בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

השפעתה המוכחת של המוזיקה על איכות גבינת האמנטל

בניסוי ארוך במסגרתו הושמעה מוזיקה (מלד זפלין ועד ביונסה) לאמנטל במהלך תהליך הבשלתה, קבעו הטועמים חד משמעית כי טעם הגבינה השתנה לטובה

8תגובות
חתיכת אמנטל
barmalini / Shutterstock.com

כן אדוני, מה בשבילך? גבינת רוק או פופ? ואולי גבינת מוזיקת בארוק? דו שיח שכזה בחנות גבינות, הזוי לכאורה, הוא אולי חלק מהעתיד הקולנרי הקרוב. זאת כיוון שאנשי בית הספר הגבוה לאמנויות בעיר ברן, טוענים שמדובר בהוכחה חד משמעית, בתוצאותיו הבדוקות של ניסוי שנערך במשך מספר חודשים במרתף התיישנות הגבינות של יצרן אמנטל ותיק במרכז שוויץ, אודות השפעת הצלילים על הגבינה.

הנחת היסוד הייתה כי צלילי המוזיקה, והוויברציות השונות והמיוחדות שהם מחוללים באוויר, משפיעים בדרך מיסתורית על תהליך ההבשלה של כיכרות הגבינה. משום כך, במשך שישה וחצי חודשים, השמיעו המומחים מוזיקה לגבינות אשר במרתפו של היצרן בהאט ואמפלר, שבעמק האמנטל, בערך בחצי הדרך בין עיר הבירה הפדרלית ברן לבין לוצרן.

הבחירות המוזיקליות עבור הגבינה כללו יצירות קלאסיות של מוצרט, קטעי רוק של "לד זפלין" ומוזיקת "היפ הופ". שלוש קבוצות של גבינות נחשפו כל אחת בנפרד לאחד מהז'אנרים של המוזיקה, וקבוצה רביעית הבשילה בדממה.

emmental cheese music - דלג
emmental cheese music

בתום התהליך, נערכה טעימה השוואתית בין הגבינות אשר "האזינו" למוזיקה בעת ההבשלה - לבין הגבינות אשר הבשילו בשקט. פסק דינם של הטועמים המנוסים היה חד משמעי - הטעמים והניחוחות היו שונים.

במסיבת עיתונאים שכונסה בסוף השבוע שעבר, סיפר סגן מנהל בית הספר לאומנויות ומי שאחראי על מחלקת המוסיקה של המוסד, פטר קראוט: "ערכנו שתי בדיקות, אחת מדעית והאחרת באמצעות צוות מומחים מתחום הקולינריה - ושתיהן הגיעו למסקנה דומה, יש הבדלים של טעם וארומה בין הגבינות שהבשילו בשתי דרכים שונות, עם ובלי מוזיקה, ואף הבדלים בין הקבוצות אשר נחשפו לסוגי המוזיקה השונים...".

emmental cheese music - דלג
emmental cheese music

השף השוויצרי בנז'מן לוזויי, שהיה אחד מהטועמים בצוות הקולינרי, אמר במסיבת העיתונאים: "למשל, הגבינות אשר הבשילו תוך 'האזנה' למוסיקת 'היפ הופ' הפגינו בניגוד לכל האחרות טעמים מתוקים יותר וארומות פרחוניות רעננות…".


 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו