פחזניות הן רק ההתחלה: מה עוד עושים עם בצק רבוך? - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פחזניות הן רק ההתחלה: מה עוד עושים עם בצק רבוך?

לכתבה
פחזניות מבצק רבוך דורעם גונט

הבצק הצרפתי האגדי שהביא לעולם את הפחזניות, הגוז'ר והצ'ורוס עשוי לעתים להרתיע בשל כללי ההכנה הקפדניים, אך התוצאה היא פיצוץ טעמים אוורירי בפה. מי צריך סופגניות, כשיש פחזניות?

תגובות

לא נטעה אם נאמר ששנות הזוהר של הבצק הצרפתי האגדי, שהביא לעולם את הפחזניות, האקלרים, הקרוקומבוש, הגוז'ר, הסנט הונורה ואפילו את הצ'ורוס הספרדי, הן כנראה מאחוריו - אבל כשבצק רבוך נעשה בקפידה ועל פי כל הכללים התוצאה היא תמיד קלילה וממכרת. נסו לחשוב על איזה פרופיטרול ממולא בגלידה שוחה ברוטב שוקולד או אקלר משובח שאכלתם בפריז כשהוא מזגזג בין פריכות נעימה בחוץ ואווריריות מרשימה מבפנים, שרק זועקת למילוי בקרמים מתוקים או מלוחים. כמו שאמרנו בעבר, אנחנו בעד להחזיר עטרה ליושנה, כי אין לנו על מי לסמוך מלבד הפחזניות הממולאות שבמקרר. אז מה הסיפור של הבצק הרבוך הזה? ובכן, מדובר למעשה בבצק המבושל לרביכה, שמרכיביו המרכזיים הם נוזלים (הרבה פעמים פשוט מים), שומן (חמאה או שמן), קמח וביצים. יכול להיות שעצם הבישול של הבצק בשלב הראשון והאפייה (או הטיגון או הבישול) בשלב השני, מרתיעים לא מעט בשלנים מדופלמים. גם עצם העובדה שרבות הן הפחזניות שהתרוממו ונפלו גרמו לנטישת הבצק הרבוך. אך נרגיע ונאמר שההכנה אינה קשה במיוחד, היא פשוט מחייבת תשומת לב והקפדה על ההוראות. לשם כך נפנה אתכם דווקא למתכון לסנט הונורה, שם הקונדיטורית קרן קדוש מלמדת את הכללים לבצק רבוך מושלם ולהמיך משם למתכונים של דורעם גונט, שנותן אף הוא טיפים מנצחים. בקיצור, רוצו לבשל (ואז לאפות או לטגן). למתכונים מומלצים נוספים

פחזניות מבצק רבוך

מתכון לפחזניות: בצק רבוך קל ואוורירי עם כל מילוי אפשרי

דורעם גונט
סנט הונורה עם תותים של קרן קדוש

שיעור באפייה: איך להכין סנט הונורה כמו מקצוענים

קרן קדוש, שף-קונדיטורית אורחת
פחזניות מלוחות

פחזניות גבינה מלוחות

מתן שופן
גוז'ר

מאפה בוקר פשוט וגאוני עם גבינה

נירה רוסו
גוז'ר עם יוגורט סמיך ואפרסקים

גוז'ר - המתאבן המסורתי מחבל בורגון

הדיי עפאים
פחזניות מלוחות

פחזניות גבינה מלוחות

מתן שופן
תפיחיות גבינה

בונז'ור גוז'ר: תפיחיות גבינה מושלמות

קרן הבר
אקלייר ממולא במוס סלמון

מתוק המלוח: אקלר ממולא במוס סלמון

קרן קדוש
צ'ורוס

מלך הבישולים | צ'ורוס קון צ'וקולטה מארגנטינה

יניב גור אריה
אקלייר לימון של קרן קדוש

איך מכינים אקלר לימון כמעט כמו בפריז?

קרן קדוש
פרופיטרול מנטה

פרופיטרול שוקולד מנטה

אורה קורן
צ'ורוס מקסיקני

צ'ורוס עם שוקו מקסיקני בצד

איתמר דוידוב, שף אורח
מרשמלו

מתכון: פחזניות מרשמלו

אורה קורן
פרופיטרולים

לקבלת הפרופיטרול המטבח יתבלגן במקצת

קרן הבר

מתכון לפחזניות: הקלאסיקה של הבצק הרבוך

אורה קורן

הפוחזים המתוקים: מתכונים של אקלרים

לימור לניאדו תירוש

שני מתכונים לפחזניות של השף יאיר פיינברג

הארץ
האקלר

אקלר תפוחי עץ וקרם דבש מוקצף

ערן שוורצברד, שף קונדיטור אורח
פחזניות מבצק רבוך

פחזניות קלאסיות ממולאות בגלידה

מתן שופן
פחזנית משודרגת

פחזניות משודרגות למנה אחרונה

אורה קורן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות