לא רק בחמין: 16 מתכונים מחממים עם גריסים
לכתבהממרק ירקות פשוט ועד קרופניק עשיר, מנזיד בשר ועד ריזוטו טבעוני,בממולאים או בסלטים. זה הזמן הכי טוב בשנה להשתמש בגריסים
גריסי פנינה או גריסים, שני השמות שאפשר למצוא כיום על המדפים, הם פשוט שתי גרסאות, המלוטשת והנוחה יותר לבישול של השעורה וזו שקצת פחות. הגריסים הלא מלוטשים הם אמנם בעלי ערך תזונתי גבוה יותר, ואילו במקרה של גריסי הפנינה מדובר בשעורה אחרי שהסירו ממנה את הקליפה והנבט, ונשארנו עם מעיין פנינים שהעניקו להם את השם. כך או אחרת, עדיין מדובר באחד מחומרי הגלם המזינים ביותר וככזה שאפשר לשחק איתו בהרבה מאוד מנות. גריסים עובדים נהדר בתבשילים, אם כי בישול ממושך ירכך אותם עד מאוד (לכן קחו זאת בחשבון אם בניתם על סלט בו הם מתבקשים להיות יותר נגיסים). גריסים מצוינים גם כחומר מסמיך מרקים ונזידים. גריסים יכולים לעתים להחליף עדשים, אורז, חיטה, קוסקוס או בורגול במתכוני סלטים וממולאים, וכן הם כמובן שחקן חשוב מאוד בחמין. אמנם במדור הפעם נוותר על הטשולנט ונתמקד בשאר הדברים שגריסים יודעים לעשות - מרקים, נזידים, תבשילים, ריזוטו וסלטים, 16 מנות שאפשר לעשות בדיוק כשקר. למתכונים מומלצים נוספים
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר