בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לפצח את הסוד: הפיסטוק הופך כל מתכון ליצירת אמנות

פסטה קפונטה ופיסטוקים; עוגת פיסטוקים,לימון ומי ורדים; פסטו פיסטוקים: המטבח הסיציליאני הוא פסיפס צבעוני מרתק, והפיסטוק הוא אחד המרכיבים הכי מפתיעים ומלהיבים בו

תגובות

סיציליה היא ארץ שכולה מרחבים ופריחה, האנשים בה חמים, חייכנים, עם תאווה לאוכל שופע ונדיב. והמטבח הסיציליאני יודע לייצר מנות שיש בהן שמחה — קחו את השימוש החכם בשפע הירקות שבו בורך, תוסיפו לזה את שמן הזית המעולה, הדגה המשובחת, עשבי התבלין, האגוזים והבשר שאיכותו מצוינת, ותבינו שהכל אפשרי באי שטוף השמש הזה.

אפשר לדמות את המטבח הסיציליאני לפסיפס ססגוני שכל חלק בו הורכב בזמן אחר. לעתים נדמה שהקשר בין החלקים לא ברור, אך כשטועמים מנה מקומית עשויה ביד אמן מבינים שהפסיפס הזה הוא בעצם יצירת אמנות נדירה. ייחודם של הסיציליאנים בסוד השילובים הבלתי אפשריים — הם יודעים להוסיף צימוקים לרוטב עגבניות, זרעי שומר לפסטה, טונה מעושנת לתבשילי בשר, זעפרן לעוגיות והל לגלידות. עושר הטעמים מרתק והתיבול נדיב ומדויק. אחד מחומרי הגלם הכי מפתיעים שבו הם משתמשים בנדיבות ובאומץ הוא הפיסטוק. הם מוסיפים פיסטוקים למגוון רחב של מנות בשילובי טעמים מפתיעים: משרים פיסטוקים שלמים ביין לבן ומשלבים אותם בתבשילי בשר וירקות, גורסים אותם לאבקה דקה כדי לזרות מעל פסטות עם עגבניות, צלפים וזרעי שומר, קוצצים אותם גס ותוחבים לבטני דגים שמנמנים וצולים על גחלים עם שפע מיץ לימון ושמן זית; בחלק הדרומי של האי גם טוחנים פיסטוקים וזעפרן לקמח כדי להעשיר מאפים וטארטים. מחית פיסטוקים משמשת אותם לאפיית עוגות עם מי ורדים, מרציפן ועוגיות עם גרידת תפוז ולהכנת גלידות נהדרות.

פיסטוקים טבעיים קלופים רוכשים בחנויות טבע ובשווקים. שומרים בקופסה אטומה במקום מוצל או במקרר. אל תקפיאו אותם (וגם לא אגוזים אחרים) כדי לא להרוס את המרקם השומני שלהם.

מתכון לפסטה קפונטה ופיסטוקים

פסטה קפונטה ופיסטוקים
לימור לניאדו תירו

מתכון לפסטו פיסטוקים

פסטו פיסטוקים
לימור לניאדו תירו

מתכון לעוגת פיסטוקים,לימון ומי ורדים

עוגת פיסטוקים,לימון ומי ורדים
לימור לניאדו תירו

 

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי":www.limortiroche.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו