בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סינייה: כששמיכה מענגת של טחינה עוטפת תבשיל ריחני

סינייה, מהתבשילים האופייניים של המטבח הערבי המקומי, הוא גילום של אחד החיבורים הכי מוצלחים שיש: טחינה רכה וחמה על קציצות טלה ויש גם גרסה טבעונית

תגובות

סינייה הוא תבשיל של בשר טלה טחון אפוי תחת מעטה סמיך של טחינה חמה שכולו ספוג בטעמים עזים המאפיינים את המטבח הערבי המקומי. גלגול קציצות לסינייה והכנת טחינה במרקם המדויק הם דבר שבשגרה במטבחים הערביים, והם עושים זאת במיומנות ובקלילות השמורות לידיים שזה דורות מכינות מנות שלעולם לא נס ליחן.

החיבור שבין טחינה רכה וחמה לבין קציצות טלה ריחניות הוא מהמענגים והמוצלחים שאני מכירה, וכמעט תמיד מציף אותי אושר גדול כשאני פוגשת סינייה טובה שכל כולה עסיסיות נוטפת טעמים סוערים.

השם סינייה הוצמד לתבשיל משום שהוא נצלה בכלי מתכת רחב, עגול ושטוח המכונה סינייה, המיועד לצלייה בטאבון.

סינייה טלה 
עם טחינת עגבניות
לימור לניאדו תירו

סינייה מסורתית עשויה מבשר טלה טחון גס המנוקד בבצל, צנוברים ופטרוזיליה, שלאחר לישה נמרצת משטחים אותו על תחתית הכלי, או מגלגלים לקבבים קטנטנים ואז צולים בטאבון. לאחר הצלייה הקצרה מניחים על הקבבים פלחי עגבנייה בשלה, שמיציה החמצמצים נספגים בקבבים החמים, ולבסוף מוזגים בנדיבות טחינה ששומרת על הקבבים שלא יתייבשו. את כל היופי הזה מכניסים לתנור לצלייה קצרה, כשהסוד, לאכול את הסינייה מיד כשהיא יוצאת מהתנור ולנגב את שאריות הטחינה בפיתה חמה ורכה.

הטחינה שמכינים לסינייה נוזלית מהמקובל, כדי שלא תסמיך בתנור. משכני הערבים למדתי שיש להקפיד על טריות הטחינה הגולמית. אצלם, אם עבר חודש מיום טחינת גרגירי השומשום, הטחינה אינה טרייה. בנוסף לכך, הם לא שומרים טחינה במזווה, אלא רק במקרר, גם אם המכל סגור. עוד למדתי, שהדרך הטובה ביותר לקבל טחינה חלקה היא לסחוט לתוכה בתחילה מיץ לימון טרי, לערבב היטב, ורק לאחר מכן למזוג במתינות מי קרח קרים, עד קבלת המרקם הרצוי - מעט סמיך יותר משמנת מתוקה. השימוש במי קרח יבטיח גוון בהיר של טחינה.

לסינייה גרסאות רבות, ומלבד קציצות הטלה הפופולריות, אפשר להכין סינייה מצלעות טלה, מעופיונים צלויים, מדגים בשרניים, או מעדשים שחורות וכרובית - הגרסה הטבעונית. לחצו על שמות המנות למעבר למתכונים.

לימור לניאדו תירו

סינייה טלה עם טחינת עגבניות

סינייה טבעונית של עדשים, כרובית וחצילים

סינייה טבעונית
לימור לניאדו תירו

סינייה סלמון עם עגבניות ולימונים צלויים

לימור לניאדו תירו
סינייה סלמון
לימור לניאדו תירו

limortiroche@gmail.com

עוד מתכונים מומלצים של לימור לניאדו תירוש בבלוג "מטבח מקומי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו