שפים בכירים בוחרים נשים מעוררות השראה בעולם הקולינריה - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שפים בכירים בוחרים נשים מעוררות השראה בעולם הקולינריה

לכתבה
השפית דומיניק קרן Daniel Zuchnik / GETTY IMAGES NO

שפים גברים מקבלים תשומת לב גדולה משל נשים בכל בחינה כמעט, החל מכוכבי מישלן, דרך תכניות טלוויזיה ועד דירוגי המסעדות הטובות העולם. הגיע הזמן לעשות תיקון ולהכיר את הנשים החשובות בעולם הקולינריה

6תגובות

בישול אינו עניין מגדרי, עולם המסעדנות בהחלט כן. שפים גברים מקבלים תשומת לב גדולה משל נשים בכל בחינה כמעט, החל מכוכבי מישלן, דרך תכניות טלוויזיה ועד הישגים ודירוגים דוגמת 50 המסעדות הטובות בעולם, שאליה הגיעו רק חמש נשים בשנה שעברה. אז מיהן, אפוא, הנשים הנערצות והחשובות ביותר בעולם הקולינריה?

שאלנו כמה שפים מובילים (כן, גם גברים) מכל העולם והנה תשובותיהם:

פיא לאון בלימה, פרו

לאון זכתה לפרסים רבים והיא מחצית הצמד החזק בתחום עם בעלה וירחיליו מרטינס השף של מסעדת Central. "פיא חזקה כמוהו ואולי אפילו יותר", אומרת השפית אנה רוש ממסעדת Hiša Franko בסלובניה. "היא שפית מדהימה, וגם אימא ורעיה, ומעבר לכל אלה היא נשארה אדם צנוע". וירחיליו מרטינס, הבעל הלא משוחד, בוחר אף הוא אותה: "זה לא רק שאני אוהב אותה מאוד, אני רואה אותה עובדת יום יום, קודם בסנטרל ועכשיו ב–Kjolle, המסעדה שלה ומדובר בתופעה יוצאת דופן".

Pia León

נייבס ברגאן, לונדון

השפית הספרדייה ברגאן התפרסמה בלונדון בזכות רכיבים מצוינים, טעמים עזים ובישול אותנטי, תחילה ב–Barrafina וכעת ב–Sabor, מסעדתה. פרנצ'סקו מאציי יליד איטליה מ–Sartoria נמנה עם מעריציה. "היא הטבחית המדהימה והמוכשרת ביותר שיצא לי לפגוש", הוא אומר. "היא צנועה כל כך, תמיד שמחה והאוכל שלה משקף את אישיותה: אוכל שמח".

Nieves Barragan

אסמה חאן, לונדון

חאן נולדה בקולקאטה שבהודו והיא מעצימה מהגרות במסעדתה Darjeeling Express בלונדון. (לאחרונה הוקדש לה פרק מופתי בתוכנית "שולחן השף" בנטפליקס). "אני מעריץ את אסמה על כך שלימדה את כולנו שנשים שולטות במטבח, בין שהן שפיות מקצועיות בין שהן באות בלי רקע קולינרי", אומר סלין קיאזים ממסעדת Oklava בלונדון. "הדבר החשוב הוא להט ומסירות, לא מגדר וייחוס".

אסמה חאן

רבינדר בוגאל, לונדון

בוגאל נולדה בקניה והייתה עיתונאים בעברה. היא מציגה סגנון בישול אישי מאוד במסעדתה Jikoni. היא נבחרה על ידי השפית הבריטית רומי ג'יל שגם כותבת על אוכל. "אני מכירה את רבינדר כבר שבע שנים ואני עוקבת אחרי הדרך שלה", היא אומרת. "מה שאני באמת אוהבת אצלה זה שלא חשוב מה היא עושה, היא תמיד בעניין ועובדת על זה במרץ. היא נפלאה, אדם מוכשר שאני מעריצה מאוד".

Ravinder Bhogal

מאנו בופארה, קוריטיבה ברזיל

בופארה מתמקדת בסוגיות חברתיות וסביבתיות במסעדה Manu שבבעלותה בעיר הולדתה בדרום ברזיל. שם היא עובדת עם הקהילה ועם יצרנים ומגדלים מקומיים. עם מעריציה נמנים וירחיליו מרטינס מסנטרל שבלימה. הוא אומר: "עבודתה בתחום הטבע והחינוך בולטת מאוד. גישתה למזון והבנתה את התחום מקבלות ביטוי מעבר למסעדה שלה".

Manu Buffara

דומיניק קרן, סן פרנסיסקו

השפים נייבס ברגאן, קייל קונוטון, הלן דרוז, מרתה אורטיס וקלייר סמית בחרו כולם בשפית היחידה באמריקה שהיא בעלת שלושת כוכבי מישלן -דומיניק קרן בעלת מסעדת Atelier Crenn בסן פרנסיסקו. דרוז אומרת: "קרן שפית מדהימה בעלת סגנון אישי. אני גם מעריצה אותה בזכות מחויבותה: הגנה על הסביבה, קיימות והמקום של הנשים בתעשייה שלנו". אורטיס אומרת: "היא משוררת של טעמים ואישה מדהימה". ברגאן אומרת: "היא כוח חזק ביותר בתעשייה ובעלת אופי. היא מקור השראה עצום". קונוטון אומר: "קרן היא בעלת חזון, היא מנהיגה ולוחמת".

Atelier Crenn

אנג'לה הרטנט, לונדון

הרטנט היא אחת השפיות האהובות ביותר בבריטניה, הידועה בזכות סגנונה הלא מתייפייף והבישול האיטלקי המודרני במסעדה בעלת כוכב מישלן Murano. רבינדר בוגל מ"ג'יקוני" אומרת: "אני מכבדת אותה מאוד כשפית רבת מיומנויות. אני מעריצה את מוסר העבודה שלה ואת האופן שבו בנתה את קבוצת המסעדות שלה ואת הקריירה שלה לפני כן. הרגליים שלה נטועות באדמה, והיא טובת לב, אבל אני תמיד חשה הערצה כלפי כוכבים".

Angela Hartnett

רות רוג'רס, לונדון

רוג'רס נולדה בארצות הברית, והיא פתחה את River Café בלונדון ב–1987 עם חברתה ושותפתה לעסקים רוז גריי. המסעדה עדיין מצליחה מאוד ונחשבת לאחת הטובות ביותר בבריטניה. זו הבחירה של השף דניאל הום, שמסעדתו Eleven Madison Park בניו יורק זכתה בתואר המסעדה הטובה בעולם. הוא מעריץ וידיד. "רות עקבית מאוד ונאמנה לחזון שלה", הוא אומר.

השפית אן סופי פיק
FRANCK FIFE / AFP
ruth rogers

אן סופי פיק, ולאנס צרפת

אן סופי פיק זכתה בשבחים רבים, ולא רק נחשבת לאחת השפיות הטובות בעולם, אלא בין השאר גם מחזיקה בשלושה כוכבי מישלן ב–Maison Pic בדרום מזרח צרפת ובשני כוכבים במסעדותיה בלונדון ובלוזאן. השפית קלייר סמית מ-Core by Clare Smyth בלונדון מציינת את אן סופי פיק ואת דומיניק קרן בין השפים החביבים עליה. "הן שפיות מדהימות בצמרת השפים בעולם והן גם בני אדם מדהימים", אומרת סמית. מוניקה גלטי מ–Mere בלונדון נמנית גם היא עם מעריציה של פיק. "תמיד הערצתי את גישתה הרגועה ואת סגנון הבישול שלה. היא פשוט מדהימה".

כרמה רוסקיידה
MANU FERNANDEZ / AP

כרמה רוסקיידה, ברצלונה

כרמה (או כרמן) רוסקיידה נחשבת לשפית קטלונית פורצת דרך, לא רק מפני שזכתה בשלושה כוכבי מישלן במסעדה Sant Pau וכעת היא עומדת בראש Moments בברצלונה. היא ידועה בזכות מנות חדשניות המבוססות על המטבח של האזור. היא הבחירה של השפית אלנה ארזק מ–Arzak שבסן סבסטיאן ובעלת שלושה כוכבי מישלן אף היא. "אני מעריצה גדולה של כרמן רוסקיידה בגלל כל תהפוכות הקריירה שלה ומפני שהיא כל כך אנושית", אומרת ארזק.

Moments, Barcelona

אלנה רייגאדס, מקסיקו סיטי

השפית שמאחורי Rosetta במקסיקו סיטי למדה במרכז הקולינרי הבינלאומי בניו יורק ועבדה ב–Locanda Locatelli בלונדון. השפית רוסיו סאנצ'ז ממסעדת Sanchez בקופנהגן היא שבחרה בה. "היא כל כך נטועה בקרקע, היא פיקחית ומכינה אוכל טעים ביותר", אומרת סאנצ'ז. "היא לא תוקפנית כמו מרבית השפים, היא שקטה בטוחה בעצמה ובעלת אישיות מקסימה".

Rosetta

הלנה פואולאקה, הלסינקי

פואולאקה נולדה בפילנד ועובדת ב–Savoy בהלסינקי. את הכשרתה עשתה עם כמה מהשמות הגדולים ביותר של הגסטרונומיה האירופית, דוגמת פייר גנייר, גורדון רמזי וגם פייר קופמן שמציין אותה כאחת מאנשי המטבח העילי החביבים עליו. "היא שפית מדהימה ואישה יחידה במינה", הוא אומרת. "היא עבדה אצלי במשך שנים וניהלה את המסעדה שלי. היא הייתה שתלטנית מאוד במטבח, אבל היא שפית מהדרגה הראשונה".

Helena Puolakka

נדיה סנטיני, קנטו סולוליו, איטליה

סנטיני משלבת את המטבח הצרפתי הקלאסי עם המטבח האיטלקי ב–Dal Pescatore בצפון איטליה. אן סופי פיק מתארת אותה כידידה ומקור השראה, כך גם עמיתתה, השפית הצרפתית מישל בראס. "במשך תקופה ארוכה הרגשתי קצת בודדה בגלל הסיפור שלי, כי אני אוטודידקטית וכי אני אישה והייתי צריכה להתקבל בעולם שהוא בעיקרו גברי ויש בו מעט נשים", היא אומרת. "מישל בראס, אוטודידקטית, השיגה שלושה כוכבים, נדיה סנטיני, אישה, השיגה שלושה כוכבים. הן מראות לי את הדרך".

קלייר סמיתץ במסעדה שלה
Miles Willis / Bloomberg
נדיה סנטיני

קלייר סמית, לונדון

סמית עמדה במשך תקופה ארוכה בראש המסעדה בת שלושת הכוכבים של גורדון רמזי. כיום יש לה שתי מסעדות משל עצמה ב–Core by Clare Smyth. השף בעל שלושת כוכבי מישלן קייל קונוטון מ–SingleThread בהלדסברג קליפורניה הוא שבחר בה. "היא מעוררת בי השראה", הוא אומר. "היא לא רק מבשלת כמה מהמנות המדהימות ביותר ביופיין בעולם כיום בכוונה מלאת מחשבה, היא גם מנהיגה מדהימה ודוגלת ברבים מהערכים שאנו זקוקים להם בתעשייה שלנו".

קלייר סמית

הלנה ריזו, סאו פאולו

ריזו היא בעלי המסעדה Maní בסאו פאולו, שם היא יוצרת מנות מודרניות בעזרת חומרי גלם ברזילאים. היא הבחירה של המסעדן (ודי־ג'יי לשעבר) ליו פסקין ממסעדת Palomar בלונדון. "ברזיל הייתה ביתי השני במשך יותר מ–15 שנה ובחרתי בהלנה בגלל השילוב של תוצרת ברזיל עם טכניקות שלמדה, שיוצרים יחד חוויה מרגשת ביותר".

הלנה ריזו

סאימה תומפסון, לונדון

הלנה ריזו

תומפסון הייתה בת 29 כשאובחנה כחולת מסרטן. היא ידועה בזכות הבלוג שלה "קארי וסרטן", כמו גם בזכות האוכל הפונג'אבי שהיא מגישה יחד עם אמה נבילה ב–Masala Wala Cafe בברוקלי, לונדון. תומפסון היא הבחירה של אסמה חאן מ–Darjeeling Express. "סאימה מחלקת את זמנה בין העבודה במסעדה ובפעילותה שנועדה לעורר את המודעות לסרטן ולדעות הקדומות כלפי המחלה בקהילת השחורים, יוצאי אסיה ושאר המיעוטים", היא אומרת.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות