צלעות טלה בטאבון ו"אוכל של עניים משודרג": שני בתי אוכל מעניינים בעכו - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צלעות טלה בטאבון ו"אוכל של עניים משודרג": שני בתי אוכל מעניינים בעכו

לכתבה
מסעדת לוג'ו. מטבח עכואי לצד מנות בהשראה איטלקית Vexo digital marketing

אוכל שאמי מסורתי וטאבון בלב המסעדה - אכילת דגים היא לא קונספט חדש בעכו, ובכל זאת שני מקומות שנפתחו לאחרונה בעיר העתיקה מנסים לתת פרשנות חדשה בנוף המוכר

5תגובות

כעיר שנמצאת על שפת הים התיכון, עכו ידועה במסעדות הדגים שלה. ובכל זאת, כל מסעדה חדשה שנפתחת מבקשת לתרום משהו חדש לנוף. בשני מקומות חדשים יחסית שנפתחו בתקופה האחרונה בעיר העתיקה, מתגבשים מספר אלמנטים מוכרים לכדי תוצר אחר.

במסעדת "לוג'ו" שילבו את קונספט מסעדת הטאבון עם מסעדת דגים. פירות ים פוגשים שלל סלטים ובצקים, אם תרצו, שהופכים לתוצאה משמחת. 

מסעדת לוג'ו
Vexo digital marketing

המסעדה נפתחה באזור הטיילת של עכו על ידי זוג המסעדנים עיסא ומנאר אליאס, שמחזיקים גם במסעדת "קנטרה" בעיר. השניים חברו לשף שאדי בשארה (אוליבו, אלבאבור), ויחד הקימו מסעדה רחבה שבמרכזה טאבון אבן. "אנחנו עובדים בענף המסעדנות כבר תשע שנים", מספרת אליאס. "למעשה, את המסעדה הראשונה פתחנו בדיוק לפני תשע שנים בעיר העתיקה של עכו. אני חושבת שמאז למדנו המון והתפתחנו, כך שהמקום הנוכחי הוא מבחינתי עליית מדרגה. משמעות המילה לוג'ו היא הנאה, ובמהלך הזמן שהמקום פועל, אנשים שיוצאים מפה מסכימים עם השם".

מסעדת לוג'ו
Vexo digital marketing
מסעדת לוג'ו
Vexo digital marketing

למרות שהקונוטציה המיידית שעולה למשמע "טאבון" היא בשר, התפריט נוצר מתוך רצון לתת מענה גם לצמחונים ולטבעונים. חלק גדול מהמנות גם חורג מטווח הפיצה והסמבוסק. "שתיים ממנות הדגל שלנו הן הלברק וצלעות הטלה, שהטאבון מעניק להן טעם מיוחד", היא אומרת. השף בשארה מתמחה בשילוב של מטבח גלילי מקומי עם המטבח האיטלקי וברוח זו הוא יצר בלוג'ו תפריט המבוסס על המטבח העכואי לצד מנות קלאסיות מוכרות שמקבלות תרגום מיוחד.

בין המנות הראשונות ניתן למצוא שווארמה קלמרי עם סלט עגבניות, בצל ועשבים בטחינת עמבה (45 שקלים); טורטליני לאבנה בחמאת נענע (42 שקלים); סלט פטוש עם גבינת ברינזה (42 שקלים); סלט עם עגבניות, רימונים, בורגול וגבינות (52 שקלים); סמבוסק אסאדו עגל עם גאודה, עגבניות טריות, רוטב ברביקיו ובצל מקורמל (65 שקלים); סמבוסק מסחן עוף עם סומק ותבלינים (55 שקלים) ומנות דגים ופירות ים. לא פחות מעניין הוא תפריט הבראנץ' המוגש פה דרך קבע עד השעה 14:00, שבמרכזו מנות כמו "בוקר גלילי" שכוללת מאפה זעתר, מאפה פלפלים, מאפה גבינות וצלחת ירקות טריים עם לבנה (45 שקלים); ו"בוקר עכואי" של פול מתובל בעגבניות ושום עם טחינה וביצה קשה, ירקות טריים וחמוצים (32 שקלים).

לוג'ו - בן עמי 6, עכו. 04-6497907. מדי יום, החל מ-8:00

פלוקה

מסעדת פלוקה
מוחמד מוסא

לפני מספר חודשים, נפתחה בעיר העתיקה של עכו מסעדת "פלוקה" במקום "סבידה" האהובה, שנסגרה בטרם עת. השף והבעלים סעיד שאמי מגיש במקום מנות דגים ופירות ים, שמגיעים מדי יום מרציף הדייגים הסמוך, ופירות וירקות שחוצים את הכביש, מהשוק ממול. שאמי, יליד עכו, רכש את ניסיונו במטבח, בעבודה אצל שכן עכואי ותיק, "אורי בורי", ובהתמחות במסעדות בלונדון. ובכל זאת בחר לחזור לשורשים, ולהגיש את מה שמוכר לו מהבית - מאכלי ים בסגנון ערבי שאמי. 

מסעדת פלוקה
מוחמד מוסא

"נכון שיש בעכו הרבה מסעדות דגים, אבל אני עושה דברים אחרת ולכן פלוקה היא ממש לא כמו כולן", אומר שאמי. "האוכל שאני מכין מסתמך על עונתיות, והוא גם הרבה יותר ביתי. הוא מבוסס ממש על מנות מסורתיות שהיה נהוג להכין כאן פעם - אוכל של עניים, אם תרצי. כדי לחדש, אני נותן לו פרשנות אחרת. גם מבחינת המבחר, אפשר למצוא כאן יותר מהלברק והדניס המוכרים". 

פירוש השם "פלוקה" הוא סירת דייג בערבית, והתפריט מתחייב לשם עד הסוף. בין המנות אפשר למצוא קרפצ'יו תמנון בציר דגים וירקות שורש (59 שקלים); פסטרמה של נתחי דג ים לבן, כבוש ומתובל (55 שקלים); חומוס עם נתחי פלמידה אדומה, מוקפצים בשמן זית ותבלינים (49 שקלים); סרדינים מפולטים במחבת עם שמן זית, שום, לימון, פלפל חריף וזעתר (85 שקלים); פילה אנשובי בכבישה ביתית עם שמן זית ונענע (35 שקלים); דגי ים בגריל או בטיגון עמוק לצד ריזוטו פריקי (80 שקלים); ושרימפס סודאני - שרימפס מאודה עם פלפלים חריפים, שום, לימון ופטרוזיליה (90 שקלים). כדאי לברר על ספיישלים טריים שהביא עמו הים, בהתאם לעונה ולדגה העולה ברשת, שכן המזל עשוי להאיר לכם פנים עם מליטות בגריל, ברבוניות מטוגנות, מקלובה דגים או קפוצ'ינו סרטנים. בתחום הקינוחים, נדמה ששאמי בחר להיצמד למסורת ולא לחרוג עם וריאציות עדכניות. בתפריט תמצאו כנאפה מסורתי או טבעוני עם חלבה, וממתק שוקולד עם הל.

מסעדת פלוקה
מוחמד מוסא

פלוקה - סלאח א-דין 14, עכו. 04-9811183.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות