בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

איך נהפך מרק הלחם האיטלקי ממאכל של עניים - לאמנות

הפפה־דה־פומודורו והריבוליטה נוצרו כמאכלים משביעים בעבור כפריים עניים. למרות פשטות חומרי הגלם והשימוש בשאריות לחם, ואולי דווקא בזכותם, הם הפכו למרקים מסעירים

4תגובות

קערת מרק היא קערה מופלאה, האוצרת בתוכה עולם שלם של טעמים ומרקמים. בכל מדינה קערת המרק תשקף את התרבות ואת פרי האדמה - בתאילנד הקערה תהיה גדולה, תכיל נוזל צלול שופע טעמים מנוגדים, שנספגו משפע השורשים והעשבים שבו, ואילו ביפן היא תהיה עמוקה ואלגנטית, תכיל נוזל מרוכז בטעמים של ים ורוח הזן. באיראן המרק יהיה צלול וחמוץ ובהודו סמיך וחריף. בצרפת המרקים יהיו מהודרים, חלקים משמנת מתוקה, ובספרד – עשירים בחלקי בשר ובקטניות.

המרקים האיטלקיים הם משהו אחר. יש בהם נוכחות ארצית, פראית וגסה עם עומק טעמים ואינספור מרקמים. יש להם, למרקים האיטלקיים, במה להתגאות, הם משופעים בירקות ים תיכוניים, בעשבי תיבול, בקטניות ובירקות שורש ותמיד תמיד יכילו לחם ישן להסמכתם. קערת מרק איטלקית תיחתם תמיד בהזלפה נדיבה של שמן זית ארומטי, בזרייה נדיבה של פרמזן או פקורינו ועלי בזיליקום ריחניים.

שני מרקי הדגל באיטליה הם הריבוליטה והפפה־דה־פומודורו. ושניהם נוצרו מאותו צורך קיומי של אנשי הכפר העניים, להאכיל משפחות גדולות במעט חומרי גלם ובמזון טעים ומשביע. מעז יצא מתוק, ומפשוט יצא מופלא, וככה נולדו מרקי הלחם האיטלקיים, שהם מסעירים, ולא פחות מזה.

הריבוליטה הוא מרק סמיך, כמעט נזיד, שמוצאו בטוסקנה. משמעות שמו היא "מבושל בשנית", והוא מכיל ירקות שורש, שעועית לבנה קטנטנה, כרוב שחור, עלי תרד או מנגולד ולחם לבן ישן. בעבר הריבוליטה הוכנה משאריות מרק המינסטרונה של יום האתמול, בתוספת מים, לחם וכרוב שחור (cavolo nero), שהוא סוג של קייל שמוצאו בטוסקנה.

הפפה־דה־פומודורו הוא מרק המבוסס על עגבניות, והוא טעים להפליא. לטעמי זה מרק שעל גבול הגאונות - כל עוד בחרתם בעגבניות בשלות, מלאות בטעמים עמוקים, ובישלתם אותו נכון.

בשני המרקים חשוב להשתמש בכיכר לחם לבן או בחלה שהונחה בצד לכמה ימים כדי שתאבד את הלחות שבה. אם אין לחם ישן בנמצא, יבשו אותו בתנור מחומם ל–140 מעלות במשך 20 דקות (ללא הקרום, חתוך לקוביות גדולות). את קוביות הלחם היבש מוסיפים למרק ומבשלים.

מתכון למרק לחם ועגבניות

קערת 
מרק לחם ועגבניות
לימור לניאדו תירוש

ריבוליטה - מרק ירקות טוסקני

קערת ריבוליטה - מרק ירקות טוסקני
לימור לניאדו תירוש

 

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי".



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו