
אתחלו את בלוטות הטעם: זה מה שנאכל ב–2050
מזון נטול אשמה, תפריטים מותאמים אישית, פירות וירקות שחוזרים למקורותיהם הטבעיים באמת ובשר מדמם בצלחת העשוי מצמחים. האם התזונה העתידית תהיה בריאה יותר או שהיא בעיקר תגדיל את הקיטוב בין עשירים לעניים?
מזון נטול אשמה, תפריטים מותאמים אישית, פירות וירקות שחוזרים למקורותיהם הטבעיים באמת ובשר מדמם בצלחת העשוי מצמחים. האם התזונה העתידית תהיה בריאה יותר או שהיא בעיקר תגדיל את הקיטוב בין עשירים לעניים?
אליס סטנטון, חוקרת בתחום הרוקחות, לקחה את הוויכוח על הטבעונות צעד קדימה והעלתה טענה שהבעיה אינה במזון מן הצומח, אלא באיכותו שמידרדרת בגלל שיטות הגידול המקובלות היום. אבל אותן שיטות בדיוק פוגעות גם באיכותו של מזון מן החי
בחינת המגמות העתידיות של המזונות העיליים מעוררת סימני שאלה מסקרנים: האם נחזור לאכול בלוטים כמו סנאים? האם אפשר לקרוא בשר למזונות שלא מבוססים על בעלי חיים? וחשוב מכל — האם אפשר להשתכר ממשקאות ללא אלכוהול?
הדאגה לכדור הארץ הציבה במרכז השולחן את גישת "אפס זבל": אוכל המנוצל עד תום, כולל בישול השאריות. מול הרגלי האכילה הבזבזניים זה עלול להיראות חסכני ותפל, אבל הגישה כבר תופסת במסעדות יוקרה
שוק מוצרי המזון והמשקאות המועשרים בקנאביס מתפתח במהירות. מה היתרונות של צריכת הצמח בשייק במקום לעשן אותו
ההצעה לחייב מסעדות לפרט רכיבי מנות מזיקים תחשוף כמה מטעמים קשים לעיכול, כמו אבקת ייצוב עם השלכות בריאותיות שמצויה גם בקוטלי חרקים. האם החשש של המסעדנים מוצדק ואילו פרטים עדיין יישארו סמויים מהעין?
מה קרה לבלוגרית הטבעונאית שנתפסה עם דג בפה ולמה טבעונים רבים משתוקקים לדגים? מתברר שגם שפע התחליפים הצמחיים לא מחליף געגוע לטונה בקופסת שימורים, ושקל לנו להזדהות עם סבל היונקים והעופות וקשה יותר לרחם על הדגים
קשה להתעלם מהזינוק העצום בהיצע של תחליפי הגבינות במרכולים בזמן האחרון — מתחליפי מוצרלה וצ'דר עד קממבר וקוטג'. וזה ממש לא רק בגלל הטבעונים, להיפך, להם דווקא יש כמה השגות
אחרי שנהפכה לחברת כנסת, מיקי חיימוביץ' מדברת בראיון על סערת כיסא העור ומדוע לא תסכים לעבור מפלגה כדי להיות השרה להגנת הסביבה. "חייבים לשנות את הדרך שבה אנחנו מתנהגים כדי שלילדינו יהיה עולם סביר לחיות בו", היא אומרת
עדי עליה גדלה בקיבוץ מגן שבנגב, כתבה על סקס, סמים ורוקנרול והופיעה במועדון "הפינגווין". זה 14 שנה היא חיה מחוץ לגריד — לבדה בתאילנד, שם קוראים לה דו־רה־מי. הנה כמה סיבות לקרוא את ספר הבישול שכתבה
האווזים והברווזים שמספקים את הנוצות לשמיכה שלכם אינם עפים עם נילס הולגרסן אלא מוחזקים בצפיפות, מקוריהם נקטמים, וארבע־חמש פעמים בחייהם נתלשת פלומתם בתהליך טראומטי. אז למה לא פוך סינתטי, בעצם?
האתגר הטבעוני שיובלט השנה הוא לגרום לגברים לוותר על בשר, ובהתאם צפוי לגדול היצע השיפודים והסטייקים הצמחיים. עו"ד יוסי וולפסון מ"תנו לחיות לחיות" מסביר את הקשר בין אכילת בשר, קרביות והחפצה
שמני זית, קוקוס ואבוקדו הם אמנם הפחות מזיקים בטיגון, אבל לטענת הנטורופת אלירן דה מאיו אין בשמנים נוזליים כל תועלת בריאותית, גם לא בתיבול. הוא ממליץ על שומן מאגוזים, שקדים וזרעים
חודש הטבעונות הוא זמן טוב לברר למה דגים עדיין אינם חלק ממהפכת הטבעונות. "דגים שונים מאתנו יותר מאשר יונקים כמו כלב או עגל, אבל גם הם חשים כאב ודיכאון", אומרת הילה קרן מעמותת "אנימלס". ועוד לא דיברנו על תנאי הגידול
הם חלבונים המצויים בקטניות, דגנים, אגוזים וירקות סולניים ולא אחת הם גורמים בעיות עיכול, אלרגיות ועוד. מתברר שדווקא המהפכה הבריאותית הגדילה את נוכחותם, ויועצת הבריאות גלי הנדל מסבירה איך להימנע מנזקם
שם האירוע | מקום | תאריך ושעה |
---|---|---|