חכמת הפרעצל: בית קפה חדש לאופה ערן שרויטמן - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חכמת הפרעצל: בית קפה חדש לאופה ערן שרויטמן

לכתבה
פרעצל עם קורנביף ב"שרויטמן בייקרי" ערן לאור

האופה ערן שרויטמן שולח את לחמו מעבר לאיילון, ופותח מקום חדש עם אופי קצת יותר תל אביבי. את הלחמים והפרעצלים המפורסמים הוא ימשיך להכין ידנית

7תגובות

חציית איילון למטרות שחורגות מעבודה באחד מהמגדלים המעוצבים שגודשים את רחוב יגאל אלון וסביבתו, נתפסת בעיני לא מעט תל אביבים כהצעה מגונה. בעבורם סצינת בתי הקפה השוקקת בתל אביב, כאילו נעצרת בגבול דרך השלום. הפלאפליות והסלטיות שפועלות לטובת ההייטקיסטים העסוקים לא סיפקו סיבה מיוחדת להגיע לשכונה לארוחה, יוצא מן הכלל היה חיים כהן ויפו תל אביב שלו, אבל כאן אנחנו גולשים כבר לעבר מסעדות היוקרה. אבל אז הגיע שרויטמן

בית הקפה שנפתח לפני שלוש שנים בנחלת יצחק נועד בתחילה לספק את הביקוש באזור לקפה טוב ומאפה נהדר לצדו והפך מהר מאוד למוסד - לא רק עבור תושבי האזור, אלא גם עבור אורחים ממרכז העיר, שהיו מוכנים לעשות את הדרך במיוחד. ובכל זאת, לשמחתם של רבים אחרים, האופה ערן שרוימן החליט לעשות את הדרך ללב העיר, עם בית קפה חדש שצפוי להיפתח במאי הקרוב ברחוב טשרניחוסקי: "אני לא סוגר את המקום בנחלת יצחק, אלא פותח אחד בנוסף", אומר שרויטמן. "במהות של העיסוק תמיד הייתי במרכז העיר, אבל המון לקוחות פונים אלי ומבקשים שאגיע לכאן כי קשה להם להגיע למזרח העיר. מבחינתי זו סגירת מעגל כי התחלתי במסעדות כאן".

לחם בשרויטמן
ערן שרויטמן

לאור העובדה שבית הקפה מלא עד אפס מקום לאורך כמעט כל שעות הפעילות (בשישי כדאי להתייצב עם הפתיחה בשעה 7 כדי לא לעמוד בתור), התעוררו לא מעט תהיות לגבי התרחבות, אבל נדמה שה'אני מאמין' של שרויטמן נוגד את מה שקורה בעולם המסעדנות בעיר הגדולה. "חשוב לי הקשר עם הלקוחות ועם הקהילה" הוא אומר. "מהסיבה הזו בחרתי מקום מרכזי מצד אחד, ומצד שני, עדיין סולידי וקצת מחוץ לעין - מעין שכונה פריזאית צדדית שקטה. זה לא מקום סואן כמו כיכר דיזנגוף". 

אופי המקום החדש צפוי לשמור על הציביון השכונתי של נחלת יצחק, וגם בגזרת התפריט לא צפויים שינויים מהותיים, למעט התאמות לאווירה באזור. "התפריט הקיים אהוב והוא עובד", הוא מספר. "מעבר לזה אוסיף עוד דברים כי מרכז תל אביב שונה משכונת נחלת יצחק. אני לא רוצה להתייחב על כלום, כי אני עדיין לא יודע איך המוצרים יתקבלו, אבל אוסיף ניואנסים שמתאימים יותר ללב העיר – אולי טיפה ימשכו אותי יותר לכיוון של אוכל, אולי יהיה גם טיפה אלכוהול". 

פרעצל בשרויטמן
ערן שרויטמן

מה לגבי ביקוש למאכלים טרנדיים שמכינים בהרבה מקומות במרכז העיר?

"אני קנאי ליצירה ולמקוריות שלי, ובגלל זה על כל דבר אני שוקד הרבה מאוד זמן ומוודא שאפילו לכאורה או למראית עין לא ייראה שאני בזרם של כולם – אפילו את הספולייאטלה הפסקתי להכין כשהוא הציף את העיר. אני מפתח יום יום את המוצר וזה בא לידי ביטוי באופן חודשי וחצי שנתי. אני מעדיף לייצר מוצרים שייחודים לי בגזרת הקונדיטוריה והמתוקים, מאשר לשים משהו בתפריט שאפשר למצוא בהמון מקומות - גם אם הוא יהיה בין הטובים בעיר. אצלי אפשר למצוא מיליונר שורטברד, מאפי שמרים ושטרודל. אני מבטיח שאחרי שאפתור כמה עניינים טכניים גם אכניס קרואסון לתפריט - אבל גם הוא לא יהיה סטנדטי". 

View this post on Instagram

בקרוב.....

A post shared by Eran Shroitmann (@shroitmann) on

שרויטמן חושף את התוכנית למקום החדש

גם בכל מה שקשור ללחם שרויטמן לא מוכן להתפשר. הוא מסרב לעבוד עם מכונות ודבק בעבודה ידנית - את הפרעצלים שלו מעצבים האופים אחד אחד מדי יום. "אני מעדיף לעבוד בצורות שפסו מן העולם", מספר שרויטמן. "אף אחד לא מכין לחמים בלישה ידנית יותר. חשוב לי להפיץ את הבשורה. זו הסיבה שאף פעם לא אהיה גדול. אני יכול להרוויח יותר מבעבר, אבל אני בוחר שלא. אני מעדיף להקדיש זמן למשפחה, ולעבוד בצורה שגורמת לעובדים להישאר איתי הרבה זמן. זה נדיר בעולם הזה. אני מאוד אוהב לשרת את האנשים שמגיעים אלי ורוצה לתת להם מוצר שאני מאמין בו - ואני מאמין בלחם שלי". 

אתה לא חושב שתתקשה לשמור על רמת האפייה כשתתפצל לשני מקומות?

"אני מחשיב את עצמי כמנהל לא רע ולא אעשה שום מהלך שיזיז בפסיק את האיכות של מה שאני מייצר. אני פנאט בענייני איכות. כמות הייצור בפועל תישאר אותו הדבר ורוב הייצור המוחלט יישאר בנחלת יצחק. 10% מהדברים אעביר לאפייה במקום החדש. אני מספק לחם למסעדות בתל אביב כבר הרבה שנים, עוד לפני שבית הקפה נפתח. בשבועות האחרונים, כשהכל קורם עור וגידים, אני לא לוקח לקוחות חדשים, ואפילו הורדתי כמה. במקום שחלק מהתוצרת יגיע למסעדות אחרות, זה יישאר אצלי. אני רוצה שליטה מלאה על הכל". 

עוגת גבינה בשרויטמן
ערן שרויטמן

בית הקפה שצפוי להיפתח במאי יפעל לאורך השבוע, בין הימים ראשון-חמישי עד 16:30, ובימי שישי עד 15:00. בשבת המקום יהיה סגור. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות