הצפון הישן מתחדש בארבעה "ברים עם אוכל" שמפריחים את שם השממה - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הצפון הישן מתחדש בארבעה "ברים עם אוכל" שמפריחים את שם השממה

לכתבה
85/15 מאריאנה סטנסבה

שלושה ברים בירמיהו ועוד אחד באבן גבירול, מגיעים כדי לתת משהו שווה לאכול ליד כל השתייה הזו. בתפריט חלות בצל, קרפצ'יו תמנון, צ'יפס פולנטה ואלכוהול מטורלל

13תגובות

המגמה: ברים. סליחה, ברי אוכל. יותר ויותר שפים וקבוצות משקיעים (נקרא להם מסעדנים לצורך העניין) בוחרים לא לפתוח מסעדות שף ולאור המצב הלא מאוד פשוט בתחום הקולינרי הישראלי - פותחים ברי אוכל. אתם יכולים לחשוב לבד על שלל המשמעויות המסתתרות מאחורי המונח "ברי אוכל", רק נזכיר במלים אחרות - מוזיקה בווליום גבוה, מנות קצת יותר קטנות ומחירים? שלא נדע. ובכן, במסגרת מגמה זו נדמה שאין שבוע בלי פתיחה כזאת או אחרת של בר שמגדיר את עצמו כקולינרי. בקרב הברים נראה שהמטרה הראשית שלהם היא להנגיש עוד יותר את תרבות הבילוי. כלומר, להעביר ערב קליל, באווירה בלתי מחייבת, בלי להעמיס יותר מדי על הבטן. כולם מכוונים לקהל צעיר פלוס ולצעירים ברוחם שרוצים את "מגע השפים", אבל בעת ובעונה אחת מחפשים אוכל שלא לוקח את עצמו ברצינות תהומית. מספיק להזכיר שמות כמו שחקי שחקי של השפית יהלומה לוי, הקאנטרי קלאב של השף תומאס זוהר או פאפאסן של השף משה בדישי. הכירו את ארבעת המקומות הבולטים בתחום שנפתחו לאחרונה וצפו למבול, כשבתור עומדים ברים קולינריים של מאיר אדוני ועוד רבים.

85/15 – שף אלי שטיין עבד כסו-שף של ירון שלו בטוטו לפני כמה שנים ונחשב כבר אז מטאור מוכשר במיוחד. לפני כחמש שנים, כשאבי ביטון עזב את מסעדת אדורה, שטיין נכנס אליה והפך אותה לביסטרו עדכני יותר. במשך כמה חודשים הוא הספיק להגיש בה אוכל קלאסי עשוי לעילא אבל המסעדה נכנעה למצב כלכלי רע ונסגרה. אז פתח עם קבוצת משקיעים את בר הרעמסס במתחם השוק היווני ביפו ומאז הוא שם, לצד ייעוץ ותפריט אוכל שבנה לבר הבוקסה, למשל.

85/15
איזי קשיבנובסקי

לאחרונה פתחו שטיין ושותפיו מעין גסטרו בר אינטימי ויומיומי במרכז העיר. תמצאו פה שימוש נרחב בדגים טריים ופירות ים, לצד ירקות ומנות בשר קטנות ולא מכבידות. ההשראה מגיעה ממטבחי העולם ומבקשת לשלב בין מטבחים צנועים של בתי מרזח ברחבי אירופה, כאשר האלכוהול הוא לעולם שחקן חיזוק משמעותי. בתפריט, המתומחר במתינות (24-86 שקלים) מנות כמו קרפצ'יו תמנון ופפריקה ספרדית מעושנת, סביצ'ה אינטיאס עם בצלים מוחמצים ושמן צ'ילי, ברוסקטה בקר מפורק ובצל מקורמל, נתח קצבים עם מיונז חרדל פיקנטי, חזה ברווז על קרם שורשים, פילה בר ים על תבשיל חובזה ועולש ועוד.

מלכי ישראל 15 פינת גורדון 15, תל אביב. 03-7484450.

הצפון הישן – לפני כמה חדשים נסגר בית הקפה ג'רמייה, שפעל כ-12 שנים בפינת הרחובות דיזנגוף-ירמיהו והפך מזוהה מאד עם המתחם. סגירתו ציערה אולי את יושבי הקבע, אבל עד מהרה הם זכו לשחקן חיזוק מפתיע באזור, במקומו של הקפה הוותיק. מי שלקחו את המושכות של המקום החדש היו לקוחות קבועים בבית הקפה שנסגר, ומכיוון שבאמתחתם נסיון עשיר בחיי הלילה בעיר היה זה אך טבעי שייכנסו גם לנכס הזה ויהפכו אותו למעין גסטרו בר, כמיטב הבנתם. ניסן לרידו (לשעבר אוטו, גוסיפ, גלינה ואחרים) חבר לדודי לנדר (פאי, אלפאבית ויאסו) ואיתי שפירא (פיאצה לשעבר).

הצפון הישן
שי נייבורג
הצפון הישן
שי נייבורג

בתפריט טפאס כמו ארטישוק צרוב על צזיקי, זוקיני פריך על לאבנה, ברוקולי צרוב על תום (19 שקלים) ומנות כמו צ'יפס פולנטה עם רוטב טרטר (34 שקלים), סלט שוק עם כנאפה בולגרית (49 שקלים), ברוסקטה של טרטר בקר עם ארטישוק וצנוברים קלויים (52 שקלים), מעורב ירושלמי על טחינה (55 שקלים) ועוד. במתוקים קראק פאי, כנאפה וקסטה של חורף. כדאי לדעת שבמהלך השבוע יש האפי האוור בין השעות 18:00-20:00, במהלכו מחירי האלכוהול נחתכים ב- 50% ומחירי האוכל ב- 25%. לאחרונה החלו להגיש פה בראנץ' סופשבוע שכדאי לבדוק.

דיזנגוף 306 (פינת ירמיהו), תל אביב. 03-7485040.

בזאר 32 – נשארים באותו הבלוק, ממש שני בתים מהצפון הישן, פה נפתח לאחרונה הגסטרו בר "בזאר 32" על שם מספר הבית בו הוא שוכן. במקום בה שכנה מסעדת פו סושי, לקחו פרנסיה - קבוצת פו (ני-שי, קיסו, פו ואחרות) - את המקום והחליטו לצקת לו תוכן חדש, לא אסיאתי, ובכך לגוון את הנוף הקולינרי השולט בשאר מסעדות הקבוצה. לצורך כך הם הכניסו למטבח את אמרי בריל וזיו מנשה, מי שהכירו עוד במטבח של מסעדת ויולט, הראשונה של שף יוסי שטרית במושב אודים. השניים המשיכו עמו לקיטשן מרקט ואז גם למשייה. הם חברו לשלמה בונפיל, ברמן ותיק ומוערך ששותף בברים הונולולו וספייסהאוס וידו גם במשקאות של מסעדת באנה הטבעונית.

בזאר 32
שני בריל
בזאר 32
שני בריל

התפריט כאן קטן ומהודק והוא מחמיא לאלכוהול המטורלל שמוגש לצידו. תמצאו כאן מנות שוברות שגרה כמו בוריק עם ברווז, תפוח אדמה ואריסה (40 שקלים), פולנטה עשויה סולת, ביצה מושלמת ותבשיל מנגולד, זעתר וסומק (40 שקלים), בטטה צלויה בחמאת לימון וגרניום (34 שקלים), פטריית מלך היער עם תירס גילי, קייל חרוך וגאודה מיושנת (58 שקלים), לחוח כוסמין עם שוק טלה, טחינה וירקות כבושים (88 שקלים), שקדי עגל עם עדשים שחורות, שזיפים ובהרט (68 שקלים).

ירמיהו 32, תל אביב. כל יום החל מ-18:00. 03-5460777.

The Reguers – נדמה שהפתיחה המעניינת ביותר מבין האחרונות ואולי גם הטבעית ביותר היא זו של בר הריגרס החדש. הבר החדש נפתח באמצע רחוב ירמיהו, בקטע הרחוב בו מתחילים עסקי האוכל, ממש מול המבנה של קולנוע פאר. עד לא מזמן שכנה כאן המסעדה היוונית ספרטה ולפניה אכלסו המבנה הזה שלל כישלונות קולינריים שלא השאירו חותם. האם המקום החדש כאן כדי לשבור את הג'ינקס? ימים יגידו.

The Reguers
נועם בן גוריון
שיפודים
נועם בן גוריון

בעליו של המקום החדש הוא רובי ריגר והוא פתח מקום פשוט וצנוע, בר כמו של פעם, מקום של חברים, בו אפשר לשבת ולשתות בכיף וגם לאכול אוכל טוב ליד. לא אוכל גדול או כזה שעושה מעצמו עניין אבל בהחלט עשוי כהלכה. כך, לצד בירות, יינות ואלכוהול במחירים מתונים במיוחד, תמצאו פה תפריט אוכל שמתומחר, אף הוא, בנעימות. בתפריט מנות כמו סלט קצוץ, חציל עם סלסה ורודה וטחינה, ירקות בגריל או מטוגנים ונדמה שגולת הכותרת הם שיפודי בשר שמספקת הקצבייה של "חוות צוק", בהם תמצאו שיפודי פרגית, כבד ולבבות, קבב טלה על טחינה מנטה ושיפוד יומי מתחלף. עוד בתפריט צ'יפס, חלת בצל, שניצלונים וגם שרימפס וקלמרי עשויים על הגריל או מטוגנים (18-31 שקלים).

רחוב ירמיהו 54, תל אביב. 054-4748586.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות