בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נחמה ריבלין מתארחת במדור האוכל ומדברת על אהבה וכרישה

נחמה ריבלין הביאה למטבח אהבה גדולה לבישול לצד מסורת של דיוק, פרי עבודתה רבת השנים כלבורנטית. השבוע היא אורחת המדור

תגובות
מתן שופן עם נחמה ריבלין בבית הנשיא ליד שולחן החג
דודו בכר

פורסם לראשונה ב-4.10.2017

כמה שבועות לאחר תחילת עבודתי ב"הארץ" קיבלתי דוא"ל בשעת בוקר מוקדמת. הכותבת ביקשה ממני כמה מתכונים, והסתפקה בשמה הפרטי, נחמה. כך, באופן בלתי מתווך, ישיר ופשוט, שהוא גם סוד קסמה, התוודעתי לאשת הנשיא, נחמה ריבלין. כמעט שנה מאוחר יותר, בביקור שיזמתי בבית הנשיא, עולה כי היא עוקבת באדיקות אחר מדורי האוכל בעיתונים, אבל לא רק. "קראתי הרבה ספרי בישול מכל הסוגים, לפעמים קראתי בהם כאילו הם ספרות טובה", היא אומרת. "הייתי יודעת לפי המתכון איזה טעם יתקבל ואם יאהבו אותו אצלי בבית. מדובר בעשרות ספרי בישול, גם באנגלית. חלקם נעלמו לי, אולי הם מסתתרים איפשהו. אבל את רובם אני שומרת, בהרבה אהבה וזיכרונות".

אוהבים לבשל? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

לכל המתכונים של מתן שופן

כפי שאפשר להבין, ריבלין משתייכת לאלה שמפעמת בהם תשוקה אמיתית לאוכל טוב והם אינם רואים במלאכת הבישול מעמסה. נהפוך הוא. היא ניגשת למלאכה הזאת בחדווה. "במשך השנים הבנתי שאוכל זה חלק מבית. אין כמו ריח תבשילים כדי להעניק הרגשה טובה. יש בזה חמימות, ולדעתי זה גם מסמל אהבה". היא נזכרת כיצד בקטנותם, לכל אחד מילדיה היה מאכל מועדף משלו ומשימת הבישול הפכה למסובכת, "אבל עשיתי הכל בהמון אהבה. גם היום, כשאנחנו בבית הנשיא ויש לי תנאים אחרים, חשוב לי להכין את האוכל שהם אוהבים. למשל ספגטי ברוטב בולונז, לזניה, גולאש, מוסקה, וגולת הכותרת – חמין".

למרות שהבישול הוא הבית, כמי שעבדה כלבורנטית במכון למדעי החיים באוניברסיטה העברית במשך שנים רבות, היא רואה קו מקשר בינו לבין עבודתה. "תמיד השוויתי את העבודה במעבדה לעבודה במטבח, במיוחד באפייה. הכל צריך להיות לפי מידה".

השבוע, אחרי הביקור בבית הנשיא והכנה משותפת של ארוחה, יש לי הכבוד לארח את נחמה ריבלין במדור. לרגל חג האושפיזין, ולאחר כל הארוחות הכבדות של החגים, הארוחה המשותפת שבישלנו היא צמחונית וטבעונית ומתאימה לאירוח משפחה וחברים, בסוכה או בכלל.

כרישות ממולאות
דודו בכר
תבשיל טבעוני של כרישות ממולאות - דלג
דודו בכר, עריכת וידאו: מאיה בן ניסן

מתכון לתבשיל טבעוני של כרישות ממולאות

מתכון של נחמה ריבלין: מרק קישואים קר
דודו בכר

מתכון של נחמה ריבלין למרק קישואים קר

קיש לורן
דודו בכר

מתכון של נחמה ריבלין לקיש לורן

 פאי לימון
דודו בכר

מתכון של נחמה ריבלין: פאי לימון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו