בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

למה לשתות בירה, אם אפשר לבשל איתה?

בירה לסוגֶיה מתאימה להפליא לתבשילים ולקינוחים, לדברי מאפה ולנזידים

3תגובות
תבשיל בבירה
לימור לניאדו תירו

תתפלאו לשמוע אבל הבלגים הם עם הרפתקני, בוודאי בכל מה שקשור לבירה. הם היו הראשונים בעולם שהרשו לעצמם ללהטט עם בירה כמעט ככל העולה על מוחם הקודח (מאדי הבירה). הבירות הבלגיות מבושלות בטכניקות שונות, מגוונות בסוגי דגנים שונים ובשיעורי אלכוהול משתנים, והן עשירות בתבלינים שונים, בתמציות של חלקי צמחים ובמיצוי של פירות.

מעבר לשתיית הבירה, הבלגים משתמשים בה כדי להעשיר את תבשיליהם, והם מתייחסים לסוגֶיה השונים כמו אל מגירת תבלינים - לכל בירה האופי שלה, עם הצבע, הטעם והריח הייחודיים לה.

כאשר רוצים לשלב בירה בתבשילים או במאפים יש להתייחס לצבע שלה, למרירות, למתיקות ולחמצמצות. למשל, בירה כהה תתאים לתבשילי בשר ולנזידים, כדי להעמיק את צבע התבשיל ולרכך את הבשר (בבירה יש רמה גבוהה של חומציות שמרככת את סיביו). ובירה צלולה תתאים למשרים ולקינוחים, בלי שטעמה ישתלט עליהם.

ככלל, עולם הבירה מתחלק לשתי משפחות - הלאגר והאייל. הלאגר (מרבית הצריכה בעולם) הן כל הבירות הצלולות בצבע הקש (קרלסברג, הייניקן, סטלה־ארטואה, מכבי) והענבריות (גולדסטאר, טובורג). הן מאופיינות בטעמים עדינים ומרירות מאוזנת. רמת המרירות בבירה נקבעת על ידי כמות הכשות שבחבית (הכשות, שיח ממשפחת הקנביס, שימש בימי קדם חומר משמר רב עוצמה). הבירות הענבריות שבחבורה מעט מתקתקות יותר, מפני שהן עשויות מלתת שנקלה טרם הבישול והתסיסה, תהליך המשחרר את העמילניים הסוכריים שבו. בירות הלאגר יתאימו לשילוב במרקים, למשרים, לדגים, לבלילות בצק ולקינוחים.

משפחת בירות האייל רחבה ומגוונת יותר ובה בירות מתת־משפחות שונות (גינס, לף בלונד, לף בראון, לף רדיוס, הוגרדן). הן מתוחכמות יותר - חלקן כהות, סמיכות ועשירות בטעמים מורכבים. במשפחה זו ישנם סוגים רבים ושונים של בירות שעשויות ממגוון דגנים ונותני טעם כמו עשבי תיבול, קפה, שוקולד, פרחים, תמציות פירות וקליפות מפירות הדר. המכנה המשותף ביניהן הוא עושר הטעמים שבהן וצבען הכהה. בירות האייל יתאימו לשימוש בלחמים, לתבשילים ולנזידים.

מתכון למרק עדשים בבירה

מרק עדשים בבירה
לימור לניאדו תירו

 

מתכון לקציצות בכרוב סגול, סלק ובירה


קציצות בכרוב סגול, 
סלק ובירה
לימור לניאדו תירו

 

limortiroche@gmail.com

 

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי".

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו