בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שני מתכונים עם עגבניות וחצילים

בעונה הזאת, העגבניות והחצילים מתוקים ועסיסיים יותר מאלו שהבשילו בחורף על מדפי המרכול. שני מתכונים משלבים את הירקות הללו ויוצרים טעמים ייחודיים, האהובים מאוד גם על ילדים

5תגובות

דווקא בקיץ היוקד והיובשני, הפירות והירקות מתמלאים עסיס בהתרסה. האפרסקים והשזיפים שנשארו על העץ תוססים ממתק וממיץ, העגבניות מאדימות ועורן נמתח ומתמרק ואילו החצילים, כשהם טובים באמת, מתנפחים ומתעגלים ומסגילים על הגבעול.

אמנם, תחת מעטה הפלסטיק השקרני של החממות, גדלים החצילים והעגבניות גם בחורף ומגיעים אל מדפי המרכולים משך כל השנה, אולם קדמוניות הירקות והפירות אחת היא — להבשיל רק בעונה החמה בשנה — להפציע, להפיץ זרעיהם ולקמול. ונכון הדבר גם לבני־האדם.

עגבניות וחצילים המבשילים בקיץ לעולם יהיו מתוקים יותר ועסיסיים יותר ומתמסרים יותר מאלו שהבשילו בחורף על מדפי המרכול. ובמיוחד עדיפים אלו שגדלו באור השמש העזה ולא תחת מעטה הניילונים והריסוס. אוספים אותם אל הסל אצל הירקן, מארגז המונח בצל, ומביאים אותם ישר אל המטבח ואל המחבת, מבלי שיעברו במקרר ולו לרגע אחד. אפשר לאכול מהם כשהם טריים ונאים ואפשר לקצוץ בהם ולטגן ולערבב ולבשל עד שמיציהם מבעבעים ובשרם נחרך.

ואף־על־פי־כן כבר קשה לדמיין את חיינו ללא החציל והעגבנייה משך כל השנה. אולי, לפחות, יכולה העונה החמה להיות אימון לתשומת לב ולרגישות: טועמים מן הפירות והירקות במטבח ומבחינים כמה שונה טעמם, כמה מתוק בשרם וכמה דק עורם המתוח על פניהם, כמו אצל בני־האדם, בגיל בו מתחילה האהבה.

קציצות בשר וחצילים ברוטב עגבניות טריות

קציצות בשר וחצילים

 

חציל קלוי ביוגורט ומקלות בצל פריכים

חציל קלוי ביוגורט ומקלות בצל

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו