המסעדן שכבש את מודיעין מגיע לטרוף את המרכז עם בשר. הרבה בשר - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המסעדן שכבש את מודיעין מגיע לטרוף את המרכז עם בשר. הרבה בשר

לכתבה
מבחינת הבשרים אנחנו מביאים הרבה מאד בשר של עגלות כי זה בשר יותר שמן, באופן טבעי, יותר משוייש והישראלים אוהבים אותו מאד אסף קרלה

בהמשך לטרנד עישון הבשרים בשנה שעברה, ובאזור שמציע לא מעט מסעדות בשריות, נפתחה מסעדה חדשה שבכל זאת מנסה להביא את הבשורה

26תגובות

גל המעשנות והמסעדות המתמחות בבשר שמכה בארץ בשנתיים האחרונות, אינו מראה סימנים של חולשה. נסו למשל להזמין מקום במסעדת פיטמאסטר שנפתחה בדצמבר האחרון בפתח תקווה והבינו את עוצמת החיבה של הקהל לבשר וארוחות שחיתות. יכול להיות שמדובר בתשובה לטבעונות שמתחזקת בד בבד, ויכול להיות שעישון הבשר חשף זווית חדשה בפני קרניבורים נצחיים. כך או אחרת, גם בתחילת 2020 אנחנו עדים לעוד ועוד מקומות שנפתחים, תוך מתן דגש על הכנת נתחים גדולים.

ממשיך את הקו "גסטון", סטייק האוס גדול שנפתח בינואר במרכז הארץ, שבנוי כחלל מרווח בעיצוב שמתכתב עם מוסדות בשר ניו יורקיים. ניכר שהאדם בעומד מאחוריו ראה דבר או שניים בחייו, וכיוון אל מקומות מעבר לים. אלא שיותם לגזיאל, הבעלים, הוא רק בן 31. "את גסטון פתחתי לפני שנתיים וחצי ברעות", מספר לגזיאל. "היא עבדה מצוין, אבל לאחרונה החוזה שלנו שם הסתיים וזו נראתה לי כמו הזדמנות טובה לפתוח אותה מחדש במקום אחר וללכת עד הקצה".

יותם  לגזיאל
אסף קרלה

למרות שמקומות שמגישים בשר לא חסרים באיירפורט סיטי, מתוכם לא מעט מתהדרים במילה "בשרים" בצורה כזו או אחרת בשמם, לגזיאל תופס את מסעדתו כחריגה בנוף. "אני לא חושב שיש פה מספיק מסעדות בשרים רציניות, ויש מקום לכולן", הוא אומר. "יש לנו את הספקים הכי טובים בארץ, ומביאים מכל אחד את הנתחים המשובחים שהוא מציע. כמובן שאני מדבר על בקר ישראלי טרי מזנים מובחרים שעובר יישון פה במקום ומוצע גם בנתחים גדולים של עד שני קילו". 

לגזיאל עצמו הוא נצר לאנשי בשר מוכרים בארץ (משפחתו היא בעלת "אטליז לגזיאל"), אבל לעולם הקולינריה נחשף דרך עבודה בעמדות שונות במסעדה. "עבדתי בכל עמדה אפשרית", הוא מספר. "שטפתי כלים ובישלתי, אבל גם מילצרתי וניהלתי את הפלור. הניסיון הזה הוא מה שנתן לי את הביטחון לפתוח מקום משלי". התזזתיות שלו היתה שם כבר מגיל צעיר. אחרי הצבא השתמש במענק הצבאי ובחסכונותיו כדי לפתוח דוכן שווארמה בקניון עזריאלי במודיעין. "העסק עבד טוב, אבל מכרתי אותו אחרי שנה ועברתי לדבר הבא", אומר לגזיאל. "פתחתי את מסעדת פדריק, שהיא אחד מסיפורי ההצלחה של מודיעין. הסיבה היא שזה ביסטרו קלאסי שפונה לכל המשפחה". 

גסטון
אסף קרלה

אחרי שהמשיך ופתח עוד מסעדה איטלקית והחל לייעץ לבתי קפה ומסעדות, כדי לעזור לאחרים להימנע מהטעויות שלו, הגיע ל"גסטון", שנפתחה בראשית דרכה בבריכת השחייה האזורית. למסעדת הבשרים הזו הגיעו זללנים שמבקשים לאכול ארוחה רצינית, עם סטייק טוב במרכזה. עם המעבר, לגזיאל יצר תפריט מצומצם יחסית, נטול גימיקים או הסחות דעת ומציע בו מספר נתחים שמתיישנים במקום מדי יום. "אנחנו מביאים הרבה מאד בשר עגלות, כי זה בשר יותר שמן באופן טבעי, שהישראלים מאוד אוהבים", הוא מסביר. למרות שיש סלטים, גם המנות הראשונות בולטות באחוזי הבשר שבהן.

גסטון
אסף קרלה

האלמנט המקומי אינו שמור רק לבשר הבקר, אלא גם ליין. "שמנו דגש על יקבים מקומיים קרובים אלינו, ממש פה מהאזור" אומר לגזיאל. "זה נעים ומזכיר לי מקומות דומים בחו"ל שמחוברים ליצרנות המקומית והקרובה אליהם. את יין הבית שלנו למשל, מותג פרטי שלנו, מכינים במיוחד בעבורנו ב'יקב רות' שבכפר רות הסמוך. אנחנו מנסים להוכיח שאפשר למכור יין ישראלי במחירים נמוכים יחסית. זו מטרה נעלה בעיניי, שאנשים ישתו יין, בטח ליד הסטייק".

אז מה אוכלים כאן וכמה זה עולה?

בניגוד למסעדה הקודמת שפעלה רק בשעות הערב, המקום החדש פתוח גם בצהריים ומגיש עסקיות. למנות ראשונות מוגשות מנות כמו אספרגוס בציפוי פנקו פריך עם רוטב יין לבן, שום, לימון וביצה; כבד אווז עם פירה כמהין ויין אדום; קרפצ'יו סלק וגבינת עיזים; קרפצ'יו פילה בקר; מחבת עם נתחוני פילה בקר, ארוגולה ופרמז'ן; כבד קצוץ עם חמאה, מרווה, טבעות בצל ויין אדום; וסלט קיסר קלאסי (19-67 שקלים).

גסטון
אסף קרלה

בעיקריות נתחים כמו פריים ריב, פורטרהאוס, ניו יורק סטייק, שאטובריאן, אנטרקוט ואחרים ונתח יומי ברוטב מייפל ופלאמבה של ג'ק דניאלס (החל מ- 35 שקלים למאה גרם). בגזרת התוספות תמצאו טבעות בצל, גראטן תפוחי אדמה, ראש כרובית בחמאת שום ועשבים, קרם תרד בשמנת, תפוחי אדמה בתנור עם קרם פרש וחזה אווז ועוד. ליד האוכל מציעים כאן לא מעט יינות ישראליים, בהם את יין הבית שמיוצר ביקב רות, וקינוחים אמריקאים כמו עוגת גבינה ניו יורקית וקראק פאי על בסיס שיבולת שועל וחמאה לצד קרם פרש. 

גסטון - הנגב 5, איירפורט סיטי. 08-9265775. שעות פעילות: כל השבוע בין 12:00-23:00



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות