בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פסטה פוטנסקה של אייל שני

פסטה פוטנסקה היא תבשיל האנשובי המפורסם בעולם. 12 דקות עבודה וקיבלתם את הפוטנסקה המושלמת

2תגובות
פסטה פוטנסקה
ALLEKO / Getty Images/iStockphot

חומרים ל-4 מנות:

> שמן זית
> 1 צנצנת קטנה אנשובי כבושים במלח (אחר כך במטבח, מסננים וקוצצים גס)
> צלפים במלח (מסננים מן המים, שוטפים וקוצצים גס)
> 4 פלפלים אדומים יבשים (קוצצים גס)
> 6 זיתים שחורים (מגלענים, וקורעים לנתחים גסים

> 4 שיני שום (קולפים, קוצצים לטבעות)
> 4 עגבניות אדומות (קוצצים גס)
> 1 זר רענן של פטרוזיליה (קוצצים דק)
> 1 זר רענן של עלי ריחן (מפרידים את העלים מהגבעולים)

> 500 גרם פסטה יבשה

מתקינים במטבח את הרוטב במחבת, בעת שהפסטה מתבשלת בסיר ענק מלא מים רותחים. זה בערך הזמן שהחיים מפרידים בעזרתו בין אהבה לאהבה.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

יוצקים למחבת 3 כפות שמן זית, מוסיפים את טבעות השום ואת הפלפל החריף. מציתים את האש ללהבה בינונית, מאדים עד שהשום נעשה שקוף. מוסיפים את האנשובי, מאדים תוך ערבוב בכף עץ עד שהאנשובי נמסים. מוסיפים את העגבניות, מבשלים כ-3 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שנוצר רוטב ראשוני.

מוסיפים את הזיתים והצלפים, ומבשלים עוד כ-5 דקות.

מוסיפים את הפסטה, להבת הגז עדיין בינונית, מערבבים כ-2 דקות נוספות ואז מוסיפים את הפטרוזיליה והריחן. עוד 30 שניות בישול, תוך ערבוב, מכבים את האש.

ארבע קערות רדודות, הפסטה מתחלקת ביניהן. מעט פרמזן. סה"כ 12 דקות לפוטנסקה מושלמת.

המתכון לקוח מתוך המדור של אייל שני ומירי חנוך שפורסם ב-2008



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו