בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מסע שורשים: זה הזמן לסלרי

הטעם הדומיננטי, הריח המטריף והמטעמים שאפשר להכין משורש סלרי

5תגובות

בכל חודשי הקיץ אני מתגעגעת אליו, מחכה שיגדל וישמין ממי הגשם עד שטעמו יחזור להיות הדבר האמיתי. עבורי, יותר מדי זמן הוא קטנטן, רזה וכמוש; בלי טעם, בלי ריח, בלי כל הקסם שבו. ואני ממתינה בסבלנות, כמו בכל שנה, ויודעת שאחרי הגשם הגדול הוא יתמלא במי האדמה ויעשיר את תבשילי בטעם ובריח שיש רק לו. השנה, לא יודעת למה, לקח לו הרבה יותר זמן, ורק עכשיו, ממש־ממש עכשיו, הוא חזר להיות עצמו, ויישאר איתנו גדול ורב־עוצמה לפחות לחצי שנה.

בוודאי הבנתם, אני אוהבת שורש סלרי. ממש אוהבת. וכשהוא מגיע לשיאו אני משתמשת בו בכל מרק ובכל תבשיל.

שמו העברי של שורש הסלרי הוא כרפס, ועליו, כאשר הם רעננים ובוהקים, יכולים להעשיר בריחם המטריף ובטעמם הדומיננטי סלטים, תבשילים, קציצות ומרקים. רק שימו לב, עלי הסלרי מעט מרירים, הוסיפו מהם בעדינות ובמשורה.

כאשר שורש הסלרי גדול ופריך, הכי טעים לאכול אותו חי, מגורר דק או חתוך לקוביות קטנות, מושרה לחצי שעה בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח. לאחר חצי שעה של השריה אני מסננת אותו, סוחטת מעט ומעבירה לקערה. אני מוסיפה לו מה שיש בבית: אגוזי מלך, צימוקים, תפוח עץ (מגורר), גזר, צנון חריף, בזיליקום, נענע או בצל ירוק – מה אגיד, תענוג.

ומה עם פירה? קלי קלות ואפילו משמח יותר: מניחים בסיר שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ותפוחי אדמה (באותו היחס) קלופים וחתוכים לקוביות גדולות, מוזגים חלב (עד כיסוי) ומעט מלח, מרתיחים ומבשלים עד התרככות. מסננים חצי מנוזל הבישול, ואת הנוזל שנותר מועכים יחד עם השורשים. מוסיפים קוביית חמאה ומועכים שוב עד קבלת פירה חלק. מתבלים במלח, פלפל ושמן כמהין - מושלם.

ומה עם החול שנדבק לחריצים? הכי קל להשרות את השורש במים קרים לחצי שעה, שוטפים וקולפים בסכין קטנה וחדה או בקלפן טוב.

ואם מדברים על סלרי אז בואו נעשה קצת סדר: שורש סלרי, כאמור כרפס, על תפרחת עליו הפראיים, דומיננטי יותר בטעמו מסלרי עלים, או בשמו הפופולרי סלרי אמריקאי (זה שיש לו גבעולים רחבים, קעורים, ומעט עלים). גבעולי סלרי עלים טובים לבישול או לשילוב בסלט, בעיקר כאשר הם טריים, אז מרקמם פריך וטעמם עדין. גבעולי סלרי עלים קוצצים דק דק (בשל הסיבים הארוגים בבשרו) ומוסיפים לסלט או מטגנים קלות, לרוב יחד עם בצל וגזר, כדי להעשיר מרקים ותבשילי בשר.

מתכון לאורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז


אורז מלא עם סלרי, מרווה ואגוזי לוז
לימור לניאדו תירוש

מתכון למרק סלרי, תפוח עץ, אגוזים ובייקון

מרק סלרי, תפוח עץ, אגוזים ובייקון
לימור לניאדו תירוש

מתכון לסלט סלרי צלוי, משמשים ונענע


סלט סלרי צלוי, 
משמשים ונענע
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו