שובו של האוכל הווייטנאמי: ניט נוי בשוק הנמל - חדשות האוכל - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שובו של האוכל הווייטנאמי: ניט נוי בשוק הנמל

לכתבה
ניקי טרוק

השפים לילך רווה וגיא רובננקו חוזרים לחזית סצינת המסעדות עם מקום אסיאתי חדש שיפעל כמגרש המשחקים שלהם. עומד להיות שם חריף

תגובות

המטבחים האסיאתיים הם מהפופולריים במסעדות בארץ, ובכל זאת, גלי הסגירות של השנתיים האחרונות לא פסחו על כמה מהמקומות בתל אביב, שלא היססו לאתגר את הסועדים הישראלים עם טעמים נאמנים למקור, בהם פלורנטין האוס, דה באן וצ'יינה קלאב, אסיה ומקונג. בהתאם למגמה הרווחת, המסעדות האסיאתיות נפתחות בגלגול החדש כדוכני אוכל קטנים באזור שוק הכרמל המתויר, שבמקום אווירה רשמית יותר, מציעים אוכל רחוב מרחבי אסיה, החל ממרקים מסורתיים ועד מנות נודלס תאילנדיות. כעת גם בצפון תל אביב נפתח מקום חדש שנפתח במתכונת פחות רשמית ומאורגנת.

ניט נוי (טיפ טיפה בתאילנדית) היא המסעדה החדשה של לילך רווה מ'אסיה' שפעלה בשוק הפשפשים וגיא רובננקו מ'מקונג' בנחלת בנימין. רווה הרבתה להתארח בערבי ספיישל אצל רובננקו, ואחרי שמסעדותיהם נסגרו, הם המשיכו לשתף פעולה במשך תקופה לא קצרה במסגרת מיזם Eatwith. לאור זאת, חזרתם המשותפת הרשמית אל עולם המסעדנות היא צעד מתבקש.

לילך רווה וגיא רובננקו במסעדת ניט נוי
איגור לובנסקי

"עוד לפני שפתחתי את מקונג, לילך ואני בישלנו ארוחות ביחד", מספר רובננקו. "גם הארוחות ב-Eatwith היו כיף גדול, אבל זה לא היה פשוט לוגיסטית. אירוח בבית הוא משימה מורכבת גם מבחינת המקום וגם מבחינת היעדר ציוד מקצועי. כשמצאנו את עצמנו מתפשרים, התחלנו לחשוב על מקום שיאפשר לנו לעשות בו את הארוחות שלנו ולערוך סדנאות. הגענו לשוק הנמל והכל נפל במקום הנכון".

המבנה המדובר הוא החלל בכניסה לשוק נמל תל אביב, בו פעלו בעבר המסעדות "איטלקי מקומי", "יהלומה בנמל" ו"טאפאס בשוק" של ברק אהרוני והאחים ירזין. "שוק האיכרים עובד חזק בצהריים ונחלש בערב, לכן חשבנו שנוכל לעשות משהו קצת אחר", אומר רובננקו. "אנחנו גם פותחים בצהריים ועובדים עד הערב. לצד האוכל שנגיש, נערוך כאן סדנאות ואירועים קטנים. זה הולך להיות מעין מגרש משחקים שלנו". 

כנפי עוף במסעדת ניט נוי
ניקי טרוק

במהלך טיוליו במזרח, נשבה רובננקו בקסמם של מאכלים מבורמה ומלאוס. רווה למדה בישול במזרח והתמחתה במוסדות מקומיים, לרבות "נאם" בימיו הגדולים של השף דיוויד תומפסון. למרות שהמטבחים של תאילנד, וייטנאם, יונאן (דרום-מערב סין), לאוס וקמבודיה שונים זה מזה, שני השפים מצאו את קווי הדימיון שנובעים מהאקלים, ההיסטוריה והמסורות הקולינריות, ואותם גם מביאים לידי ביטוי בתפריט שהושפע מתרבות שוקי הלילה שצצים לעת ערב בעיירות ובכפרים. "התפריט שלנו סובב סביב סטריד פוד, אוכל של שווקים, בין אם כיסונים ובין אם מרקי אטריות", הוא אומר.

"בנינו תפריט קטן ושמח, וברגע שנתאושש מהפתיחה נתחיל לעשות גם מנות ספיישל. הרעיון הוא שתמיד יהיו דברים מיוחדים מהאזורים שלילך ואני אוהבים. לא סתם נהיינו חברים ושותפים. יש לנו עניין באותם מקומות; תאילנד, וייטנאם ויונאן, עם נגיעה למה שמחוצה להם. ביונאן למשל יש השפעה מוסלמית גדולה והאוכל משם פחות מוכר כאן אבל מתאים מאוד לטעמים שאנחנו אוהבים. הבאנו משם, למשל, מנת אטריות חיטה מתובלת בתבלינים חמים ומוגשת כמנה יבשה או עם ציר עוף רותח. יש גם מנה תאילנדית פחות מוכרת במערב של מרק ורוד מציר רותח, טופו אדום ותבלינים, שום וחומץ".

מי שזכה לאכול במקונג ודאי זוכר את הסנדוויץ' הבאן מי הוייטנאמי שהוגש שם. אוהביו ישמחו לגלות שהוא עתיד לחזור בקרוב עם שלל מילויים, כשבקיץ הקרוב ניתן יהיה אפילו לאסוף אותו מפוד טראק שיוקם ברחבה החיצונית של השוק. "פעם בחודש אנחנו מתכוונים גם לערוך ארוחה בלי מנות בחירה", רובננקו משתף. "זו תהיה ארוחה של תפריט סגור של מה שאנחנו אוהבים -  אוכל שהוא יותר הארדקור, לאנשים שאוכלים הכל. ארוחת חלקי פנים מצפון תאילנד, למשל, תתאים למי שרוצה לאכול אוכל יותר הרפתקני. זו הפסגה של שנינו וכל פעם הארוחה תהיה סביב נושא אחר - פירות ים מדרום תאילנד, בראנץ' משוגע עם אלכוהול תאילנדי והפתעות נוספות".

אז מה אוכלים כאן?

בתפריט ניתן למצוא קוואי טייאו – מרק עם אטריות אורז שמקורו בסין והתפשט בכל דרום-מזרח אסיה, ויוגש אצלם בגרסה התיאלנדית; בון – מנה ויאטנמית של אטריות אורז בטמפרטורת החדר עם המון עשבי תיבול, חמוצים, ותוספות כמו נתחי פרגיות צלויות ברוטב אדום (52 שקלים) או נתחי דג במרינדת כורכום ושמיר (48 שקלים) עם רוטב נוק צ'אם מתקתק-מלוח; כנפי עוף ברוטב של דבש וסיראצ'ה (36 שקלים), או כנפיים עם אבקת "מאלה" (תערובת תבלינים חריפה שמקורה ביונאן) ועלי נענע מטוגנים (36 שקלים); שרימפס בשום, פלפל שחור ורוטב דגים (38 שקלים); ג'יאו דזה מטוגנים במילוי פרגיות קצוצות וברוטב דבש, חומץ ופלפל סצ'ואן (44 שקלים); ג'יאו דזה מבושלים ומוגשים עם חומץ סיני שחור, רוטב סויה ושמן צ'ילי (48 שקלים).

ואיך האוכל ב"ניט נוי"? ביום שני הקרוב ביקורת של ערן לאור במדור "אוכל בעמידה"

ניט נוי - פתוח כל יום החל מ- 12 בצהריים. האנגר 12, שוק הנמל, נמל תל אביב. 054-9368904



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות