בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הזול, היקר והמשתלם: יש אלכוהול כשר לפסח

דווקא כשכל כך צריכים אותו, כדי לעבור את הפסח על שלל ארוחותיו בשלום, חלק ניכר מהאלכוהול האהוב עלינו נעלם מהשולחן. החדשות הטובות: מצאנו 13 משקאות מצוינים כשרים לפסח

12תגובות
קמפרי
בלומברג

כמו לא היה זה מספיק קשה לצלוח תקופה עמוסה בארוחות ומשפחה, בא פסח ומוריד מהשולחן באופן מסורתי משקאות מבוססי דגנים כמו ויסקי, וודקה ובירות כמובן. זה הזמן בשנה לעבור לתזקיקי ענבים למיניהם, רומים מיושנים ואפילו טקילה.

החדשות הרעות: נדהמנו לגלות אצל יבואני האלכוהול הגדולים בישראל רק בקבוק או שניים כשרים לפסח, מתוך פורטפוליו ענק. אם בשנים קודמות התהדרו לא מעט יבואנים ויצרנים בדבר משקאות כשרים לפסח – לאחרונה משהו בלתי מוסבר קרה וכולם חזרו על אותו הסבר, לפיו הכשרות הייעודית לפסח היא מורכבת במיוחד ובעיקר יקרה מאוד והאפקט שלה על הלקוח היה כרוך בהעלאת מחירים, בטח כשמדובר בצריכה למשך שבוע בלבד. זו גם הסיבה שמשקאות שפגשנו בשנים קודמות נעדרים מרשימה זו.

החדשות הטובות: בכל זאת מצאנו כמה משקאות אלכוהוליים טובים, וכשרים לפסח, שיעבירו לכם את החג וחול המועד בנעימים.

קמפרי 

תכל'ס, אם קמפרי זכה להכשר, מי צריך את כל השאר? האפריטיף הנצחי מיוצר במילאנו מאז שנת 1862, השנה שבה נרקח לראשונה המשקה על ידי גאספרה קמפרי, בעל בית הקפה "קמפרינו" שבעיר. המתכון המקורי לא שונה מעולם והוא מהווה סוד משפחתי שמור עד היום. בעליו מוכנים רק לגלות שבתוכו מעורבבים סוגים שונים של שורשי צמחים, תבלינים, עשבים ופירות. שמחנו לגלות שלפני שלוש שנים הוא זכה לכשרות ומאז הוא גם כשר לפסח. לטעמנו הקמפרי הוא המשקה האידיאלי לפתיחת האביב - מתוק מריר, מרענן, מענג לבד ועוד יותר מזה בצירוף מיץ תפוזים סחוט טרי, סודה או תפוזי דם. נסו אותו גם בקוקטייל נגרוני. עד 120 שקלים.

בירת אייל תמרים מר של מבשלת מידן  

כמו בכל שנה, סביר מאוד להניח שכאן מדובר בגולת הכותרת של הרשימה – בירה כשרה לפסח. עד לפני כמה שנים עוד יכולנו לחלום על זה ואחרי צעד מהוסס אבל מוצלח, מבשלת מידן הוציאה שני משקאות בירה טובים מאוד שאפשר כבר למצוא בכל סופר. מבשלת מידן הנחשבת לצעירה בנוף מבשלות הבוטיק, הוקמה מתוך צורך אישי של הכנת בירות טריות לאנשים חולי צליאק או הנמנעים מגלוטן. לאחר תהליכים ארוכים ושלל ניסיונות, שחלקם נמשכים עד היום, יצרו שם ליין של בירות המופקות מדגנים נטולי גלוטן, מה שהופך את המבחר שם להולם את החג. במצאי בירות כוסמת וחומוס שהן נטולות גלוטן אבל לא זכו לכשרות פסח, שתי בירות על בסיס סליאן - אייל סילאן ואייל תמרים מר שזכו  לכשרות. טעמנו שיכר טרי, יבש, אדמוני, כמעט צלול. הגוף קליל, המרירות חזקה והוא פירותי וקל. לא מסונן, עובר תסיסה שנייה בבקבוק. אייל סילאן התגלה כשיכר תמרים עדין, שמתיקותו עוד יותר מודגשת. שתו קר כקרח. כ- 17 שקלים.

בירות ללא גלוטן של מידן

XO ברנדי שארם  

ברנדי צארם
קובי טל

בית הקוניאק הצרפתי גוטייה מציע ברנדי צרפתי משובח, כשר לחג. תזקיק הענבים הצרפתי התיישן לפחות שש שנים בחביות והוא קליל ופרחוני, חלק ורך, מתאפיין בטעמי וניל ושוקולד ובעל סיומת מפתיע של שקדים ומשמשים מיובשים. הבקבוק המצולע מרשים ויהווה יופי של מתנה לחג. כ- 130 שקלים.

XO קורווזייה 

הקוניאק הצרפתי זכה לאחרונה לגרסה כשרה לפסח בדרגה הגבוהה שלו. בבקבוק תערובת של קוניאקים מתיישנים מאזורי הגידול גרנד שמפיין, פטיט שמפיין ובורדרי, שבמחוז קוניאק. גילו של הקוניאק הצעיר ביותר הוא 11 שנים ושל המבוגר ביותר למעלה מ- 25 שנים. טעמנו קוניאק חלק וקטיפתי, שמוביל לסיומת של קרם ברולה (כן, כן) וקליפות תפוזים מסוכרות. זוהי השנה השנייה שמושקת בישראל גרסתו הכשרה לפסח, שבעבור חלק מהאוכלוסייה מדובר בבשורה של ממש. יקר ושווה. 500 שקלים.  

VS קוניאק לואי רויה 

בית הקוניאק הנחשב מצרפת, שכשר במשך כל ימות השנה, מציע גם גרסאות כשרות לפסח, לכל דרגות הבקבוקים. דווקא הדרגה הנמוכה ביותר התגלתה כחלקה ומפתיעה, קלילה ומשיית. הבית הוותיק הוציא תחת ידיו קוניאק עגול ופרחוני, כאשר הענבים מגיעים מחלקות מובחרות. כ- 160 שקלים.

לימונצ'לו וילה מאסה 

בישראל הלימונצ'לו לא מוערך מספיק, אבל בטיול בכפרי איטליה נזכרנו כמה אפקטיבי הוא. כשהוא מוגש קפוא בכוסיות קטנות, הלימונצ'לו מרענן, מוריד את האוכל ומרים את הראש. המותג האיטלקי מהמפורסמים בעולם, מופק מקליפות לימונים מסורנטו, אשר מושרות באלכוהול. אחרי החג, חפשו את הגרסה החלבית המפתיעה שלו. 120 שקלים או 140 שקלים למארז מתנה עם שתי כוסות.

מחייה 13 

מחייה 13 אשכולית אדומה
שני רייך

משקאות האניס כשרים ברובם לפסח, מהנים לשתייה במהלך החג, ומשתלבים היטב עם מזג האוויר המתלהט שבחוץ. יודע כל שתיין מתחיל שאניס הולך יד ביד עם מיץ אשכוליות ואפילו טוב מזה, עם אשכוליות אדומות. לפני שלוש שנים הגה יזם ישראלי מתכון שהפך את השילוב הזה מוכן לשתייה ומאז הוא נמכר בבקבוקים נאים שמכילים שילוב של ערק עם לימונים טריים או אשכוליות אדומות. יש לשתות קר מאוד מהמקרר או על הרבה קרח. אנחנו הנחנו אותו בשמפניירה ושמחנו. יופי של תמורה למחיר: 59 שקלים.

בוכא בוקובזה

בוכא בוקובזה
בוכא

כאמור משקאות אניס למיניהם, ודאי הללו המיוצרים בישראל, הינם כשרים לפסח ברובם ומהווים תחליף ראוי למשקאות אסורים אחרים. הבוכא היא אולי נסיכת המשקאות הללו. מדובר בתזקיק טוניסאי מתאנים הגדלות באזור אגן ים התיכון. תזקיק התאנים נוצר לראשונה בשנת 1880, על ידי אברהם בוקובזה במזקקת המשקאות שלו בסוקרה שליד טוניס. שווה לקרר או אפילו להקפיאו טרם המזיגה. כ- 130 שקלים. 

טקילה פטרון סילבר 

אחת הטקילות הנהדרות, גם בימים כתיקונם, נמצאה בגרסה כשרה לפסח. הגרסה הכשרה לפסח היא אמנם הטקילה ה'בסיסית' של המותג והיא אינה מיושנת, אך בכל זאת רעננה ומופקת מ- 100% אגבה כחולה בזיקוק דודי כפול. לטעמנו זוהי טקילה נהדרת כשהיא נקייה בכוס עם קרח עם פלחי תפוז ופפריקה מעושנת, וכמובן, כבסיס לשלל קוקטיילים. כ- 170 שקלים.

טקילה אל חימאדור רפוסאדו 

טקילה המופקת מ- 100% אגבה כחולה בוגרת, מתיישנת עוד כשנתיים בחביות עץ אלון צרפתי, מה שמעניק לה צבע ענברי בהיר, מרקם עסיסי וטעמים בולטים של חמאה, קלייה, שקדים ווניל. הסיומת מעושנת ומתקתקה. גם אחותה הצעירה, אל חימאדור בלנקו, כשרה לפסח והיא שקופה, מרעננת ובעלת סיומת הדרים מפתיעה. יופי. 130 שקלים.

ליקר וישניאק של בנימינה 

סדרת הליקרים המלבניים חזרה לשוק והטעם השווה בה הוא הווישניאק. ליקר הדובדבנים החמוצים ניחן בטעם חמקמק, מתוק – חמוץ והוא משקה ורסטילי שיכול לשמש כאפריטיף נעים לפתיחה אבל גם כדז'סטיף לצד הקינוחים של סוף הערב. עוד בסדרה ליקר שוקולד, תפוח ירוק, טריפל סק, אמרטו שהוא ליקר גלעיני משמש ועוד. כ- 59 שקלים.

או דה וי קלמנטינות של מזקקת יוליוס

המזקקה הכי מעניינת שצמחה כאן בשנים האחרונות מזקקת שלל משקאות ששווה לשים אליהם לב ובראשם הגראפה הנהדרת מאר דה גליליי, ברנדי יוליוס וביטרס נפלא ממש. ובכל זאת, אם מחפשים מתנה מקורית או נקודת התחלה לעולמם המופלא של התזקיקים שווה לשים לב לאו דה וי קלמנטינות שהוא תזקיק תירוש קלמנטינות עדין ונהדר ולאו דה וי של אתרוגים. לאחרונה החלו לזקק כאן גם פירות נשירים כמו שזיפים ואפרסקים והסליבוביץ' שלה הוא מהמענגים שפגשנו. אוהבי ג'ין? ג'ין עכו של המזקקה הוא היחידה שכל רכיביו הבוטניים הם ארצישראליים ולא סתם, אלא כולם גדלים באזור הגליל ואם זו לא מתנה מקורית לעצמכם, אז בטוח לחברים בחו"ל. במזקקה לא מזקקים דגנים בכלל ולכן מוצריה מתאימים לפסח. כ-250 שקלים.

יין קינוח רימונים של יקב רימון 

ביקב רימון מייצרים יינות ושאר מוצרים טהרת הרימון. הפרי, שנודע בסגולות בריאותיות מרחיקות לכת, זוכה פה לטיפול מסור ולהפקת מוצרים שממצים את יתרונותיו. תמצאו פה יין יבש, יינות מוצלחים בסגנון פורט ושיכרים מתוקים לצד מבעבע שמצליח להפתיע. יין הקינוח התיישן 10 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי והוא בעל צבע יפהפה ומתיקות עזה. ישתלב נהדר עם שוקולד מריר וצ'ילי. כ- 89 שקלים.

VS קוניאק גודה  

המזקקה הוותיקה נושאת סימן מסחרי רשום החל משנת 1782, אבל אבות המשפחה המייסדים ייצרו קוניאק עוד שנים קודם לכן. כיום מנהלים את העסקים בני הדור ה-15 של המשפחה, כשהם ממשיכים לבסס ואף לחדש את מסורת הייצור הענפה. גודה הוא בין הקוניאקים הכשרים הנחשבים בעולם, ודאי האיכותי, בין המיובאים לישראל. שווה לשים לב לגודה אנטרקטיקה השקוף שהוא תזקיק שקוף מקסים ומענג אבל אנחנו פה בשביל הקוניאק המיושן, גם אם הצעיר שבהם. הקוניאק הבסיסי מיושן לפחות 3 שנים בחבית עץ אלון צרפתיות. הוא קוניאק צעיר ורענן, כמעט פירותי שנהנה מסיומת וניל קלילה. כ- 185 שקלים.

וודקה סטולי כשרה לפסח

לראשונה בתולדותיו משיק המותג וודקה כשרה לפסח שהיא גם נטולת גלוטן לחלוטין. את החיטה מחליף פה תזקיק ייחודי של תירס ומעט כוסמת, שמעניק לה טעם מתקתק ייחודי. לאחר תהליך הזיקוק המשקה עובר סינון בחול קווארץ במשך ארבע פעמים, עד לקבלת משקה חלק במיוחד. נהדרת לשתייה קפואה ותהווה יופי של בסיס לקוקטיילים אביביים. כ- 79 שקלים.

וודקה סטולי ללא גלוטן
הכרם

ברנדי שטוק 84 דבש

לאחר שחזר לחיינו בסערה הברנדי האהוב שכיכב פה בשנות השבעים, מושקת כעת גרסת הדבש. ברנדי שטוק מיוצר באיטליה החל משנת 1884 והוא נחשב לאחד הנמכרים בישראל. הוא ברנדי "עבודה" בסיסי שמהווה בסיס מצוין לקוקטיילים קיציים. גרסת הדבש החדשה משלבת בין ברנדי המיושן בחביות עץ אלון לבין דבש מלכותי והיא מתוקה במידה ועמוקה יותר מהגרסה הרגילה. שתו על קרח, ג'ינג'ר אייל ופלחי תפוזים או תפוזי דם. כ- 79 שקלים.  

מרטיני מבעבע אסטי

מרטיני אסטי הוא מבעבע חגיגי, הנתון בבקבוק סקס-אפילי. הוא מופק מ- 100% ענבי מוסקט הגדלים באזור אסטי באיטליה. הוא מתקתק וארומטי, מציע חגיגת ריחות וטעמים של ורדים ופירות אדומים. הסיומת מתוקה ודבשית. אפריטיף נהדר לשלב שבו קריאת ההגדה עולה על גדותיה. כ- 69 שקלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו