בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

טום אביב מתפשט: קצבייה בשרונה מרקט ומסעדת בשר בראשון לציון

עם הצלחת ההמבורגרייה שלו, "פאט קאו", טום אביב מרחיב את עסקי הבשר עם שני מקומות חדשים ושונים, ומבטיח להפתיע את הסועדים שמחוץ לתל אביב

3תגובות
 המבורגר ב ג'אנגו
נועם פריסמן

לפני כשלוש שנים, רגע אחרי שנבחר למנצח הגדול של העונה השישית של "מאסטר שף", טום אביב פתח את מסעדתו הראשונה, "קוקו במבינו" - מסעדה צוהלת ועמוסה שברגעים מסוימים מרגישה יותר כמו מועדון מבית אוכל, שניצח את כל מה שאומרים על פינות מקוללות בתל אביב. פחות משנה אחר כך, בקיץ 2018, פתח אביב עם שותפיו אורי רז ואיתי ביטון את "פאט קאו", מסעדת ההמבורגרים שהחליפה את מסעדת טוטומה ברחוב דיזנגוף, גם היא של יוצאת מאסטר שף, דליה אלחדף. לשם כבר הצטרף גם שגיא טריגר, הקצב מ'שרונה מרקט' שסיפק את הבשר למקום החדש. 

עם פתיחת ההמבורגרייה, הצהיר אביב שאין לו עניין להפוך את המקום לרשת. אדרבא, הוא ביקש להקפיד בה על עקרונות תרבות הסלואו פוד עד כמה שיתאפשר, והדגיש את השאיפה להבליט את הבשר מבלי להערים עליו שלל רטבים ותוספות מוגזמות, כמקובל. התפריט נותר מהודק יחסית, עם המבורגר בסיסי בלחמנייה רכה, צ'יזבורגר עם גאודה ואיולי, סלופי ג'ו וקציצה טבעונית של ביונד מיט. 

למרות ההכרזות, ההתפתחות בתחום כנראה דגדגה לאביב, שלא רק נראה בכל מקום, אלא גם מרחיב את שיתוף הפעולה עם טריגר. סניף נוסף של "פאט קאו" לא יהיה כאן, אבל הבשר בכלל ונתחים שלמים בפרט, יעמדו במרכזם של שני מקומות חדשים שהוא פותח. בשבועיים האחרונים אביב כבר השתלט על התפעול של קצביית "טריגר בוצ'ר שופ" בשרונה מרקט שייתווסף לה מעין בר אוכל, ובשני האחרון פתח של  "ג'אנגו", מסעדת המבורגרים ובשרים בראשון לציון.

"טריגר אנד טום בוצ'ר שופ" הוא שילוב בין קצבייה לבר אוכל קטן עם עשרה מקומות ישיבה, לפחות בתחילת הדרך, עם נתחי בשר כמו סטייק נברסקה על העצם, אנטריקוט מקומי, זני הולשטיין מובחרים ועוד תוצרת ממגדלי בשר ישראליים ומיבוא עולמי לפי בחירתו של הקצב טריגר. אביב הרכיב תפריט שמשתנה לפי עונות השנה והנתחים הזמינים. "השותפות עם שגיא הבהירה לנו שאחנו רוצים להיות קבוצה עם כוח של קבוצה", אומר אביב. "הבנו שאנחנו רוצים להיות אחראים על חומרי הגלם שאנחנו מגישים, ודאי ככל שזה נוגע לבשר, והשותפות עם שגיא מאפשרת שליטה מלאה בכל התהליך. זה אומר שאנחנו הספקים של עצמנו. השחיטה היא לגמרי שלנו, הבקרה על יישון הנתחים בידינו וכך גם בחירת הזנים והנתחים. אני אחראי על חוויית האכילה במקום והתפקיד שלי הוא לבנות ארוחת נתחים: מדי חודש אבחר כמה נתחים שיככבו בתפריט, אבנה סביבם ארוחה שתכלול תוספות, ירקות, שתייה, ואספק לאנשים תמורה למחיר עם ארוחה שלמה ב-150 שקלים. זו לגמרי בשורה". 

המבורגר של טריגר אנד טום בוצ'ר שופ
נועם פריסמן

במקביל פתחה הקבוצה את "ג'אנגו", מסעדת המבורגרים ובשרים חדשה בראשון לציון, במקום בו פעלה מסעדת "פרנצ'סקה" שנסגרה. במסעדה החדשה הם שואפים להתנער מהתדמית היקרה שדבקה במסעדות הבשר של תל אביב וללכת על חוויה קלילה יותר, בין אם לארוחת צהריים עסקית באמצע יום עבודה ובין אם לבילוי ערב שבמרכזו ארוחת בשרים. "המסעדה החדשה משהו בין דיינר לבין סטייק האוס", הוא אומר. "אני רוצה להאמין שהצלחנו ליצור כאן משהו שונה, שעוד לא קיים. אמרתי את זה בזמנו, כשפתחתי את ה"פאט קאו" ואני חוזר על זה עכשיו - אני רוצה לעשות דברים אחרת. העיצוב הוא קרקסי ואמריקאי, מלא צבעוניות והומור, במטרה לייצר לסועד חוויית בילוי שמחה וצבעונית שבמרכזה אוכל טוב. גם כאן, עבדנו חדשים ארוכים כדי לייצר מוצר שמספק תמורה למחיר. אמנם נציע כאן גם המבורגרים, אבל מבחינתי הבשר הוא העיקר. אפשר יהיה לאכול כאן נתחים של אנטרקוט, נברסקה או נתחים אחרים לצד תוספות וקוקטיילים. אני לא חושב שיש בראשון מקומות דומים לזה".

דווקא יש בראשון לציון לא מעט מקומות בקונספט דומה. למה החלטתם לפתוח כאן?

"באופן אישי אני מאד מחובר לראשון לציון. אבא שלי נולד וגדל כאן, העסק הראשון שלו נפתח כאן ואני גדלתי אצל סבתא שלי בראשון חצי מהחיים שלי. תמיד ידעתי שאם אצא מתל אביב, ראשון תהיה המקום הבא שאפתח בו מסעדה. יש פה הרבה מאוד סניפים של רשתות או של מקומות שמעתיקים את עצמם מתל אביב או הרצליה. שום דבר מיוחד. אנחנו מביאים משהו אחר, ייחודי, שעומד בפני עצמו ולא קשור לאף רשת. לא חסכנו על הסועדים, אלא השקענו מחקר ופיתוח שנמשכו חודשים ארוכים ונגיש מוצרים מצוינים כשהמחיר של הארוחה הוא לא כמו במסעדות הבשר של תל אביב".

ובכל זאת, אזור התעשיה בראשון צפוף ומלא מסעדות. אתם לא חוששים מתחרות?

"לא. יש מקום לכולם. אנחנו קרובים לסוהו ואנשים כל הזמן שואלים אותי מה יהיה עם התחרות עכשיו. אז לא יהיה שום דבר. סוהו זה סוהו - היא אחת המסעדות החזקות בישראל, והיא תישאר כזאת. מקסימום האזור יתעורר עוד יותר, ויקבל תנופה מעוד בליינים. עבודה יש לכולם ובטח שלטובים".

טריגר אנד טום בוצ'ר שופ
נועם פריסמן

מה עם שירות משלוחים? ראשון מזמן הפכה למעצמת משלוחים ועם ההגעה של וולט בכלל נהיה פה טירוף

"בעתיד הקרוב נתחיל להפעיל שירות משלוחים. תזמון הכניסה שלנו לראשון לא מקרי, והגיע במקביל לכניסה של וולט לשוק המשלוחים בעיר. זה ללא ספק היה מתוכנן, וזו חלק מהאסטרטגיה של הקבוצה. אנשים לא יודעים אבל "פאט קאו" היא מספר אחת במשלוחים של וולט בתל אביב ואנחנו שואפים לעמוד באותו יעד גם בראשון לציון".

כידוע, הישראלים אוהבים מאוד עוף ובעיקר מטוגן. איך אתה תופס את השגעון הישראלי לעוף?

"בהחלט מזדהה איתו. ב"פאט קאו" יש מנה של נאגטס מצופים קורנפלקס שעובדת חזק. כאן הלכנו על פופ-פרגית - שילוב של כל העולמות שהישראלים אוהבים. הפרגית העסיסית מוגשת במעטפת פריכה, אבל המתכון הסודי נשמר בכספת, בדיוק כמו בקוקה קולה או KFC. לצדה מוגש רוטב הרויאל הביתי שלנו, קטשופ ברביקיו ביתי ומיונז שמכינים במקום. האנשים יחזרו כדי לקבל את זה".

אז מה אוכלים כאן וכמה זה עולה?

בג'אנגו מוגשות מנות כמו סלט קיסר עם לבבות חסה בוויניגרט פרמז'ן (26 שקלים); נתח של פרה שמנה צרוב על הפלאנצ'ה (49 שקלים); נתחי פרגית בציפוי מתובל עם רוטב רויאל ברביקיו (39 שקלים); נתח סינטה נברסקה במשקל 250 גרם (119 שקלים); אנטרקוט על העצם 350 גרם (139 שקלים); המבורגר צ'יזי פאט סטייל עם גאודה הולנדית מיושנת (56 שקלים); סלופי טום - קציצת בקר מפורקת עם דמי גלאס ובירה, בצל מטוגן, קטשופ ברביקיו, איולי ולחמניית חלה (56 שקלים); צ'יקי בורגר וצ'יזי צ'יקי בורגר (56 שקלים).

טריגר אנד טום בוצ'ר שופ - שרונה מרקט, כל יום בין השעות 12:00-24:00

ג'אנגו - משה בקר 11, ראשון לציון. פתוח כל יום בין השעות 12:00-24:00. 03-6224747



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו