בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נחבאים אל הכלים: סוד קסמם של ברי הקוקטיילים האפלים

מור סיקורל ואורון לרנר, האמונים על השיקויים מהם רוקחים קוקטיילים בשניים מהברים החדשים, מגלים קצת על טרנד המקומות הלוהטים שכולם מנסים להסתיר

4תגובות

האימפריאל, שנפתח בתחילת שנה שעברה וסומן מהרגע הראשון כיוצא דופן בנוף הברים התל אביבי, מסתמן כעת כתחילתה של פריחה מקומית מחודשת של סצנת הקוקטיילים. בחלוף שנה ועם למעלה מחמישה ברים שהתמקמו בנקיקים נסתרים- כוס הקוקטיילים מעולם לא הייתה רוויה כל כך: בברים נסתרים ובקוקטיילים מפוארים. וכולם נושאים, גם בשמם וגם ברוחם את ניו יורק של שנות העשרים.

אחרי הבלבוי והגטסבי הירושלמי, נפתחו בתל אביב המונשיין וההייד אנד סיק. מונשיין (Moonshine), מילולית: "זריחת הירח", הוא  שם גנרי לתזקיק וויסקי בייצור עצמי, מיוצר לרוב באופן לא חוקי ושאוּב ממסורת ייצור הוויסקי הביתי שפרחה לתעשייה של ממש בתקופת היובש של שנות העשרים. אז- הייתה הקרקע לייצור עצמי של אלכוהול פורייה ובהתאמה הפך הייצור העצמי לנפוץ ו'זרח' לעת לילה, בין שורותיו המחמירות למדי של החוק (היבש), שהביא עימו כפועל יוצא גם סחר לא חוקי ושוק שחור. במערבולת הזמן, מהאפלה של ניו יורק בשנות העשרים לתל אביב המבעבעת של עכשיו, הפך הייצור העצמי מתעשייה של כורח ואילוץ לאופנה נחשקת שברמנים ומיקסולוגים בוחרים ומתגאים בה.

בן יוסטר
בן יוסטר

מור סיקורל (לשעבר מנהל הבר בסיטארה וחדר אוכל) מייצר את תזקיקי המונשיין במונשיין, בר הקוקטיילים החדש שפתחו דני בראליה וגלעד היימן, אשר ממוקם ממש מתחת לאפם של המבלים במטבח לילה ונגלה מאחורי דלת שחורה בלא כיתוב או שלט. חוץ מהקוקטיילים שסיקורל רוקח בעצמו ברוב מורכבות- גם האווירה במקום הזעיר נרקחה עד הפרטים קטנים ביותר, באופן שימקם את האורחים בדיוּק צפוף עם אווירת ניו יורק של שנות העשרים. הכל מתחיל כשעוברים, דרך הדלת השחורה וברוב חשאיות, אל הבר (הקטן), נטול התאורה והחלונות. אפילו אוויר כמעט ואין. אור הנרות ורהב השעווה הלבנה המסתלסלת מהם מאירים במעומעם את שלל הצבעים של תזקיקי המונשיין השונים שצובעים בגוונים של ירוק עד סגול את הצנצנות השקופות ומהן- את הקירות, אותם מקשטים מדפים עמוסי שיקויים, מקלטים ישנים וכלי נגינה שונים, תמונות נבחרות משנות העשרים (ביניהן בולטת במיוחד תמונה גדולה וממוסגרת של דגל אמריקה) וצינורות המזקקה, מברזים עד דוּדים. כל תהליך רקיחת הקוקטיילים נעשה כמו בהיחבא, מאחורי שקיות נייר חומות, המזכירות, דרך מה שמסתירות, את חוק היובש. ופתאום האורח במקום, הצפוף והמעט מחניק, לא יודע את ליבו מרוב אושר, על כל האלכוהול שהולך לבוא. כי זה אומנם נראה ונשמע כמו ניו יורק של תקופת היובש, אבל למזלנו הגדול- זה לא.

הייד אנד סיק הוא בר הקוקטיילים החדש של אורון לרנר (שבעברו רקח קוקטיילים גם באימפריאל ובעוד בר חבוי שהלך לאחרונה לעולמו – המיני בר ז"ל) וגל שקין. גם המקרה הנוכחי הוא בר נסתר ששמו מתייחס לאותה אומנות של מחבואים והסתרה ובהתאמה- לא תמצאו שלט בולט הנושא שמו בכניסה (בתקווה שאותה דווקא כן תמצאו). בניגוד למונשיין הבר הוא אמנם נסתר, אבל קטן הוא לא: הוא בנוי משני חללים: חלל אחד הוא מאורך וצר (הבר) שמוביל לחלל גדול יותר ופתוח (החצר). חוץ מהגודל, גם מידת הצפיפות, כמות האוויר והאווירה במקום היא שונה בתכלית ובמהוּת מזו שתמצאו (באופן לא מאוד מפתיע - אחרי משחק מחבואים קטן) במונשיין. בעוד בזה האחרון האווירה היא מוקפדת ומדויקת, באופן שנועד להחזיר את האורח אחורה בזמן לשנות העשרים, האווירה בהייד אנד סיק היא משוחררת ו(כמעט) נטולת גינונים, באופן שלא גורע מההקפדה קוקטיילים מפוארים, שגם הם- נרקחו והוגשו במחירים סבירים (יותר).

אופיר אייב
אופיר אייב

מבולבלים? קבלו את המדריך המקוצר לבליין המתחיל: 

המקום

מונשיין: בר קוקטיילים שממוקם מתחת לאפם של המבלים במטבח לילה ונגלה מאחורי דלת שחורה. על הקוקטיילים אמוּן מור סיקורל ("סיטארה" ו"חדר אוכל").

הייד אנד סיק: בר עם קוקטיילים מבית היוצר של אורון לרנר ("אימפריאל) וגל שקין ("ברברה פריי") שאינו נטול משחק מקדים קצר.

התפאורה

מונשיין: אמריקה, או יותר נכון ניו יורק של שנות העשרים: החל מהדלת השחורה וכלה באור הנרות, ובין לבין מדפים עמוסי שיקויים. בין המדפים ועל הקירות גם כלי נגינה, תמונות נבחרות מהתקופה ההיא וכמובן צינורות מתפתלים של מזקקה.

הייד אנד סיק: כשהאג'נדה של הבעלים היא ש"אנשים לא באים בשביל ההצגה אלא בשביל לשתות קוקטייל טוב ולהירגע",  העיצוב והתפאורה במקום הם משניים.  בקיצור, קוקטיילים מפוארים מינוס התפאורה.

מה שותים?

מונשיין: גם קוקטיילים. ביניהם Bitter Jasmine  המורכב ממונשיין תפוז, קמפרי, ג'ין, סירופ הדרים וסאוור (44 ₪), Woodstock המורכב ממונשיין סלק, בחרובקה, תפוחים וליים (44 ₪), Uncle Sam המורכב ממונשיין קיווי, וודקה, מידורי, נענע, סאוור (45 ₪) , Tennessee B המורכב ממונשיין תירס, ג'ק דבש, פטל שחור, סירופ מייפל   ומגיע עם פרוסת קלח תירס בתוכו וגרעיני פופקורן מסוכר (וליתר דיוק- "פופקו") מצדדיו (49 ₪). 

הייד אנד סיק: רק קוקטיילים. ביניהם  Old Cuban  המורכב מרום הוואנה קלאב 7, ליים, סוכר, נענע ושמפניה (43 ₪), Coconaut (כמו אסטרונאוט, אבל עם קוקוּס) שמורכב מבלנד רום ביתי (כלומר, ערבובים של כמה רומים שונים), קרם קוקוס בתוצרת עצמית וליים (48 ₪), Red Snapper (כמו בלאדי מרי, אבל על ג'ין), מורכב מג'ין, מיץ עגבניות, מיץ לימון ותבליני קייג'ון (44 ₪), Blazer מורכב מג'יימסון בלאק ברל רזרב, קרמל ושרי (44 ₪).

מה אוכלים?

מונשיין: על האוכל אמוּן אדר עפרון, השף של מטבח לילה שממשיך את הקו הניו יורקי, דרך מנות כמו כריך הסלופי ג'ו, מורכב מלחמניית ביס, תבשיל ברביקיו, גבינת צ'דר וצ'ילי חריף (34 ₪), מנת בייגל ולאקס: בייגל עם גבינת שמנת, גרבלקס (פילה סלמון מעושן), זרעי עגבנייה ועלים ירוקים (32 ₪), קורן דוג, שמה של נקניקיית עגל במייפל בציפוי העשוי מקמח תירס פריך 27 ₪). 

הייד אנד סיק: על האוכל אמוּן אהרון מורלי, שהוא גם אחד המשקיעים-שותפים. בין המנות תמצאו את הבליני סלמון, פנקייק תפוחי אדמה עם סלמון מעושן, קרם פרש, ווסאבי, ביצי דגים ועלי שמיר (36 ₪), קרפצ'יו פילה בקר עם זרעי עגבניות, עלי מיקרו, בלסמי מצומצם ופיסטוקים (41 ₪), פילי צ'יז סטייק, שמורכב מרצועות אנטרקוט, גבינת צ'דר, סלסת עגבניות, עליי בייבי ואיולי שום ביתי (44 ₪), אויסטרים (24 ₪ ליחידה, שמגיעה עם צ'ייסר בּלאדי מרי).

משהו מתוק

מונשיין: הכירו את הלהיט הבא: הסמור'ס (S’mores). קינוח שמורכב מארבע בלטות של  פצפוצי אורז עם שוקולד, חמאת בוטנים ומרשמלו מדורה שנמס ביניהן ומאחד את כל המנה לכדי יציקה מתוקה למדי של הנאה צרופה (22 ₪).

הייד אנד סיק: חוץ מהברמנים, כרגע אין.

לא לפספס

מונשיין:Bitter Jasmine, Tennessee והס'מורס - הלהיט האמיתי בגזרת האוכל והוא לא פחות מחלומי, אם אין לכם סכרת או סף סיבולת נמוך למתוק.

הייד אנד סיק:Old Cuban, Red Snapper ובגזרת האוכל - בליני סלמון.

האווירה

מונשיין: כמו הקוקטיילים, נרקחה עד הפרטים הקטנים. רק שכחו להשאיר מקום לאוויר. ובהרחבה:  ניו יורק של שנות העשרים. כולל הדוחק, הצפיפות, המוזיקה, התמונות והמקלטים הישנים.

הייד אנד סיק: משוחררת ונטולת גינונים. כמו בר שכונתי, בלי השכונתיות ובאופן שלא גורע מההקפדה על קוקטיילים מפוארים.

יוקר המחייה

מונשיין: קוקטיילים מפוארים וגדולים במחירים סבירים, יחסית (44-49 ₪)

הייד אנד סיק: קוקטיילים מפוארים במחירים סבירים, יחסית (43-48 ₪)

בשורה התחתונה

מונשיין: מקום שכיף לצאת אליו, בתנאי שאין לכם אסטמה או קלסטרופוביה. ואתם נהנים מספקטקל ומחבבים גימיקים תקופתיים. במרכז החוויה: האווירה

הייד אנד סיק: מקום חמוד בסך הכל, בתנאי שאתם לא מצפים לאותות ומופתים או מופעים אורקוליים. במרכז החוויה: השתייה

איפה זה יוצא

מונשיין, לילינבלום 43, תל-אביב

הייד אנד סיק, ברנר 2, תל-אביב

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו