בובה של מקום: מסעדת Poupée החדשה של השף אורן אסידו - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

בובה של מקום: מסעדת Poupée החדשה של השף אורן אסידו

לכתבה
דרור עינב

מסעדות הרסטו קלאב עושות קאמבק - דווקא באזור שיפוצים של הרכבת הקלה. בגרסת 2020 האווירה מושפעת מצרפת, עיצוב הפנים מרוסיה והתפריט של השף אורן אסידו הישר ממרוקו

13תגובות

לפני שני עשורים פעלו בתל אביב מגה ברים בתוך חללים גדולים, שנתנו דגש גם האוכל. כעת נראה שכמו כל אופנה, גם זו עתידה לחזור. בצומת הרחובות אלנבי ויהודה הלוי, שכבר כמה שנים נראה כמו אתר חפירות, נפתחה השבוע אחרי הרצה מסעדת פופה (Poupée). החלל שידע מועדונים רבים ועבר לא מעט גלגולים לאורך השנים, הופך כעת אחרי מקצה שיפוצים שהושקעו בו מיליונים, למסעדה גדולה עם יומרה גדולה באווירת פיין דיינינג. 

ספייריבס טלה מסעדת פופה
דרור עינב

למרות תנאי השטח הבעייתיים, המיזם השאפתני מבקש להציע חוויית בילוי שלמה, ששואבת את השראתה מרסטו-קלאבים, שמציעים ארוחה והחל מחצות גם מסיבה, כשהחלל הופך למעין מועדון. על הצד הקולינרי אחראים השפים יוני סעדה, שף צרפתי ממוצא ישראלי שמפעיל בפריז את מסעדת Bagnard ואורן אסידו, זוכה העונה השלישית של "מאסטר שף" שהספיק לעבוד עם מאיר אדוני ולהוביל את הבר הקולינרי הירושלמי "הדקל", ממשפחת מחניודה.

"Poupée הוא מרחב שמציע חוויית בילוי מתגלגלת חדשה, כלומר מי שיגיע בשבע בערב יבלה בצורה שונה בתכלית ממי שיגיע בחצות", אומר אסידו. "כמו שיש בצבא דרדור אמצעים, ככה אצלנו המוזיקה והתאורה ישתנו, והחלל יקבל אופי יותר אפלולי וסקסי. יש בחלל מעגלי אחד בר, שולחנות ופינות שרינג, כך שיש קשר עין בין הסועדים והבליינים, שיתחדד בשעות המאוחרות יותר".

אורן אסידו ויוני סעדה במסעדת פופה
מאי ברון

השניים יצרו תפריט שנע בין המטבח הצרפתי הקלאסי לים תיכוני המודרני. בעוד שהצד הצרפתי בשותפות יהיה נוכח במקום שלושה ימים בכל חודש, אסידו יוביל את המטבח עם הטעמים שהוא מכיר מהבית: "אני עושה פה אוכל שהבסיס שלו הוא המטבח המרוקאי שגדלתי עליו ולא מתנצל", אומר אסידו. "כאן אני נותן לו פרשנות משלי עם טכניקות ממטבחים שונים והשפעות צרפתיות קלאסיות. כך, למשל, אני מגיש כאן מנה של ארטישוק ירושלמי עם גבינת עומר או בריוש תימני שהפתיחה שלו מזכירה בצק קובנה, אבל הוא גדוש בחמאה. גם מרק חרירה, שהוא המנה הכי מרוקאית, יוגש כאן עם יוגורט ודג מפורק".

מסעדת פופה
אורי אקרמן

אז מה אוכלים כאן וכמה זה עולה?

בניגוד למקומות שמרחיבים את שעות הפעילות אל הצהריים והבוקר, התפריט של Poupée יזלוג אל הצד השני של היממה, עם מנות ליליות קטנות של טאפאס ופינגר פוד. לדברי אסידו לא צפוי סרוויס צהריים בקרוב, גם לא ארוחות סוף שבוע ואפילו לא בראנצ'ים.

בתפריט הקבוע אפשר למצוא בין המנות הראשונות בריוש תימני עם חמאת מרווה וגרידת עגבניות (32 שקלים); סשימי אינטיאס עם קשיו, פלחי הדרים, רכז רימונים ושמן מטבוחה (62 שקלים); סלט קיסר עם חסה, שעועית ירוקה וביצה רכה (56 שקלים); טרטר לוקוס עם קרם שורש סלרי ובורגול קריספי (64 שקלים). בין העיקריות מציעים שקדי עגל מעושנים עם גזרים צבעוניים יוגורט ואריסה (67 שקלים); ניוקי פריזאי עם חמאת צ'רשי, אפונת שלג וקראמבל זיתי טאסוס (87 שקלים); ספייריבס טלה בגלייז בהרט עם בטטה במלח וסלט ירוק (94 שקלים); דג ים עם שומר ואספרגוס בחמאה לבנה וערק (128 שקלים); פילה עגלה עם פטריות בקרמל ראס אל חנות וארטישוק ירושלמי קונפי (158 שקלים).

Poupée - יהודה הלוי 46, תל אביב. 077-2302777. פתוח בימים שני-שבת, מ-19 ועד אחרון הלקוחות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות