
עמוד המתכונים של עיתון "הארץ" מרכז עבורכם מתכונים וביקורות שהתפרסמו בגלריה ובמוסף הארץ, ומוסיף עליהם רבים חדשים. בתיאבון! למעבר לעמוד המתכונים והאוכל
טבעות בצל אפויות עם ציפוי פטנט מיוחד וטעים שלא ישאירו אתכם אדישים. מתאימות כנשנוש או כתוספת ונפלאות להכנה עם ילדים
לקראת החג, השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי מציעים ארבעה מתכונים שמצדיעים למלך הבלתי מעורער של קינוחי חג הפסח: הבוטן
לאכול בלי חמץ באמת נשמע מדכא, אבל מתכונים למצה בריי פריכה ומושלמת יהפכו את חול המועד הקרוב לשבוע קולינרי מיוחד שעוד תתגעגעו אליו
עם או בלי עצמות, אבל מגובים בהרבה טעמים וניחוחות - אספנו עבורכם שלושה מתכוני דגים לפסח שיפארו את שולחן ליל הסדר, יגנבו את ההצגה לבשר ויוסיפו טעם טוב לארוחה
עוגת ספוג ועליה קרם לימון מושקע ומרנג מענג, ששווה כל דקה של התעסקות
אין כמו הריח והתחושה הביתית שמעניק חמין, זה מתאים לשבת, אבל מושלם לאמצע השבוע בימי קורונה. משהו נעים מתרחש כשמתעוררים לבית עם ריח של חמין, במיוחד עם קרעי החורף האחרונים ברקע
משובחת ככל שתהיה, אף לחמנייה שתקנו בסופר, אינה עולה על אחת כזאת שתכינו לבד. מהקלה אל המורכבת, מהמלוחה אל המתוקה: מתכונים ללחמניות ביתיות
לקחנו את המתכון ללחמניות של הגן ושדרגנו אותו. המתכון לכאורה מערבב בין עולמות שאינם שייכים זה לזה, אבל השילוב של שוקולד לבן שמתקרמל באפייה וטימין שנותן ארומה מעושנת, יוצרים תוצאה מושלמת לשבת בבוקר
הקורבן הישראלי הראשון של המגפה הסתתר מהנאצים בערמת חציר בעגלה רתומה לסוס ובמרתף בהונגריה. בישראל שירת כטכנאי מטוסים בחיל האוויר ואח"כ ליווה את אשתו בקריירה כדיפלומטית
חמציצים, סרפד ועלי חרדל - עשבי הבר צומחים סביבנו בשפע. אחרי שלומדים אילו ניתן ללקט, השף יניב גור אריה מציג ששה מתכונים יצירתיים שאפשר להכין איתם
דאל הוא תבשיל עדשים סמיך שכמעט לא דורש התעסקות וכיף לאכול עם אורז. אם בכל זאת אוהבים מרקם נוזלי יותר, הוא מספיק סלחן כדי להגיש אותו כך
מה עוד עושים עם בצק עלים מוכן? נשנוש מהיר וקל מאוד - עם אותם חומרי הגלם, שתי צורות הכנה שונות
במקום עוגת יום הולדת, או כפינוק מיוחד למישהו שאוהבים. קאפקייקס הן פתרון יצירתי ומושקע שיעשה את כולם מרוצים
הכי רחוק מקינוח בנאלי של תותים בקצפת בהשראת קפה קאימאק
מסושי ועד אגרול, מבריוש ועד אקליירים, ממחית קארי ועד מיונז, מטופו ועד פסטרמה, מראמן ועד עוגת שמרים: סוף סוף יש זמן להתאמן על כל המתכונים שחששתם מהם
הוא קל ומהיר להכנה, סלחני מבחינת המצרכים ומתובל כהלכה - הטייק האוף האמריקאי על מנה נפוצה מהמטבח הפקיסטני יעדכן לכם את שגרת הקציצות והבולונז בארוחת הצהריים
למה אמפנדס? זה טעים, קל להכנה והמצרכים תמיד זמינים בבית. אבל הכי חשוב - זה מעביר את הזמן בכיף ומאפשר המון יצירתיות בלי מיומנות מיוחדת. במילים אחרות, מושלם לימי קורונה
זיגוג גבינתי חמוץ-מתוק הופך בצק פשוט לפינוק שקשה לעמוד בפניו, באמצע הדרך בין עוגייה לעוגה
תפוחי אדמה בתנור מקבלים חיזוק של שכבות עגבניות ומעט רוזמרין - התוצאה נהדרת וטעימה
כדורי האנרגיה הטבעוניים יהפכו במהרה לנשנוש המועדף על בני הבית. אפילו אם אתם לא מתים על תמרים שלמים, כדאי לנסות אותם מחוזקים בצ'יה ושקדים