקת לא פחות מאשר הוויכוח מי שנוא פחות - כוסברה או פטרוזיליה. או שאוהבים מאוד או שסולדים. אנחנו כאן בשביל לתת לו את הכבוד כמובן. כעת, כשהוא ירוק מתמיד ועונתו החלה, זה הזמן לעשות ממנו מטעמים נהדרים. אז מה עושים עם סלרי? הגבעולים שלו, אלו שפעם קשטו שולחנות בני אצולה כפרחים ממש, הם שחקנים חשובים בסלטים ירוקים רבי טעם ומורכבות וכמובן במרקים. השורש שלו הוא נהדר במרק שורשים או דווקא בקרם ארומטי, אבל גם הוא יכול להפתיע בסלטים או בתבשילים. למתכונים מומלצים נוספים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר