בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סנובים, ואת הסקונס הבריטיות אכלתן כבר?

מאפי הבוקר הצרפתיים אולי מהודרים מהן, אבל עם החן האנגלי הצנוע שלהן, הריח המתוק ופשטות ההכנה הן נותנות להם פייט טוב. שלושה מתכונים לסקונס

7תגובות

"איזה כיף לנו", ככה אנחנו קוראות לקבוצת הווטסאפ שלנו. אנחנו — זו קבוצה של שלוש נשים, שכבר שנים הן יחד, לטוב ולרע. ולמה בעצם כיף לנו? הרי לא כל כך קל לחיות כאן... כיף לנו כי יש לנו האחת את השנייה וזה חזק ולתמיד. נכון ודי ברור שכיף לנו בשמחות, אבל גם כשעצוב וקשה כיף לנו, כי יש מי שינגב את הדמעות ויעטוף חזק עד שיעבור. כשאחת מאיתנו עוברת תקופה קשה כזאת, שם הקבוצה משתנה ל"קירות תומכים", וכשמגיע האיזון חוזר השם המקורי. אז אנחנו יודעות הכל, מכילות הכל, מקבלות הכל, ותמיד באהבה ובלי טיפת ביקורת. וכן, הרבה יותר קל לצלוח את החיים כשהן שם. ופעם בשבוע, זה קודש הקודשים, בלי ביטולים ובלי תירוצים, אנחנו נפגשות בשבת אחרי הצהריים לתה וסקונס, לצד ריבה ושמנת חמוצה. זו הדרך שלנו להתחיל את השבוע, עם הלחמניות הבריטיות האלה, כי הן כמונו — חמות, מנחמות, ומקבלות באהבה.

בכל רחבי בריטניה הגדולה "סקונס" היא מלה גנרית ללחמניות בשלל טעמים, צורות ומרקמים. הסקונס לסוגיהן צנועות במראה ובטעם, ולכאורה אין להן ההוד וההדר של אחיהן שמעבר לים — מאפי הבוקר הצרפתיים. אלא שבכך טמון למעשה גם יתרונן: אופן ההכנה שלהן פשוט וקצר, הן זמינות אם כך, ויותר מכל — מדיפות ריח מתוק שעוטף ומרגיע.

המכנה המשותף של הסקונס למיניהן הוא אופן ההתפחה שלהן: באמצעות תגובה כימית הנוצרת בין סודה לשתייה ו/או ואבקת אפייה לחומר שיש בו חומציות, כמו מיץ לימון, חומץ, רוויון, שמנת חמוצה או יוגורט. בניגוד ללחמניות, מאפינס ומאפי בוקר כמו בריוש או קרואסון, לסקונס מרקם פריך, ולכן ערבוב הבצק צריך להיות מהיר וקצר מאוד. איחוד מהיר של חומרי הבצק יבטיח שהלחמניות הקטנות ייצאו פריכות ובעלות קרום מתפצח. חשוב לדעת שלבצק יש נטייה להתייבש (אולי בשל כך יצא להן שם רע אצלנו), ועל כן מומלץ להבריש אותן בשמנת ובסוכר (או במלח) לפני האפייה. כך יישמר הקרום הפריך והתוך יהיה רך ולח. והחשוב מכל, סקונס אוכלים מיד בתום האפייה — חמות ומרוחות בנדיבות בחמאה רכה או בשמנת חמוצה, לצד תלולית ריבה מתוקה, סמיכה ומבריקה. איזה כיף לנו, אמרתי?

מתכון לסקונס קלאסיות

סקונס
לימור לניאדו תירוש

מתכון לסקונס שוקולד וחמוציות

סקונס שוקולד וחמוציות
לימור לניאדו תירוש

מתכון ל סקונס גבינת עזים וקצח

סקונס גבינת עזים וקצח
לימור לניאדו תירוש

 

 

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי":www.limortiroche.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו