בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

3 מתכונים שמזכירים למה אנחנו אוהבים תפוחי אדמה

הוא זול ומשביע, אותנטי וטעים, ומעל הכל מצליח להפתיע ולשנות את אופיו עם כל טכניקת בישול. הגיע הזמן להעמיק את ההיכרות עם הפקעת האהובה מכולן: תפוח האדמה

13תגובות
סלסלת תפוחי אדמה
לימור לניאדו תירו

כולם אוהבים תפוחי אדמה. מבושלים, צלויים, מטוגנים, מפוחמים ממדורה מעשנת או כעננים רכים ולבנים בפירה. אהבתנו הכמעט עיוורת לפקעת הזו נעוצה בעובדה הפשוטה שיש בתפוח האדמה מן האנרגיה המנחמת, האותנטית, שלא מבקשת הרבה. מעבר לעובדה הבסיסית שהוא זול ומשביע, יתרונו הקולינרי הגדול טמון ביכולתו להפתיע ולשנות את אופיו עם כל טכניקת בישול. תפוח אדמה הוא ירק מתמסר: אם תרצו אותו פריך — חום גבוה (בטיגון או בתנור) יספק לכם את הירק הכי קריספי במטבח, ואם תרצו אותו רך, נעים ואוורירי — בישול במים או באידוי יאפשרו לכם לחוות את אחת החוויות הקולינריות הכי נימוחות שיש.

הבעיה עם תפוחי האדמה מתעוררת בעת הקנייה. יש כל כך הרבה סוגים וזנים שלהם (על רובם אפילו אין שם), שטעמם, מרקמם ואופיים כה שונים אלה מאלה, שקשה לנו להחליט איזה הוא הנכון לנו. כמעט כמו לקנות חתול בשק. ואני רואה את התסכול בעיניים של מי שעומדים מול ערימת תפוחי האדמה בשוק — איזה תפוח אדמה מתאים למה, איך נדע אם קנינו אותו טרי ואם יתאים לתבשיל שבחרנו לעשות. ובכן, כדי לעשות לכם חיים קלים: בגדול, לטיגון מומלץ להשתמש באדומים (דזירה, מוניטו, רודיאו, רוזנה), ולכל שאר השימושים יתאימו הזנים הלבנים או האדומים. ומה שחשוב יותר: שיהיו בגודל בינוני וטריים. איך מוודאים? פשוט, תפוחי אדמה טריים יהיו מוצקים למגע וקליפתם מבריקה ורעננה, ללא ניצני גדילה או כתמים ירוקים (המעידים על ריבוי כלורופיל וסולנין, שהוא חומר רעיל המתפתח בתפוחי האדמה כאשר מאחסנים אותם זמן רב באור).

ומה תפוחי אדמה אוהבים? קודם כל שומן והרבה: שמן זית, שמן אגוזים, שומן אווז, שמנת מתוקה או חמוצה, והכי טעים — חמאה. לא להתבייש לתבל בתיבול נועז וארומטי: תימין, רוזמרין, מרווה, שמיר, כמון, כורכום, זעפרן, זרעי שומר, פרג, חרדל, שום ומיץ לימון — כל אלה, במינונים נכונים, יטיבו עם תפוחי האדמה, וגם מלח, הם ממש אוהבים מלח. תפוחי אדמה משתדכים נהדר לביצים, לדגים כבושים או משומרים (הרינג, סרדינים, שפרוטים, אנשובי), לבצל (לבן, אדום או ירוק) ולגבינות חריפות.

 

סלט תפוחי אדמה בוויניגרט חרדל פרג

סלט תפוחי אדמה בווינגרט פרג
לימור לניאדו תירו

 

מניפת תפוחי אדמה

 

מניפת תפוחי אדמה
לימור לניאדו תירו

פום אנה בשקדים

 

 

פום אנה
לימור לניאדו תירו

 

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי":
www.limortiroche.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו