בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם קוקטייל ג'ין בבקבוק בירה הוא הדבר הבא?

המיקסולוגית שחר קרייזלר גברה על עשרה מיקסולוגים ונוסעת לייצג את ישראל בתחרות קוקטיילים עולמית עם משקה מבוסס ג'ין שנולד בהשראת הסופרים הבריטים הגדולים. נסו אותו בבית

6תגובות

ג'ין הוא משקה אלכוהולי שמופק מדגנים ומתובל בפירות וצמחים, כשבין המרכיבים העיקריים אפשר למצוא את הערער (Juniper Berries) וקליפות ההדרים (לימון ותפוז). זיקוק ג'ין מתבצע בתהליך הדרגתי בו מוסיפים את נותני הטעם והתבלינים בזמנים שונים, כשלכל מרכיב- הזמן המיועד לו בתזקיק ומשך זיקוק שונה. הג'ין כפי שאנחנו מכירים אותו, נולד בהולנד ומשם גם שמו - שיבוש באנגלית של שם צמח הערער בהולנדית - חנייבר (Jenever). המצאת הג'ין מיוחסת לרופא הולנדי בשם ד"ר פרנסיסקוס סילביוס, אשר התכוון לפתח אותו כתרופה לטיפול בבעיות בדרכי השתן ובכליות. בכפיפה עם זה, המשקה האלכוהולי נפוץ בעיקר דרך השידוך הקלאסי שלו עם טוניק (מאנגלית: תרופה), שהתחיל בכלל כתרופת מנע למלריה, בזכות הכינין שבו, עבור חיילים בריטים באסיה.

הג'ין הפופולארי ביותר הוא ג'ין מסוג לונדון דריי ג'ין (London Dry Gin), ולמרבה האירוניה, אין מן ההכרח שלונדון ג'ין ייוצר דווקא בלונדון אלא בלבד שיזוקק בזיקוק נוסף, בו מוסיפים את התבלינים האופייניים למשקה. לרוב, ג'ין אינו נצרך נקי, אלא בתוספת משקאות קלים, או כבסיס וחלק מקוקטיילים. החודש חלה תחרות בינלאומית של מותג הג'ין Beefeater. עובדה מעניינת לתהות עליה היא שמתוך 30 המשתתפים שעלו לגמר בתחרות – רק שלוש בנות. עובדה מעניינת נוספת היא – שאחת מהן ישראלית, שמה שחר קרייזלר, והיא מוכנה לשתף במתכון שזיכה אותה בניצחון ושיגר אותה לתחרות העולמית בלונדון, וגם: בסיפור שמאחוריו.

שחר קרייזלר, מיקסולוגית הבית של ה- Hide & Seek תיסע להשתתף בתחרות הבינלאומית אחר שגברה על עשרה מתמודדים ישראליים בתחרות המקומית. היא רקחה את Sign of Times, הקוקטייל שהוביל לזכייתה בתחרות, בהשראת כל אותם סופרים ומשוררים שחיו בלונדון ונמשכו לעיר, ביניהם ארתור קונן דויל דניאל דפו וצ'ארלס דיקנס. מרביתם נהגו לכתוב בתוך הבר, ששימש להם כמשרד. למשנתה, מלבד כל אותם סממנים מוכרים המזוהים עם לונדון, דוגמת הביג בן או ארמון המלכה, חלק ניכר מהתרבות ומהמהות שלה התעצב דווקא בבר, דרך הג'ין, השרי והבירה ולכן בחרה בהם בשביל לתאר מהי לונדון בשבילה.

באדיבות Beefeater

הסיפור מאחורי המשקה

משפחתה של קרייזלר מגיעה במקור מאנגליה, סבתה הייתה סופרת – אבל בשונה משאר הסופרים בתקופתה, שכתבו ויצרו בתוך ברים לונדונים, היא, שגדלה צמוד לבר, כבר לא יכלה עוד להריח את ארומת הבירה ובחרה לשתות רק שרי. שחר יצרה קוקטייל בהשראתה: כזה שיכול היה לתת מענה לאלה שמוקירים את תרבות הבירה סביבם, אך צמאים למשהו אחר. הקוקטייל שרקחה מבוסס ג'ין, שרי וקוניאק ולו נוסף סירופ IPA, והוא בעצם מחווה לסבתה, שנהגה לשתות שרי, בעוד כל השאר שתו בירה. כדי לא להתבלט, כ'בחורה של קוקטיילים' בתוך ים חובבי בירה, הקוקטייל מוגש בתוך בקבוק בירה סטנדרטי ו'רגיל' למראה, וזה גם מה שמייחד אותו, כנראה.

מתכון לקוקטייל Sign of Times של שחר קרייזלר:

45 מיליליטר Beefeater 24

22.5 מיליליטר סירופ IPA

15 מיליליטר קוניאק

10 מיליליטר שרי יבש

10 מיליליטר אנגוסטורה ביטרס

20 מיליליטר לימון

מערבבים ומגישים בּבקבוק בירה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו