בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מה לקוקוס ולמרק עגבניות? מתברר שהרבה

מה ההבדל בין חלב קוקוס לקרם קוקוס? וכמה אחוזי שומן יש בהם? אחרי שמתגברים על הבלבול שנגזר מתקנות משרד הבריאות והרבנות, אפשר להשביח מנות עם שניהם

21תגובות

נוזל קוקוס, חלב קוקוס, מי קוקוס, קרם קוקוס — בואו נעשה סדר אחת ולתמיד.

נוזל קוקוס הוא הנוזל הנמצא בליבת אגוז הקוקוס. הוא שקוף לחלוטין, ולרוב לא משתמשים בו לבישול; הוא מיועד לשתייה וכשהוא קר אין משקה מרווה, בריא (עשיר באשלגן) וטעים ממנו. אפשר לרכוש את המשקה הצלול במכל קרטון אישי או לקנות בחנות טבע אגוז קוקוס טבעי — לא כולן מוכרות זאת — ולשתות את תוכנו.

חלב קוקוס וקרם קוקוס, המיועדים לבישול, עשויים מבשר הקוקוס המצוי מתחת לקליפה החומה. את הבשר הלבן קוצצים, משרים במים רותחים במשך שעה ואז טוחנים (אפשר להכין גם בבית, מיד יגיע מתכון) ומסננים דרך בד חיתול דק. בסינון הראשון יתקבל נוזל לבן וחלק, וזה בעצם קרם הקוקוס: סמיך יחסית, עם אחוזי שומן גבוהים. לפני הסחיטה השנייה מעבירים את מה שנותר בבד החיתול לקערה, מוסיפים מים רותחים, משרים, טוחנים, מסננים וסוחטים — ועכשיו יתקבל חלב הקוקוס, שהוא דליל יותר מהקרם ואחוזי השומן בו נמוכים יותר.

אלא שכאן מתחיל הבלבול: אם תחפשו במרכולים חלב קוקוס (coconut milk) לא תמצאו, כי בישראל הוא מכונה "מי קוקוס" או "נוזל אגוזי קוקוס". ולמה סיבכו לנו ככה את החיים? מה רע בחלב קוקוס? מתברר שתקנה של משרד הבריאות מגדירה חלב רק כנוזל שמקורו בפרות או בעזים, ועל כן נאלצו יבואני חלב הקוקוס להעלים את המלה "חלב". גם הרבנות, מצדה, אסרה להשתמש במלה זו מכיוון שהמוצר אינו חלבי.

וזו רק התחלת התסבוכת. בעולם הגדול חלב קוקוס נחשב כזה כאשר אחוזי השומן בו הם 7%-13%, ואילו קרם קוקוס מוגדר כך כאשר אחוזי השומן בו הם כ-20%. בדקתי את אחוזי השומן של כמה ממותגי חלב הקוקס וקרם הקוקוס המיובאים לארץ ומצאתי שלא תמיד יש הלימה: בחלב הקוקוס (נוזל אגוזי קוקוס או מי קוקוס) נמצאו בין ארבעה ל-19 אחוזי שומן, ובקרם הקוקוס נעו אחוזי השומן בין 14% ל-22%. עצתי לכם: עיינו באותיות הקטנות לפני הקנייה וודאו שחלב הקוקוס מכיל כ-10% שומן, וקרם הקוקוס כ-20%.

ואחרי ההסבר הארוך, אפשר גם להכין לבד: משרים כוס פתיתי קוקס או שבבי קוקוס מיובשים בכוס מים רותחים במשך שעה. מעבירים לבלנדר חזק וטוחנים עשר דקות. מסננים דרך בד חיתול (נקי מחומרי כביסה) כמה פעמים עד לקבלת נוזל צלול אך סמיך, וזה למעשה קרם הקוקוס.

אם רוצים להכין חלב קוקוס, ממשיכים ומשרים בקערה את פתיתי הקוקוס שנותרו בבד החיתול עם עוד כוס מים רותחים, במשך שעה נוספת. מעבירים לבלנדר חזק וטוחנים עשר דקות. מסננים דרך אותו בד חיתול כמה פעמים. סוחטים היטב את השאריות שנותרו בבד. מערבבים את המים המסוננים מהסחיטה הזאת עם הקרם מהסחיטה הראשונה — ומתקבל חלב קוקוס. מידת הסמיכות תיקבע על ידי כמות המים.

גרנולה חלב קוקוס ופקאנים

גרנולה בחלב קוקוס
לימור לניאדו תירוש. כלים: ורד טנדלר דיין

אורז מתוק בחלב קוקוס ואגוזים

אורז חם בחלב קוקוס עם פירות יבשים
לימור לניאדו תירוש

מרק עגבניות צלויות וחלב קוקוס

מרק עגבניות וחלב קוקוס
לימור לניאדו תירוש

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי": 
www.limortiroche.com



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו