בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסעדה טבעונית בברצלונה, והיא בהחלט מועמדת לאליפות

מסעדת "סלרי" המבוקשת הפכה את הסדר המוכר: גולת הכותרת בה הן המנות הטבעוניות המפוארות, אחריהן הצמחוניות, ואם תתעקשו תמצאו גם מנות בשר משובחות

8תגובות
מנה ב"סלרי". המלצר התעקש שלא נזמין כל כך הרבה מנות כי חבל שנשלם ולא נצליח לסיים. כזאת עוד לא קרה לי
Bea Schulze

בעיצומה של עונת הנסיעות ראוי להמליץ על מסעדת "סלרי" בברצלונה, בין השאר משום שלספרד, ובכלל זה לברצלונה, יצאו מוניטין של ארץ קשה לטבעונים. כל כך הרבה כתבות קראתי לאורך השנים שכולן הדגישו כי ספרד היא ארץ של בשר ואין טעם לפתח ציפיות.

בעיקר מתאים להמליץ על "סלרי" מפני שהיא ממחישה היטב את המגמה המרעננת שהופכת את הקערה על פיה: מסעדות טבעוניות וצמחוניות מעיקרן שהן גם ידידותיות לאוכלי בשר. עד עכשיו המצב הרי היה הפוך: טבעונים קוששו מחוות של רצון טוב וקיוו למסעדה שבה יזרקו איזו עצם גם למי שנמנעים ממוצרים מהחי. והנה חזון אחרית הימים: מסעדה טבעונית מצוינת, רותחת, מלאה, עד כדי כך שאוכלי כל מתרגשים לבוא בשעריה.

מנה ב"סלרי"
Bea Schulze

"סלרי" הופכת את היוצרות בכך שהיא מציעה גם מנות בשריות — אבל הן בשולי התפריט. במרכזו המנות הטבעוניות המפוארות, אחריהן מנות צמחוניות משובחות, ומי שרוצה יקבל גם מנה בשרית — וגם היא תהיה מצוינת, אבל היא לא העיקר כאן.

הגענו בשתיים וחצי. המלצר הציע לנו לחזור בשלוש בחצי למרות שראינו כמה מקומות פנויים, כי הוא התעקש שיהיה לנו יותר נחמד כשיהיה פחות מלא. אנחנו התעקשנו יותר והיה נעים מאוד, אבל ראינו בהצעה שלו חלק מידידות המסעדה לסועדיה. אם לא די בכך, הרי שמלצר אחר התעקש שלא נזמין כל כך הרבה מנות כי חבל שנשלם ולא נצליח לסיים. כזאת עוד לא קרה לי. בדרך כלל הם דוחפים כמה שאפשר.

ייחוד נוסף של "סלרי" הוא בכך שהמטבח לא רק חשוף לעין כל אלא נמצא בתווך ומתערבב עם הסועדים, עד כדי כך שיש בתוכו שולחנות ואין שום גבול בין הטבחים לבין הסועדים.

מנה ב"סלרי". המטבח נמצא בתווך המסעדה ומתערבב עם הסועדים, עד כדי כך שגם בתוכו יש שולחנות
Bea Schulze

ועכשיו לתפריט: בשער הכריכה — רישום של שורש סלרי ומיד בהמשך הצהרת כוונות על מטבח בריא. רוב דפי התפריט מאורגנים לפי הירק שעליו מבוססת המנה, על פי רוב שלוש מנות לכל ירק, אחת טבעונית, השנייה כוללת ביצים וגבינה והשלישית לאוכלי בשר ודגים. הבשר אורגני. בתפקידים הראשיים: עגבניה, כרובית, חציל, שורש סלרי, אפונת שלג וקישוא. מה מכינים מהם? גספצ'ו עגבניה וסלק עם דובדבנים; סביצ'ה עגבניות ואבוקדו; פירה כרובית עם נסורת גרידת כרובית ושמן מעושן; קונפי חציל עם מיני נבטים; שורש סלרי צלוי פריך עם הל, מאסאלה ותמרים; פרוסות קישוא דקיקות במרינדת עשבים לצד פרחי קישוא ממולאים בתוספת אורגנו, עגבניות מיובשות וזיתים. ומה אוכלים הקרניבורים? למשל, סיריליון עם קינואה ושיטאקי. האוכל טעים, האווירה שמחה, כל השבחים יתאימו.

"סלרי" מתכתבת עם כמה מהמגמות הבולטות בשנים האחרונות ובראשן שתיים: ה"שמחונות", שמצדדת באכילת מוצרים מן החי בתנאי שהם מגידול הומני ואקולוגי; וה"חצימחונות" על זרמיה השונים, שתומכת בהימנעות ממוצרי מן החי אבל מאפשרת הנחות כאלה ואחרות.

טאטן של עגבניות עם
מרווה ושמנת חמוצה
Bea Schulze

לא ברור, אגב, איך נוצרה השמועה על חוסר הסובלנות הספרדי לטבעונים. באתר happycow, שמדריך איך למצוא אוכל בריא ברחבי העולם, מצוינים 232 מקומות טבעוניים וצמחוניים בברצלונה. בתל אביב, שיצא לה שם של בירת הטבעונות העולמית, יש לפי אותו אתר רק 183 מקומות כאלה. אז נכון שתל אביב קטנה מברצלונה ולכן עדיין מובילה ביחס לגודל האוכלוסייה, ובכל זאת, עם כל אהבתי הענקית לתל אביב, שיש בה לא מעט מסעדות טבעוניות יפות, אין בה אחת שדומה ל"סלרי".

טעם מסוים לפגם מצאתי עם זאת בכך שבירכתי "סלרי", בהמשך לחדרי השירותים, בחדר קטן, עבד איש צעיר עטוי סינור. מה הוא עשה? התקין פרוסות קישואים דקיקות בתוך מרינדת עשבי תיבול. ימיו עוברים שם בחדר הנידח במין סרט נע של איש אחד שמסדר את העיגולים השקופים בין שני ניירות שקופים ומכניס אותם לתוך מכשיר גדול. הוא לא ענה לשאלתי באנגלית — כנראה לא הבין — אלא רק הנהן. ובכן, אמרתי לעצמי, האם מי שחושבים על רווחת בעלי החיים לא אמורים לתת דעתם גם על רווחת עובדי המטבח? אבל מיד סילקתי את המחשבה מראשי והתנחמתי בכך שאלה אולי צעדיו הראשונים בדרך אל היכל התהילה של השפים, ואולי באחד הימים יוכל לספר על ימיו כסינדרלה עשוקה, באחד מאותם מוספי תרבות שמתייחסים לטבחים כאל קומפוזיטורים.

ואם כבר ברצלונה, אז כדי לקנות בשוק הבוקריה, בדוכן הפירות היבשים, "אגוז נמרי" שעליו המלצתי כאן לאחרונה. צריך לבקש "Shoopas" כי אם תגידו "Chupa" ימכרו לכם סוכריות על מקל הנקראות כך. ביקשתי "שופאס", השריתי לילה במים וסחטתי במסחטות מיצים. התקבל החלב הטבעוני הכי טוב ששתיתי מעודי.

תזכורות טבעוניות מחו"ל

ומשהו לסיום: בעשר שנותיו של המדור כתבתי מדי פעם המלצה על מסעדה טבעונית או ידידותית לטבעונים בחו"ל. לבקשת הקוראים הנה הרשימה המלאה, שנגרעו ממנה כמה מסעדות שנסגרו או סרחו:

"יאמצ'ה", מסעדת ידידותית לטבעונים בפריז. www.yamtcha.com

"פיור לוטוס", מסעדת צמחונית בבייג'ין. (לא מצאתי אתר, זה הקישור לכתבה שלי): http://www.mouse.co.il/CM.articles_item,1020,209,35313,.aspx

"ג'ויה", מסעדה צמחונית במילנו. www.joia.it

"דייוויד באן", מסעדה צמחונית באדינבורו. www.davidbann.com

"צ'ילטרן האוס", מסעדה ידידותית לטבעונים בלונדון. chilternfirehouse.com/restaurant/

* "קוקיס קרים", מסעדה טבעונית בברלין. cookiescream.com

"דירט קנדי", מסעדה צמחונית בניו יורק. :www.dirtcandynyc.com

"לה שאסונט", מסעדה ידידותית לטבעונים בדרום צרפת, כ–12 ק"מ ממרכז העיר הצרפתית ארל. www.chassagnette.fr



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו