בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים נפלאים עם אבוקדו

באמריקה הלטינית נוהגים להמתיקו בדבש ומכינים ממנו גלידה, ואצלנו נהוג לאוכלו כשהוא מלוח וטרי. אם תתפסו את פרי האבוקדו כשהוא בשל בדיוק במידה הנכונה — תוכלו לשלב אותו עם חומרי גלם רבים ומגוונים

111תגובות

ראשוני האבוקדו מונחים בארגז שבשוק ואני חדל מן הדבר שנתכוונתי לעשותו, נוטל פרי אחד אל בין כפות ידי ומהרהר מה נאה אילן זה שנתן לנו מפירותיו. אחר אני אוסף עוד כמה מידידיו, עוטף אותם בנייר ומניח להם שיסיימו הבשלתם בקערה שעל דלפק המטבח. האבוקדו אינו מבשיל על העץ. כשהוא נעשה שמן דיו, אבל עודנו בהיר ונוקשה, קוטפים אותו איכרי המטעים ונותנים לו שיתרכך אצל אוהביו במטבחיהם.

בני המזל מוצאים בין הפירות הכבדים בשוק כמה שכבר הספיקו להבשיל דיים בעודם אצל הירקן ויכולים ליטול מהם ולמרוח מבשרם על פרוסת לחם טרי עוד באותו יום. מסיבה זו, אגב, על שום אותן שעות שבהן עשוי להתמזל גם מזלי, אני נושא עמי דרך קבע סכין מתקפלת בכיסי לכל מקום שאליו אני הולך. מי שמצא אבוקדו בשל, יסור ויקנה מיד כיכר לחם טרייה, יישב על שפת המדרכה או בגן הציבורי, יפרוס אל הלחם מן האבוקדו, יפזר מעליו מעט מלח וינגוס בו מלוא פה.

כמו הזדמנויות מקריות, גם פרי האבוקדו מבשיל בבת אחת ובבת אחת גם נס ליחו. זמן מה הוא אינו מוכן לאכילה, לרגע קצר הוא במיטבו ואחר כך שוב מרקיב וטעמו הופך למריר. את האבוקדו שעל דלפק המטבח אני ממשש באצבעותי מדי בוקר ומדי ערב, בוחן אם צווארם כבר רך דיו, שכן זו העת המדויקת לאוכלם. אם נתרככה גם תחתיתם, הם רכים מדי ופטוטרתם מרקיבה.

את האבוקדו אני קולף תחילה, ואחר כך חוצה לאורכו כדי לחלץ ממנו את הגלעין. שנים שמנסים המדענים והחקלאים לגדל אבוקדו ללא גלעין, או כזה שגלעינו קטן, אולם מי שיודע דרכם של פירות, כמו גם אנשים, יודע שטעמו של פרי שניטל גלעינו, גם אם יבהיק מירקות מזהרת, לעולם לא יהיה כבעבר.

כל תכליתו של הפרי לשמור על הגלעין, ומתוך משימתו זו הוא מכוון לצבעו ולטעמו ולמרקמו הייחודיים, ואם נגזלה ממנו תכליתו, הרי שגם הוא עצמו מאבד עניין וקמל לאטו. אני חותך מעט בבשר האבוקדו, מעטר אותו בפתיתי המלח הטוב ועסיס הלימון ואוכל ממנו בתאווה, שישפיע גם עלי מן התכלית והתוחלת והעניין והמשמעות.

מתכון לעוגת אבוקדו ואגוזים בזיגוג לימוני

עוגת אבוקדו ואגוזים בזיגוג לימוני
דן פרץ

מתכון לסלט רוסטביף ואבוקדו

סלט רוסטביף ואבוקדו
דן פרץ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו