בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

נאופוליטן: פיצה נאפוליטנית חדשה ומסקרנת בחיפה

בחלל קטן עם טאבון גדול בעיר התחתית תוגש לכם פיצה נאפוליטנית דקיקה עם שוליים תפוחים. גם בגזרת התוספות יש קריצה מסקרנת לשף איטלקי

8תגובות
פיצה קצ'יו א פפה בפיצריה נאפוליטנית
דרור אבני

בלי ששמנו לב, הפיצה ממשיכה להכות גלים ברחבי הארץ. כלומר, היא מעולם לא הפסיקה להכות פה גלים, אבל לאחרונה יותר ויותר מקומות נפתחים ובמרכזם הפיצה. עם זאת, בגלגול הנוכחי נראה שכמו הרבה תחומים אחרים, גם היא מושפעת מהשיח על אותנטיות. יצרני הפיצה החדשים, מצוידים בכלים משוכללים יותר, בניסיון רב ובידע מעמיק יותר על תהליכי ההכנה, מנסים להגיע קרוב ככל האפשר לגרסה האיטלקית ואם אפשר - אל הנאפוליטנית - בסיס האם של הפיצה. 

אחרי שפיצה פרסקה בקיבוץ מסדה הפכה למוקד עלייה לרגל והחזירה את נאפולי אל המפה, ובמקומות שונים ברחבי הארץ ניסו אף הם - כעת גם חיפה מצטרפת עם נאופוליטן - פיצרייה חדשה שנפתחת בימים אלה, ומבקשת להמשיך את בשורת הפיצה הנאפוליטנית בישראל.

אורן אבני בפיצריה נאפוליטנית
דרור אבני

Neopolitan Pizzeria של אורן אבני באזור המתפתח של העיר התחתית, מונה בסך הכל 24 מקומות, אבל בליבה תנור גדול. היות שמאחורי הפתיחה לא עומדים יזמים או משקיעים גדולים, אבני טס לנאפולי כדי להביא את הציוד הדרוש לפתיחה, אבל לא רק: "מטרת הטיסה לנאפולי הייתה עסקית. הייתי צריך להיפגש עם יצרני הטאבונים הנאפוליטניים לפני שאני קונה משהו", הוא אומר. "אבל סביב זה בניתי טיול קולינרי, ובמשך כמה שבועות אכלתי פיצה חמש פעמים ביום ונכנסתי למטבחים של פיצריות מקומיות כדי לראות וללמוד מה הם עושים". 

הדרך של אורן אל היהלום שבכתר של עולם האפייה בדרום איטליה, עברה קודם בדרום ישראל, כשהאופה שמכנה את עצמו גיק של פיצה, התגלגל אל התחום אחרי שנים של עיסוק בפעילות חקלאית במחניים. "ממחניים עברתי דרומה בעקבות בת הזוג שלי שלמדה בבאר שבע", הוא מספר. "התחלתי לעבוד במסעדות כמו ויוינו ורשת גומבה, ואז הבנתי שפיצה היא האהבה שלי ושאני רוצה להביא אותה לחיפה". 

פיצה בפיצריה נאפוליטנית
דרור אבני

את הידע שרכש שם חיבר עם ניסיון האפייה בארץ ויצר פיצה דקה עם שוליים תפוחים וחרוכים, שמוגשת לא חתוכה על צלחת: "את הפיצה הזו אוכלים עם סכין ומזלג, כמו בנאפולי", הוא מסביר. "אני מכין אותה מבצק מאה אחוז מחמצת ונותן לו לנוח במשך 72 שעות. זה בגלל שהוא האלוהים פה והמחמצת היא כמו התינוק שלי".

פיצה בפיצריה נאפוליטנית
דרור אבני

בין הפיצות שאבני יגיש במקום החדש לא תמצאו תוספות שגרתיות לבחירתכם, נוסח זיתים, פטריות, תירס או בצל, אלא מבחר מצומצם של ארבע פיצות קבועות ושתיים עונתיות. זה הכל. בין הקבועות תוגש פיצה "קצ'יו-א-פפה" שהיא כולה מחווה למאסימו בוטורה ולאחת המנות המזוהות ביותר עמו מאוסטריה פרנצ'סקנה. התוספות הן בעצם גבינת פרמזן וגראנה פדאנו בשלבי התיישנות ומרקמים שונים, ועם הרבה פלפל שחור. העונתיות שיוגשו בתקופת ההרצה הן "קרצ'ופי לימונה" עם ארטישוק, לימון מסוכר ובצל ירוק, ו"קרמה די צוקה" עם קרם דלעת, גבינה כחולה וג'רג'יר (50-69 שקלים). יש גם מרגריטה כמובן, היא תו התקן והמבחן האמיתי ליכולות הפיציולו.

מלבד התוספות, אבני מביא לידי ביטוי את הניסיון שרכש בעבודתו עם שמן זית, כשכל פיצה תקבל גם זילוף ייחודי משמן שהותאם לה משני יצרנים מקומיים שאיתם הוא עובד. בהתאם לאווירה האינטימית, יוגשו במקום יינות רק מיקבים קטנים מאיטליה ומישראל. 

Neopolitan Pizzeria - הנמל 37, חיפה. פתוח כל השבוע בשעות הערב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו