בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צפו: מה זה בדיוק אספרסו?

כולם שותים אספרסו, אבל האם כולם יודעים מה מתרחש במכונה בזמן ההכנה? סרטון חדש מגלה את מה שתמיד ידענו: הכנת קפה היא אמנות

13תגובות
דוד בכר

קצר או ארוך, עם תוספת מים חמים או עם חלב: כולנו אוהבים אספרסו או לפחות מדברים על זה. אבל מה זה בדיוק, וכיצד זה נעשה? בגדול ובפשטות אפשר לומר שהאספרסו הוא קפה טחון שמיוצר תחת לחץ מים, אבל אם רוצים להעמיק בתהליך ההכנה ולהבין מדוע במקום אחד יכול הבריסטה (לא הברמן, הבריסטה) להגיש אספרסו מצוין ואילו בבית הקפה ממול הוא לא פחות ממחורבן, צריך וכדאי לדעת את הזן ואמנות הכנת האספרסו.

ובכן, התערובת חשובה, אבל לא פחות חשובים הם המכונה, תהליך ההכנה והיד מאחוריה. בקיצור, אם חופרים מעט לעומק – האספרסו הוא הרבה יותר מקפה והכנתו דורשת ידע, מסירות וכישרון. בפעם הבאה שתשתו אספרסו אולי תגדילו את הטיפ למי שבכל זאת התאמץ כדי להכין לכם אותו.

האספרסו האמיתי נעשה על ידי מעבר מים כמעט רותחים בכמות קטנה אבל בלחץ, דרך קפה טחון. כאשר אנחנו מבקשים להכין שוט אספרסו למעשה על ידי חלחול המים החמים דרך הקפה הדחוס יוצאים מהפולים כל רכיבי הקפה האהובים. המים בלחץ סוחפים עמם תמציות מוצקים מסיסים ובלתי מסיסים ושמנים הנמצאים בפולי קפה ומעבירים אותם אל הכוס.

ישנן שתי שכבות לשוט של אספרסו: הראשונה היא ה-crema המורכבת מבועות פחמן דו חמצני מוקפות במים ושמנים. שכבת הקרמה, למרות שמה המתקתק, היא מעט מטעה ונתונה לוויכוחים מתמידים שכן היא שכבה מרירה יחסית. לרוב נחלק הקהל לשניים - אלה שאוהבים יותר קרמה ואלו שפחות. הרבה פחות. השכבה השנייה היא שכבת הנוזל המורכבת ממוצקים מסיסים וגזים. זהו למעשה החלק המרכזי של האספרסו והוא מכיל את רוב הטעמים העשירים והניחוחות שאנחנו מבקשים לקבל בכוס קפה.

אוהבים יותר קרמה או יותר נוזל בכוס האספרסו הקטנה שלכם? כך או כך, הווידיאו שלמטה שיצר אתר ChefSteps יש בו אולי שמץ של מה שנראה כאינפורמציה בסיסית על משקה קצת מסובך או להיפך – אינפורמציה מורכבת על משקה קצת בסיסי, מה שכן הסרטונים מטה גורמים להעריך מחדש את מי שמכין אותו ויוצא לו טוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו