נחמה ריבלין מתארחת במדור האוכל ומדברת על אהבה וכרישה
נחמה ריבלין הביאה למטבח אהבה גדולה לבישול לצד מסורת של דיוק, פרי עבודתה רבת השנים כלבורנטית. השבוע היא אורחת המדור

פורסם לראשונה ב-4.10.2017
כמה שבועות לאחר תחילת עבודתי ב"הארץ" קיבלתי דוא"ל בשעת בוקר מוקדמת. הכותבת ביקשה ממני כמה מתכונים, והסתפקה בשמה הפרטי, נחמה. כך, באופן בלתי מתווך, ישיר ופשוט, שהוא גם סוד קסמה, התוודעתי לאשת הנשיא, נחמה ריבלין. כמעט שנה מאוחר יותר, בביקור שיזמתי בבית הנשיא, עולה כי היא עוקבת באדיקות אחר מדורי האוכל בעיתונים, אבל לא רק. "קראתי הרבה ספרי בישול מכל הסוגים, לפעמים קראתי בהם כאילו הם ספרות טובה", היא אומרת. "הייתי יודעת לפי המתכון איזה טעם יתקבל ואם יאהבו אותו אצלי בבית. מדובר בעשרות ספרי בישול, גם באנגלית. חלקם נעלמו לי, אולי הם מסתתרים איפשהו. אבל את רובם אני שומרת, בהרבה אהבה וזיכרונות".
אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל
כפי שאפשר להבין, ריבלין משתייכת לאלה שמפעמת בהם תשוקה אמיתית לאוכל טוב והם אינם רואים במלאכת הבישול מעמסה. נהפוך הוא. היא ניגשת למלאכה הזאת בחדווה. "במשך השנים הבנתי שאוכל זה חלק מבית. אין כמו ריח תבשילים כדי להעניק הרגשה טובה. יש בזה חמימות, ולדעתי זה גם מסמל אהבה". היא נזכרת כיצד בקטנותם, לכל אחד מילדיה היה מאכל מועדף משלו ומשימת הבישול הפכה למסובכת, "אבל עשיתי הכל בהמון אהבה. גם היום, כשאנחנו בבית הנשיא ויש לי תנאים אחרים, חשוב לי להכין את האוכל שהם אוהבים. למשל ספגטי ברוטב בולונז, לזניה, גולאש, מוסקה, וגולת הכותרת – חמין".
למרות שהבישול הוא הבית, כמי שעבדה כלבורנטית במכון למדעי החיים באוניברסיטה העברית במשך שנים רבות, היא רואה קו מקשר בינו לבין עבודתה. "תמיד השוויתי את העבודה במעבדה לעבודה במטבח, במיוחד באפייה. הכל צריך להיות לפי מידה".
השבוע, אחרי הביקור בבית הנשיא והכנה משותפת של ארוחה, יש לי הכבוד לארח את נחמה ריבלין במדור. לרגל חג האושפיזין, ולאחר כל הארוחות הכבדות של החגים, הארוחה המשותפת שבישלנו היא צמחונית וטבעונית ומתאימה לאירוח משפחה וחברים, בסוכה או בכלל.

מתכון לתבשיל טבעוני של כרישות ממולאות

מתכון של נחמה ריבלין למרק קישואים קר

מתכון של נחמה ריבלין לקיש לורן

מתכון של נחמה ריבלין: פאי לימון
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר