הכינו את הכפיות: 16 מתכונים לקראמבל מושלם - 10 מתכונים ביום - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הכינו את הכפיות: 16 מתכונים לקראמבל מושלם

לכתבה
מתן שופן

קינוח של פירות מקורמלים מכוסים בשכבת פירורי בצק פריך מתוק, ספוגים במעט מיץ או אלכוהול ומעט גרידת לימון, שאוכלים ישר מהתבנית. מישהו באמת יכול להתנגד לזה?

6תגובות

לא משנה באיזו עדה בוחרים - “קראמבל” או ”שטרויזל”, הממלכה המאוחדת או האימפריה האוסטרו הונגרית - כך או אחרת מדובר בקינוח קל פשוט וממכר, שרק נראה מסובך מאוד - והיופי הגדול בו שמור למתי מעט מהקינוחים (או העוגות) - שכיף לאכול אותם ישר מהתבנית, הכי רחוק מגינוני השולחן הבריטיים. אז על מה הסיפור? בגדול, מדובר בקינוח המבוסס על שילוב בין פירות מקורמלים לשמיכה טעימה של בצק פירורי, חמאתי, פריך ומתוק. יש מי שמניח את כל זה על קלתית ואז מתקבלת עוגה רבת רושם וזה בסדר לגמרי מבחינתנו. נזכיר במילה - שהקראמבל או השטרויזל, הפכו ברבות השנים לכינוי כולל לפירורים ויש לא מעט עוגות או קינוחים שמתגאים בשכבה עליונה שכזאת. זה לא המקרה הפעם. במקרה הנוכחי, נתמקד בחיבור הנהדר הזה שבין הפירות לבצק הפירורים. עם זאת, צריך להודות בלב כבד - הקראמבל לטעמנו הוא קינוח חורפי נהדר, אך מה לעושת שדווקא פירות הקיץ הולמים אותו יותר? אבל אין מה לעשות, אנחנו עובדים עם מה שיש, רק זכרו - בחורף - אפשר להעזר בתפוחים, בננות ותותים ואילו בקיץ במה לא. מוכנים להתמכר? למתכונים מומלצים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות