אסקימו-קוסמופוליטן: קרטיבים אלכוהוליים לימים החמים
מתכוננים לקיץ: למה לא ליהנות מקוקטייל מרענן בגרסת הארטיק? קבלו טיפים ומתכונים שיעזרו לכם לעבור בשלום את הימים החמים
זה לא סוד שהקוקטיילים כבשו בשנים האחרונות את חיי הלילה בארץ. כעת נשאלת השאלה: למה לא ליהנות מקוקטייל טוב ומרענן גם במהלך היום, בגרסה קפואה וטעימה, כלומר על מקל?
בלא מעט מקומות אפשר להשיג את הפאלטאס – אותם קרטיבים מקסיקניים עשויי פירות בדרך כלל וגם אלכוהול. מי שלקח את זה צעד קדימה הם אנשי חנות המיצים והיוגורט "תמרה" שעשו ארטיקים טבעיים בעבודת יד רק אלכוהוליים על בסיס מתכוני קוקטיילים.
אז למי שרוצה לנסות להכין קוקטייל על מקל בבית, ליקטנו מהם מספר טיפים ושני מתכונים.
טיפים להכנת ארטיקים אלכוהוליים ביתיים
לפני שתכניסו את האלכוהול למקפיא כדאי לזכור כי אלכוהול לא קופא, אבל אם מערבבים אותו עם מיצי פירות ומדללים אותו, זה יכול לקרות. רכיב נוסף הוא מי סוכר שלא רק ממתיקים את הארטיק אלא גם מורידים את נקודת הקפיאה.
השתמשו בפירות העונה ובפירות בשלים. הפירות שנראים לכם בשלים מדי ולא תמיד הכי יפים ומפתים - הם הפירות הטובים ביותר בעלי הטעם החזק יותר והמתוק יותר. נקודת חיזוק נוספת: כך גם תצטרכו פחות להמתיק את התערובת.
קחו בחשבון שההקפאה מפחיתה את המתיקות – לכן על התערובת להיות מעט יותר מתוקה מהרצוי.
הקפאה - ניתן להשתמש בכל כלי – החל מכוסות פלסטיק עם כפית כמקל, עבור במכלי יוגורט ריקים, ועד מתקנים מיוחדים מפלסטיק או מסיליקון לארטיקים שניתן לרכוש בכל חנות כלים לבית.
הקפידו להשאיר מרווח קטן ולא למלא עד סוף הכלי, מכיוון שבהקפאה התערובת מתפשטת.
אם אתם לא משתמשים במתקן מיועד לארטיקים – הקפיאו את הארטיקים למשך כשעתיים, הוסיפו את המקלות, והחזירו למקפיא לעוד 4 שעות.
מתכון לארטיק בומביי ספיר, טוניק ומלפפון

חומרים לכמות של 8 ארטיקים (80 מ"ל כל אחד):
60 מ"ל ג'ין בומביי ספיר
20 מ"ל סן ג'רמן
100 מ"ל מי סוכר
מיץ לימון מלימון אחד
360 מ"ל מי טוניק
ההכנה:
מערבבים היטב, טועמים- ומתקנים את המתיקות בהתאם לצורך.
ניתן לקשט עם פרוסת מלפפון דקה לפני ההקפאה
את תערובת מי סוכר מכינים על ידי הרתחת 1 כוס מים וכוס סוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס, ומצננים. מומלץ להכין כמות עודפת ולשמור במקרר לפעמים הבאות.
מתכון לארטיק קוסמופוליטן וודקה אשכוליות

חומרים לכמות של 8 ארטיקים (80 מ"ל כל אחד):
60 מ"ל פינלדניה (וודקה) אשכוליות
20 מ"ל טריפל סק
75 מ"ל מי סוכר
600 מ"ל מיץ חמוציות
30 מ"ל מיץ ליים או לימון
ההכנה:
מערבבים הכל, טועמים ומתקנים את המתיקות בהתאם לצורך.
אפשר לקשט עם סרט קליפת תפוז, או פרוסת לימון דקה לפני ההקפאה.
תגובות
דלג על התגובותתודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
באפשרותך לקבל התראה בדוא"ל כאשר תגובתך תאושר ותפורסם.
אנא המתינו……
תודה!
תגובתך נקלטה בהצלחה, ותפורסם על פי מדיניות המערכת
אירעה שגיאה בעת שליחת התגובה
אנא נסה שנית במועד מאוחר יותר